Visum Rusland registreren

visum rusland registreren

Visum Rusland registreren

Wat betekent een visum registratie in Rusland? Het is één van de onderdelen van een reis naar Rusland die veel vragen oproept.  Hieronder lees je wanneer je een visum moet registreren. Je vindt hier ook antwoord op de vraag wat de kosten voor het registreren van je Rusland visum zijn.

Registratieprocedure in Rusland

Heb je een hotel in Rusland geboekt? Dan registreert de receptie van het hotel je doorgaans zonder dit te vragen. Je krijgt een bewijsje van het hotel.
Heb je een hostel geboekt? Vraag actief om een registratie. Verblijf je ergens dat niet officieel toegestaan is én blijf je langer dan 7 dagen in Rusland? Zorg dan dat je alsnog registreert in een hotel of hostel.

Kosten voor registratie visum Rusland

Meestal registreren hotels in Rusland je gratis. Soms vragen hotels een klein bedrag voor je registratie. De registratie kost dan tussen de €1 tot €15 per registratie. Bij registratiekosten boven €10 raden we je aan om niet meteen met de prijs akkoord te gaan.

Vooral bij kleinere hotels en hostels wordt een bedrag gevraagd voor registratie. Het hostel betaalt namelijk zelf ook een bedrag aan een derde partij om de registratie te verzorgen.

[themify_button style=”outline flat” color=”#fff” link=”https://www.opreis.nl/uitnodiging-rusland-aanvragen/”]Uitnodiging en/of visum Rusland aanvragen[/themify_button]

Wat heb je nodig voor de registratie van je visum voor Rusland?

Je paspoort. Het hotel maakt een scan van je paspoort en van je visum.
Je immigratiekaart. Het hotel maakt hier een scan van. De immigratiekaart voor Rusland heb je ontvangen bij aankomst in Rusland. Een immigratiekaart Rusland wordt meestal: 1) door de airline uitgedeeld 2) door de douane overhandigt

Wanneer hoef je het Russische visum niet te registreren?

Als je minder dan 7 werkdagen in Rusland verblijft hoeft je geen registratie te doen. Weekenden ( zaterdag en zondag) en Russische feestdagen tellen niet mee als werkdagen.
Tot enkele jaren geleden was registratie binnen 72 uur verplicht, het komt nog steeds voor dat hier onterecht op gehandhaafd wordt. Het is dan ook raadzaam om altijd van een registratie gebruik te maken als het hotel of hostel dit aanbiedt.

Visum registreren bij multiple entry

Reis je meerdere keren keren Rusland binnen? Je moet je dan  telkens opnieuw registreren bij binnenkomst als je verblijf langer dan 7 werkdagen duurt.