Visum Ghana aanvragen

Visum Ghana

Visum Ghana aanvragen

Als je op vakantie gaat naar Ghana is het belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat. Voor Ghana heb je namelijk een visum nodig. Om een visum voor Ghana aan te vragen heb je een paspoort nodig dat minstens 6 maanden geldig is nadat je Ghana weer verlaat. Het is niet mogelijk om je visum ter plekke bij aankomst te halen. Opreis.nl kan je complete visumaanvraag voor Ghana verzorgen. Je kan je visum gemakkelijk en snel online aanvragen.

Wat heb ik nodig?

  1. pasfoto
  2. ingevuld ambassadeformulier
  3. kopie vliegtickets
  4. kopie hotelbevestiging

Wat zijn de kosten voor een visum voor Ghana?

De leges voor de visumaanvraag zijn €60,- (2019). Dit is de prijs voor een toeristenvisum voor Ghana waarbij je één keer het land betreedt, een zogenaamde Single Entry.

Heb ik een uitnodiging nodig voor de visumaanvraag?

Normaal gesproken heb je geen afzonderlijke uitnodiging nodig. Echter heb je alleen een uitnodiging nodig als je bij familie en/of kennissen in Ghana verblijft. De uitnodiging moet uitgegeven worden door de persoon waarbij je verblijft. Verblijf je in Ghana in een hotel of andere officiële accommodatie heb je geen uitnodiging nodig. Wel is een kopie van je hotelbevestiging nodig om het visum aan te vragen.

Hoe lang is het visum geldig?

Een visum voor Ghana is maximaal 30 dagen geldig. Gezien je niet voor verrassingen wil komen te staan, kan je het beste uitgaan van een verblijf van 28 dagen. Daarmee creëer je 2 dagen speling mocht er bijvoorbeeld iets gebeuren met je vlucht.

Visum voor Ghana aanvragen via opreis.nl

De leges voor een los visum voor Ghana zijn €60 als je dit zelf aanvraagt. Opreis.nl kan deze aanvraag in zijn geheel voor je verzorgen. In de onderstaande tabel vind je de mogelijkheden en vergoedingen. Als je de aanvraag door opreis.nl laat verzorgen moet je rekening houden met een aanvraagduur bij het consulaat van 7 werkdagen. Daarnaast kan je ook een visum voor Ghana op korte termijn ontvangen aan de hand van de spoedmogelijkheid. De aanvraagduur bij het consulaat wordt dan verkort naar 2 werkdagen.

Visum (Single entry)Visum spoed (single entry)
Geldigheidsduur: 3 maanden3 maanden
Maximaal verblijf: 30 dagen30 dagen
Aanvraagduur: 7 werkdagen2 werkdagen
Prijs per reiziger: €125€250

Aanvraagformulier