Vincent van Gogh in Basel

Van 26 april tot en met 27 september 2009 is er in het Kunstmuseum in Basel een grote tentoonstelling over Vincent van Gogh.

De expositie heeft de naam “Vincent van Gogh †“ between earth and heaven: the Landscapes† en is een retrospectief van landschapsschilderijen uit de verschillende creatieve periodes van Van Gogh.

 Van 26 april tot en met 27 september 2009 is er in het Kunstmuseum  in Basel een grote tentoonstelling over Vincent van Gogh.

De expositie heeft de naam “Vincent van Gogh †“ between earth and heaven: the Landscapes† en is een retrospectief van landschapsschilderijen uit de verschillende creatieve periodes van Van Gogh.

Onder de 70 tentoongestelde werken bevinden zich behalve bekende topstukken ook schilderijen die zelden voor het publiek te zien zijn geweest. Voor de unieke tentoonstelling zijn werken uitgeleend door musea uit Europa, de Verenigde Staten en Azië en een deel komt uit privécollecties. Om het werk van Van Gogh in een breder perspectief te plaatsen wordt de expositie aangevuld met 40 meesterwerken van tijdgenoten als Monet, Gauguin en Cézanne afkomstig uit de collectie van het Kunstmuseum Basel.

De expositie laat prachtig de ontwikkeling van Van Gogh zien. De landschappen waarin hij leefde hadden een groot effect op hem en zijn werk. Na de vroege, donkere schilderijen uit de Nederlandse periode werden de kleuren in zijn Parijse tijd lichter en nog intenser toen hij naar Zuid-Frankrijk trok.

Het Kunstmuseum Basel heeft tijdens de Van Gogh-expositie verlengde openingstijden: dinsdag t/m zondag van 09.00 †“ 19.00 uur. Timeslots op elk heel uur tot 17.00 uur.
Tickets voor de Van Gogh-tentoonstelling zijn online of telefonisch in de voorverkoop te bestellen, met of zonder rondleiding.

Meer informatie:
www.kunstmuseumbasel.ch
Hotels in Basel
Het weer in Basel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.