Visum Turkije

VisumTurkijeVoor reizen naar Turkije heb je als Nederlander een visum nodig. Dit visum moet je online aanvragen. Een visum Turkije aanvragen kan ook via opreis.nl.

Visum Turkije aanvragen

Eerder  kon je je visum voor Turkije kopen bij aankomst op het vliegveld maar vanaf 10 april 2014 moet je dit visum online aanschaffen.

Tenminste, dat was het plan. Om deze zomer problemen met toeristen te voorkomen, kun je voorlopig het visum voor Turkije ook nog bij aankomst in het land zelf kopen. Dat is wel duurder dan het online visum. Met het online regelen bespaar je jezelf bovendien een (lange) wachtrij op het vliegveld.

Visum Turkije online aanvragen

Nederlanders die naar Turkije willen reizen hebben hiervoor een visum nodig. Dit visum is online aan te vragen via evisa.gov.tr/en/. Hier kun je alleen met credit card betalen.

Om een visum te kunnen aanvragen heb je een paspoort of ID-kaart nodig met een geldigheidsduur van nog tenminste 6 maanden, gerekend vanaf het moment van terugkomst. Als je met kinderen reist, hebben ook zij een eigen visum nodig.

Je moet je visum Turkije online regelen voordat je vertrekt. Binnen 24 uur ontvang je je visum per email. Dit visum moet je uitprinten en meenemen en bij binnenkomst in Turkije laten zien.
Het advies is om je visum één week voor vertrek aan te vragen maar het kan tot tenminste 24 uur van te voren.

Het visum voor Turkije is 180 dagen geldig. Je kunt het binnen deze 180 dagen meermaals gebruiken maar je verblijf per keer mag niet langer zijn dan 90 dagen.

Het visum online aanvragen kost $20. Een stickervisum bij aankomst kost €25. Via de website van de regering van Turkije kun je visum alleen met Visa of Mastercard betalen, niet met iDeal. Via opreis.nl kun je ook je visum Turkije aanvragen en met iDEAL afrekenen. Je ontvangt je visum dan binnen 24 uur per email.

Visum Turkije aanvragen

De website waar je het visum voor Turkije kunt aanvragen is beschikbaar in het Turks, Engels, Frans, Duits en tegenwoordig ook in het Nederlands. Als hulp is er een stappenplan gemaakt voor de aanvraag.

Vanaf 1 januari 2015 verandert Turkije de regels voor de geldigheidsduur van paspoort of ID kaart. Als je in 2015 naar Turkije reist moet je een visum aanvragen (online of ter plaatse) en moet je eigen paspoort of ID kaart nog minstens 60 dagen geldig zijn na afloop van de visumperiode. Omdat je visum zes maanden geldig is moet je paspoort of ID kaart dus nog minstens acht maanden geldig zijn als je naar Turkije afreist. Even goed nakijken dus!