Visum Sri Lanka aanvragen

Visum Sri-Lanka

Visum Sri Lanka aanvragen

Ga je binnenkort op reis naar Sri Lanka? Vergeet dan niet om een visum aan te vragen. Nederlandse en Belgische paspoorthouders hebben voor een reis naar Sri Lanka een visum nodig (2019).
Het is mogelijk om met een elektronisch of een regulier toeristenvisum naar Sri Lanka te reizen. Beide visa dien je voor je aankomst in Sri Lanka te regelen. Om een visum aan te vragen heb je een paspoort nodig dat minstens 6 maanden geldig is nadat je Sri Lanka weer verlaat.
Een visumaanvraag kun je zelf doen via de ambassade van Sri Lanka. Heb je daar geen tijd voor of zin in? Dan kun je ook via opreis.nl een elektronisch of een regulier visum aanvragen. Dat kan snel en eenvoudig via het aanvraagformulier onderaan deze pagina.

In dit artikel

Wat heb ik nodig voor een visum voor Sri Lanka?

  1. pasfoto
  2. ingevuld ambassadeformulier
  3. kopie vliegtickets
  4. Kopie bankafschrift

Wat zijn de kosten voor het visum?

Voor een elektronisch visum zijn de leges €35,- (2019). Deze kosten brengt de ambassade per visum in rekening. Dit is de prijs voor een elektronisch visum waarbij je twee keer het land mag betreden, een zogenaamde Double Entry.
De leges voor een reguliere visumaanvraag zijn €78,- (2019). Dit is de prijs voor een toeristenvisum voor Sri Lanka waarbij je één keer het land betreed, een zogenaamde Single Entry.

Hoe lang is het visum geldig?

Een elektronisch visum voor Sri Lanka is maximaal 30 dagen geldig. Je kunt het beste uitgaan van 28 dagen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het reguliere toeristenvisum is maximaal 90 dagen geldig. Ook hierbij adviseren we je om niet de volle 90 dagen in Sri Lanka te blijven maar twee dagen eerder uit Sri Lanka te reizen.

Visum voor Sri Lanka aanvragen via opreis.nl

Via Opreis.nl kun je de visumaanvraag snel en eenvoudig regelen. In onderstaande tabel vind je de mogelijkheden en vergoedingen. Als je de visumaanvraag door opreis.nl laat verzorgen moet je rekening houden met een aanvraagduur bij het consulaat van 3 werkdagen.

E-Visum (double entry)Visum (single entry)Visum (double entry)
Geldigheidsduur: 6 maanden3 maanden3 maanden
Maximaal verblijf: 30 dagen90 dagen30 dagen
Aanvraagduur: 3 werkdagen10 werkdagen10 werkdagen
Prijs* per reiziger: €54€123€78

*Prijzen geldig op het moment van publicatie van dit artikel en onder voorbehoud van prijswijzigingen.


Aanvraagformulier