Visum Thailand

Visum Thailand aanvragen

Visum Thailand aanvragen

Reis je binnenkort naar Thailand en twijfel je of je een visum nodig hebt? Op deze pagina lees je alle regels en mogelijkheden op een rijtje. Nederlandse en Belgische paspoorthouders hebben voor een reis korter dan 30 dagen geen visum nodig. Wel dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen wil je visumvrij Thailand betreden. Als je langer dan 30 dagen in Thailand wilt verblijven of komt om te werken heb je wel een visum nodig. Om een visum aan te vragen heb je een paspoort nodig dat minstens 6 maanden geldig is nadat je Thailand weer verlaat.
Een visumaanvraag kun je zelf doen via de ambassade van Thailand. Heb je daar geen tijd voor of zin in? Dan kun je ook via opreis.nl een zakelijk- of toeristenvisum aanvragen. Dit kan snel en gemakkelijk via het aanvraagformulier onderaan deze pagina.

Voorwaarden om visumvrij naar Thailand te reizen

  • Je komt per vliegtuig aan in Thailand
  • Je reist als toerist
  • Je bent in het bezit van een Nederlands of Belgisch paspoort
  • Het paspoort is minstens 6 maanden geldig nadat je Thailand verlaat
  • Je hebt een vliegticket waaruit blijkt dat je Thailand weer verlaat

Wat heb ik nodig voor een visum voor Thailand?

  1. Pasfoto
  2. Ingevuld ambassade formulier
  3. Kopie vliegticket
  4. Uitnodigingsbrief en garantiebrief (alleen bij een zakelijk visum)

Wat zijn de kosten voor het visum?

De ambassade leges voor een toeristenvisum bedragen €30,- (2019). Deze kosten brengt de ambassade per visum in rekening. Dit is de prijs voor een elektronisch visum waarbij je één keer het land mag betreden, een zogenaamde Single Entry.
De leges voor een zakelijk visum zijn €60,- (2019). Dit is de prijs voor een zakelijk visum voor Thailand waarbij je één keer het land mag betreden.

Hoe lang is het visum geldig?

Zowel voor het zakenvisum als het reguliere toeristenvisum geldt een verblijfsduur van maximaal 60 dagen. Het beste is om uit te gaan van 58 reisdagen. Het advies is om twee dagen eerder uit Thailand te reizen om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan.

Visum voor Thailand aanvragen via opreis.nl

Opreis.nl kan de complete visumaanvraag voor je verzorgen. Via het aanvraagformulier vraag je het visum voor Thailand snel een eenvoudig aan. In de onderstaande tabel vind je de mogelijkheden en vergoedingen. Als je de visumaanvraag door opreis.nl laat verzorgen moet je rekening houden met een aanvraagduur bij het consulaat van vier werkdagen.

Toeristen visumZakelijk visum
Geldigheidsduur: 3 maanden3 maanden
Maximaal verblijf: 60 dagen60 dagen
Aanvraagduur: 4 werkdagen4 werkdagen
Prijs* per reiziger: €75€105

*Prijzen geldig op het moment van publicatie van dit artikel en onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Aanvraagformulier