Vliegreizen in de aanbieding

Verre reizen in de aanbieding. Ik heb eens uitgezocht of dat ook zo is en waar je de voordeligste tickets kunt boeken…

“Verre reizen in de uitverkoop” kopt De Telegraaf vandaag.

Ze melden dat vanwege de achterblijvende boekingen, veel vliegreizen tegen lage prijzen worden aangeboden. Vliegtickets naar verre bestemmingen zouden worden aangeboden voor prijzen waarvoor je normaal gesproken Europa niet uitkomt.

Nou hoor je wel vaker dit soort berichten en vaak zit er een promotie van een of andere touroperator achter. Maar het kan interessant zijn dus heb ik het eens uitgezocht. Ik neem als voorbeeld een retour New York halverwege juni.

In het artikel in De Telegraaf komt iemand van eBookers aan het woord. Daar begin ik en het wordt al meteen duidelijk dat er ook vliegreizen worden aangeboden vanaf buitenlandse vliegvelden, in dit geval Brussel en  Düsseldorf.

Goedkoopste aanbiedingen retour New York op internet:

eBookers: €313 vanaf Brussel
KLM: €395 vanaf Schiphol
World Ticket Center: €395 vanaf Schiphol, € 313 vanaf Brussel
Orbitz: $547 (ca. €370 wisselkoersen) vanaf Schiphol, $435 (ca. €291) vanaf Brussel

Bij eBookers geven ze in het overzicht van de aanbiedingen in eerste instantie een prijs van €271 maar als je doorklikt krijg je een laagste prijs van €313. Deze praktijk is onlangs door de EU verboden maar dat moeten ze blijkbaar nog aanpassen bij eBookers.

Alle prijzen zijn voor  rechtstreekse  vluchten. Als je kiest voor een overstap, kan de prijs soms lager uitvallen maar ben je (veel) langer onderweg.

In dit voorbeeld blijkt dat je een kleine €100  kunt  besparen door  vanaf  Brussel te vliegen. Daar moet je natuurlijk wel eerst heen en dat is ook niet gratis en kan meer tijd kosten dan een reisje naar Schiphol.

Ik heb ook nog even gekeken naar een ticket naar Bangkok. Het goedkoopste in juni wordt aangeboden voor rond de €600 en dat is een stuk lager dan ik een jaar geleden betaalde.

Het lijkt er dus op dat er nu leuke aanbiedingen te krijgen zijn maar kijk wel even goed rond en let op de vertrekplaatsen en het aantal tussenstops.

Zie ook:
Een lesje online tickets boeken

Één reactie op “Vliegreizen in de aanbieding”

weet iemand van wanneer dit stukje is. precieze datum en jaar .
mvg,
roy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.