Visum Turkije

Vanaf 10 april 2014 kun je je visum voor Turkije het beste online aanvragen…

VisumTurkijeVoor reizen naar Turkije heb je als Nederlander een visum nodig. Dit visum moet je online aanvragen. Een visum Turkije aanvragen kan ook via opreis.nl.

[themify_button style=”flat outline” color=”#fff” link=”https://www.opreis.nl/visum-turkije-aanvragen/” text=”#4099ff” ]Visum Turkije aanvragen[/themify_button]

Eerder  kon je je visum voor Turkije kopen bij aankomst op het vliegveld maar vanaf 10 april 2014 moet je dit visum online aanschaffen.

Tenminste, dat was het plan. Om deze zomer problemen met toeristen te voorkomen, kun je voorlopig het visum voor Turkije ook nog bij aankomst in het land zelf kopen. Dat is wel duurder dan het online visum. Met het online regelen bespaar je jezelf bovendien een (lange) wachtrij op het vliegveld.

Visum Turkije online aanvragen

Nederlanders die naar Turkije willen reizen hebben hiervoor een visum nodig. Dit visum is online aan te vragen via evisa.gov.tr/en/. Hier kun je alleen met credit card betalen.

Om een visum te kunnen aanvragen heb je een paspoort of ID-kaart nodig met een geldigheidsduur van nog tenminste 6 maanden, gerekend vanaf het moment van terugkomst. Als je met kinderen reist, hebben ook zij een eigen visum nodig.

Je moet je visum Turkije online regelen voordat je vertrekt. Binnen 24 uur ontvang je je visum per email. Dit visum moet je uitprinten en meenemen en bij binnenkomst in Turkije laten zien.
Het advies is om je visum één week voor vertrek aan te vragen maar het kan tot tenminste 24 uur van te voren.

Het visum voor Turkije is 180 dagen geldig. Je kunt het binnen deze 180 dagen meermaals gebruiken maar je verblijf per keer mag niet langer zijn dan 90 dagen.

Het visum online aanvragen kost $20. Een stickervisum bij aankomst kost €25. Via de website van de regering van Turkije kun je visum alleen met Visa of Mastercard betalen, niet met iDeal. Via opreis.nl kun je ook je visum Turkije aanvragen en met iDEAL afrekenen. Je ontvangt je visum dan binnen 24 uur per email.

[themify_button style=”flat outline” color=”#fff” link=”https://www.opreis.nl/visum-turkije-aanvragen/” text=”#4099ff” ]Visum Turkije aanvragen[/themify_button]

De website waar je het visum voor Turkije kunt aanvragen is beschikbaar in het Turks, Engels, Frans, Duits en tegenwoordig ook in het Nederlands. Als hulp is er een stappenplan gemaakt voor de aanvraag.

Vanaf 1 januari 2015 verandert Turkije de regels voor de geldigheidsduur van paspoort of ID kaart. Als je in 2015 naar Turkije reist moet je een visum aanvragen (online of ter plaatse) en moet je eigen paspoort of ID kaart nog minstens 60 dagen geldig zijn na afloop van de visumperiode. Omdat je visum zes maanden geldig is moet je paspoort of ID kaart dus nog minstens acht maanden geldig zijn als je naar Turkije afreist. Even goed nakijken dus!

25 replies on “Visum Turkije”

Voor de mensen zonder creditcard is het visum te betalen met ideal via turkijevisum.nl

Beste Mark,
Kan je misschien iets meer vertellen over jullie service? Het lijkt handig voor mensen die geen credit card hebben maar het zou goed zijn iets meer te weten over jullie organisatie.
Het lijkt er op dat jullie op basis van de gegevens die bij jullie worden ingevuld een visum aanvragen voor jullie klanten. Daarvoor rekenen jullie dan ongeveer €10, het verschil tussen de online aanvraag en de prijs voor een visum ter plaatse. Klopt dat? Hoeveel aanvragen hebben jullie al verzorgd?

Hallo opreis.nl,

Wat je zegt klopt helemaal. Wij leveren het officiële e-visum voor Turkije. Reizigers kunnen dit via onze website aanvragen en betalen via iDeal of Mister Cash, waar dit bij de Turkse overheid niet mogelijk is. Hier kun je alleen per creditcard betalen. Wij vragen ditzelfde visum aan, dit kost ons dus ook €15. Daarnaast maken wij extra kosten voor personeel, bankkosten, transactiekosten, btw afdracht, beveiliging van uw persoonsgegevens en andere kosten.

Om onze dienst rendabel en zo goedkoop mogelijk te houden kunnen wij niet lager dan €25 vragen. Zo kunnen wij alle Nederlanders en Belgen zonder creditcard toch aan een visum helpen. Sinds april kost het visum op de luchthaven van Turkije ook €25. Dit was voor april inderdaad €15. Daarmee rekenen wij dus dezelfde prijs.

Wij verwerken enkele honderden visa per dag, die wij altijd binnen 48 uur leveren. En indien nodig sneller, bijvoorbeeld als iemand binnen 48 uur al op vakantie gaat.

Hopelijk heb je hiermee een beter beeld van onze organisatie.

Vriendelijke groet,
Mark Kwebeman
Turkijevisum.nl

Schandalig dat alleen creditcard word aangeboden. Wij hebben toch overwogen om dit online aan te vragen via e-visum-turkije.nl voor 22,50 en betaald via ideal. Binnen 3 uurtjes ons visum gehad. Ik was wel bang dat dit niet geaccepteerd zou worden bij de douane in Turkije. Wij zijn zonder problemen de douane gepasseerd, dit scheelde ons een lange wachtrij in turkije bij de visum balie. We zijn net terug van vakantie en gaan over 2 maanden weer gelukkig is het visum dan nog geldig.

Wat ons opviel is dat er veel aanbieder zijn maar die hebben allemaal maar een vage indruk op me. Geen fatsoenlijke contactpagina, geen telefoon, een 06 nummer als contact. Ik durf hier mijn persoonsgegevens niet achter te laten. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor e-visums.nl/turkije

Binnen een paar uur hadden we alles binnen en een fijne telefonische helpdesk.
Mijn aanrader iig.

Gr Thomas

Hai, ik heb verschillende visum sites bezocht en uiteindelijk toch maar gekozen voor https://www.e-visum-turkije.nl ook op advies van Thomas gekeken op e-visum.nl maar daar kostte een visum €24,95 toch maar voor de concurrent gekozen voor €22,50. Van te voren even met klantenservice gebeld of we het op tijd konden krijgen en ja hoor na 4uur had ik al onze visums per e-mail ontvangen. Dikke pluim voor deze visum dienst.

Best veel verschillende comments als ik ze zo lees. Het is denk ik net waar je uitkomt, ik heb hem weer via een ander ( http://www.turkijevisumonline.nl ) maar ik ging dan ook voor een spoedvisum. Hun even gemailt en kreeg binnen 1 minuut een reactie dat spoed aanvraag geen probleem was.. Had hem binnen een paar uur.. Een andere organisatie mailde me pas na een paar uur terug :o. Dus bovenstaande zullen vast zo goed zijn, maar wil je snel geregeld hebben zou ik deze aanraden. Binnenkort hopelijk weer naar Turkije, blijft prachtig!

Helaas kan je alleen met creditcard betalen. Een goede en betrouwbare visumdienst waar je met iDeal kan betalen is https://www.visumland.nl/turkije/

Daar kun je voor maar €22,50 een visum aanvragen en je hebt hem binnen enkele uren al in je mail. Daarnaast kan je altijd bellen of mailen en heeft de website een beveiligde verbinding (zoals bij internetbankieren).

Eenvoudig uw visum vooraf aanvragen voor Turkije. De aanvraag is geheel in het Nederlands. Het officiële Turkije visum kost per persoon €24,95. Er kan betaalt worden met iDeal of mister cash. Vervolgens ontvangt u het visum altijd binnen enkele uren per e-mail. http://www.VisumConsulaat.nl.

Met meer dan 1400 onafhankelijke beoordelingen bij http://www.e-visums.nl kan ik iedereen deze visumdienst aanbieden. Hieruit blijkt dat men goed werk levert en een betrouwbare partij is.

Dag allemaal,

Als ik de reacties zo lees maakt het online aanvragen van een visum nogal wat los..
Eigenlijk is het heel eenvoudig. Je kan nog steeds gewoon een visum kopen op het vliegveld in Turkije.

De Turkse overheid heeft wel de personele bezetting aangepast op het idee dat er veel mensen vooraf al hun visum hebben aangeschaft. Kortom je staat nog langer in de rij dan vroeger.

Het visum kost daar ook ineens €25 dus ben ik blij dat we die vooraf al hadden aangeschaft.

Wij hebben de visums besteld bij https://evisumonline.nl , ik had een foutje gemaakt in de aanvraag en werd binnen een half uur teruggebeld. Top service! mag ook wel een gezegd.

Ik betaalde €24,75 per visum maar als je goed wordt geholpen dan betaal ik dat graag!

Nou fijne vakantie allemaal

Hoi Rianne,

Bedankt voor je tip. Ik had in de ochtend onze visums via http://www.visumdirect.nl besteld en binnen een kwartier kreeg ik een mail met onze e-visums. Ook het aanvragen was eenvoudig. Je hoefde geen account aan te maken en allerlei gegevens in te vullen. Alleen hetgeen wat nodig was. Helaas waren de prijzen wel veranderd op visumdirect.nl

Ik heb hem heel snel binnen via http://visumvoorturkije.net. Had even via de live chat contact gezocht met de klantenservice en ze regelden het meteen. Had het visum binnen in enkele uurtjes. Goeie service

Ik heb een hele andere vraag. Wij gaan 22 juli naar Turkije kan ik mijn visum ook eerder later ingaan? Dat komt dan beter uit met de geldigheidsdatum van mijn paspoort .

Na uren zoeken naar een site waar ik een visum voor Turkije online kon bestellen en kan betalen met iDeal kwam ik gelukkig op visumturkijeideal.nl. Ik had mijn visum al binnen 10 minuten in mijn inbox! Veel mensen hebben geen creditcard dus ik dacht dat het handig was als ik deze tip geef!

Hallo, kent iemand mensen die dit jaar (2015) nog steeds een visum bij aankomst heeft kunnen krijgen? Ik hoor het heel graag. Bedankt!

Hi Linda,

Volgens mij is het niet meer mogelijk om ter plekke een visum te kopen. Begin mei was ik op vakantie in Turkije en toen kwam ik geen balie tegen waar je een visum kon kopen. Ik reisde zelf met een e-visum aangevraagd.

Ik heb zojuist voor 4 personen een visum aangevraagd via https://www.evisa.gov.tr/en/. Wij hebben een paspoort en onze kinderen beiden een ID-kaart.
Je moet van tevoren aangeven wat voor reisdocument je hebt (paspoort, ID of iets dergelijks).

Let op!
Tijdens het aanvragen van het visum kun je niet aangeven dat 1 of meer personen een ander soort reisdocument heeft/hebben.
Wij hebben nu het probleem dat het visum van onze 2 kinderen niet geldig is omdat je tijdens de aanvraag dit dus niet kon veranderen. Wel betaald en mail gestuurd (dit nog even afwachten). Ook nog gebeld waar doodleuk werd verteld dat we voor de kinderen maar een nieuw visum aan moeten vragen en dus ook dubbel betalen; volgens mij begreep diegene niet echt wat wij bedoelden en wat ons probleem was.

Wat is nou de bedoeling op die site:
Je kunt iedereen met een paspoort in 1 aanvraag doen. En daarna nog een nieuwe aanvraag doen voor degene met een ID kaart (er kunnen dan ook meerderen aangevraagd worden zolang diegene ook een ID-kaart heeft). Zo geldt dit ook voor degenen die een ander soort document heeft.

Reactie via mail:
Sorry eigen schuld. Bedrag wordt niet teruggestort! Dus let goed op!
Per soort reisdocument (paspoort, identiteitskaart o.i.d.) een aparte aanvraag indienen! Er kunnen dus wel meerdere aanvragen ingediend worden per soort reisdocument (bijv. 4 personen welke allemaal een paspoort hebben).

@Corina, ik heb onze visums via e-visum-turkije.nl aangevraagd en deze werd daadwerkelijk binnen 2uur geleverd per e-mail. Zaten nog wel fouten in ( ik had in plaats van paspoortnummer onze persoonsnummer ingevuld) werd netjes teruggebeld omdat er een fout in zat deze laten corrigeren en heeft me ook niets extra’s gekost. Moet wel zeggen voor die paar euro extra wel bespaard op de fout die ik dan had gemaakt via de officiële weg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.