Villa Versace open voor publiek

 1116 Ocean Drive, South Miami Beach. Dat is het adres van Casa Cauarina, de villa van wijlen modekoning Gianni Versace.

In dit huis vierde Versace zijn grote feesten met de beroemdheden der aarde die hij tot zijn klantenkring mocht rekenen. En op de stoep voor dit huis werd hij in 1997 doodgeschoten door een seriemoordenaar.

Belangstellenden kunnen de villa nu bezoeken. Voor $65 krijg je een rondleiding die je onder meer langs de eetzaal, enkele weelderig ingerichte zitkamers en het zwembad brengt.

De villa werd in 1930 gebouwd als buitenhuis voor een oliemagnaat. Later werd het een hotel maar het raakte in verval waarna er jaren een sjofel hostel was gevestigd.

Versace kocht de villa en het naastgelegen perceel in 1992 en liet het grondig verbouwen. Zo ging het huis naast de villa tegen de vlakte om plaats te maken voor een zwembad. En als je modekoning bent neem je natuurlijk niet zo maar een zwembad. Versace gebruikte Italiaans marmer en speciaal vervaardigd  moza├»ek.  

Versace ontving in Casa Cauarina allerlei bekende namen zoals Madonna, Tom Cruise, Bill en Hillary en de onvermijdelijke Paris Hilton.

Na de moord op Versace werd de villa in 2000 door de erven Versace verkocht en sindsdien is er een exclusieve club in gevestigd.

En nu kun je er als gewone sterveling ook terecht en je vergapen aan onder meer een WC van marmer met een gouden bril. Het huis is in Mediterrane sfeer ingericht en de rondleiding voert door enkele zitkamers, de eetkamer, het zwembad en de binnenplaats. De tour kost $65 en je kunt aansluitend lunchen in de club op de eerste  verdieping  met een spectaculair uitzicht.  

Echte fans van Versace kunnen ook logeren in de villa. De vanaf prijs is zo’n $1600 en de grootste kamer is $10.000. Kun je je ook voor in het nieuw steken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.