Visum Vietnam

Visum Vietnam aanvragen, hoe werkt het?

Op dit moment is het hebben van een visum voor Vietnam verplicht. Er zijn verschillende mogelijkheden om een visum voor Vietnam aan te vragen. Via opreis.nl kan je eenvoudig en digitaal twee soorten visa voor Vietnam bestellen. In samenwerking met onze lokale partner vragen wij je visum aan.

Elektronisch visum
Eén van de mogelijkheden is het aanvragen van een elektronisch visum. Het e-visum is een digitaal visum waarin de overheid van Vietnam je toegang verleend tot het reizen naar Vietnam voor een bepaalde periode. Het e-visum ontvangt je digitaal per mail en neem je uitgeprint mee op reis. Bij aankomst in Vietnam ontvang je een stempel op het document en voorkom je lange wachtrijen op het vliegveld in Vietnam. Het grootste voordeel van het e-visum zijn de lage kosten. Bij het aanvragen van het e-visum betaal je hiervoor eenmalig een prijs. Bij aankomst op het vliegveld in Vietnam hoef je niet nogmaals kosten te betalen voor een visum.

Letter of approval (visa on arrival)
De tweede mogelijkheid is het verkrijgen van een visa on arrival. Hiervoor heb je enkel een letter of approvol nodig voordat je vertrekt naar Vietnam. Dit document heb je nodig om bij aankomst op het vliegveld in Vietnam het visum te kopen. Het grootste voordeel van een visa on arrival is de beperkte informatie die nodig is om een letter of approval aan te vragen. Zo is het niet nodig om bijvoorbeeld een verblijfadres te noemen. Mocht je reis nog niet helemaal uitgestippeld zijn, raden wij je om gebruik te maken van een visa on arrival.

Benodigde informatie

Kan je met elke nationaliteit gebruik maken van beide visa?
Het is niet mogelijk om met elke nationaliteit op een e-visum naar Vietnam te reizen. Voor Nederlandse reizigers is het sinds 2018 mogelijk. Voor Belgische reizigers is het op dit moment nog niet mogelijk. We raden Belgische reizigers aan om op een visa on arrival naar Vietnam te reizen. Het aanvragen van een letter of approval is zowel mogelijk met een Nederlandse- als Belgische nationaliteit.

Hoelang zijn beide visa geldig?
Met een e-visum mag je eenmalig Vietnam inreizen en maximaal 30 dagen in Vietnam verblijven.
Bij het aanvragen van de letter of approval heb je meer mogelijkheden tot het aantal keer inreizen en de geldigheidsduur van je visum. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een visum van 1 maand of 3 maanden. Daarnaast is het bij beide opties mogelijk om één of twee keer Vietnam in te reizen.

Hoe snel krijg ik het e-visum?
Binnen 5 werkdagen krijg je het E-visum per email toegestuurd. Het bij het elektronische visum niet mogelijk om een spoed bestelling te plaatsen.

Hoe snel krijg ik een letter of approval?
Je krijgt binnen drie werkdagen de Letter of Approval per email toegestuurd. Je kunt ook kiezen voor een spoed aanvraag, vink dan spoed aan tijdens het bestellen van de LOA. Bij een spoed aanvraag ontvang je de LOA binnen een halve werkdag.

Soorten visaGeldigheidsduurAantal keer inreizenKosten per aanvraag
E-visum30 dagenSingle entry€39,95
Letter of approval 1 maandSingle entry €19,95
Letter of approval 1 maandDouble entry €29,95
Letter of approval3 maandenSingle entry€29,95
Letter of approval3 maandenDouble entry€34,95

Een visum voor Vietnam aanvragen is tijdelijk niet mogelijk via opreis.nl.