Visum Thailand

Op deze pagina vind je uitgelegd hoe je een toeristenvisum voor Thailand kunt aanvragen.

Als je als Nederlander naar Thailand gaat voor een bezoek korter dan 30 dagen hoef je geen visum aan te vragen. Je krijgt bij aankomst een verblijfsvergunning voor maximaal 30 dagen.

Als je langer wilt blijven dan 30 dagen kun je een toeristenvisum aanvragen voor 60 dagen. Je kunt vooraf maximaal drie keer een periode van 60 dagen (entries) aanvragen.  

Een toeristenvisum voor Thailand kun je aanvragen bij het Consulaat van Thailand in Den Haag of in Amsterdam.

Adresgegevens Thaise Ambassade en Consulaat in Den Haag
Laan Copes van Cattenburch 123
2585 EZ Den Haag
Telefoon visumzaken:  070-3459703

Adresgegevens Thais Consulaat in Amsterdam
Herengracht 444
1017 BZ Amsterdam
Tel: 020 465 1532
Openingstijden: werkdagen tussen 10:00 en 13:00 uur. Op Nederlandse en Thaise feestdagen gesloten.

Volgens het Thaise consulaat in Amsterdam gaat de visumaanvraag in Amsterdam sneller dan in Den Haag.

Je kunt de volgende toeristen visa aanvragen voor Thailand:

één entry, 3 maanden geldig
twee entries, 6 maanden geldig
drie entries, 9 maanden geldig

De kosten zijn €30 per entry.  

Op een entry kan je 60 dagen in Thailand blijven. Als je meerdere entries hebt aangevraagd mag je voor die periode niet onafgebroken in Thailand blijven maar moet je na 60 dagen de grens over.

Aanvraagprocedure toeristen visa voor Thailand:

Je kunt de visumaanvraag persoonlijk doen of per post. Je kunt het ook door een speciaal visumbureau laten doen die hiervoor een vergoeding vraagt. De aanvraag duurt ongeveer één dag.

Bij een aanvraag per post stuur je je paspoort met het aanvraagformulier, de twee pasfoto’s, geld en 7,00 aan ongestempelde postzegels of groene aantekensticker ongestempeld aangetekend op. De postzegels zijn voor de retourzending. Het paspoort met met visum wordt dan binnen 7 werkdagen aangetekend teruggestuurd.

Benodigdheden voor een visumaanvraag:

  • Paspoort dat bij vertrek uit Thailand nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Minimaal  één  blanco visa bladzijde in paspoort
  • Ingevuld en ondertekend  aanvraagformulier
  • Twee gelijke pasfoto’s
  • Kosten zijn €30 per entry van 60 dagen

Handige links:
Thais consulaat in Amsterdam