Letter of Approval noodzakelijk bij reis naar Vietnam

vietnam visum nodig

Wanneer je afreist naar Vietnam is het hebben van een visum verplicht. Door onduidelijke en een steeds veranderende regelgeving is het weleens onduidelijk geweest of een visum noodzakelijk was wanneer je naar Vietnam gaat. Tegenwoordig is het duidelijk dat een visum wel degelijk verplicht is.

Visum Vietnam aanvragen

Je kan een visum voor Vietnam op twee verschillende manieren aanvragen. Zo kan je gebruik maken van een Letter of Approval of de gehele visumaanvraag al in Nederland doen. Via internet kan je een Letter of Approval aanvragen. Hiermee heb je een gedeelte van je visumaanvraag al gedaan. Wanneer je op het vliegveld in Vietnam aankomt kan je met de Letter of Approval een visum krijgen. De Letter of Approval is eigenlijk een lijst met de namen van personen die een visumaanvraag doen in Vietnam.

Ook kan je van tevoren in Nederland al je complete visum aanvragen. Hiervoor kan je in Den Haag naar de Vietnamese ambassade of de nodige documenten naar de ambassade opsturen. Om jou een visum te kunnen verstrekken, heeft de ambassade een ingevuld visumformulier nodig, je paspoort, enkele pasfoto’s en het geldbedrag voor het visum. Wanneer je deze zaken opstuurt, krijg je deze binnen een week teruggestuurd samen met het visum. Wanneer je naar de ambassade toe gaat dien je alle documenten mee te nemen en kan je vaak ter plekke wachten op je visum.

Voorwaarden voor het visum en prijzen

Voor de aanvraag van een visum dien je te voldoen aan verschillende eisen en in het bezit te zijn van bepaalde documenten:
Je dient twee paspoortfoto’s te hebben
Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig te zijn

Een Letter of Approval is alleen mogelijk wanneer je aankomt op een Vietnamese luchthaven. Bij aankomst dien je een “Form of arrival” in te vullen. Wanneer je een Letter of Approval hebt, moet je deze meenemen in het vliegtuig samen met alle nodige documenten.

De bedragen voor een visum verschillen per soort visum en de manier waarop je het aanvraagt. Een Letter of Approval is dus een handige manier als je in Vietnam aankomt op een luchthaven. Je regelt dan daar je visum en hoeft hier verder niets te doen.

Je kunt een Letter of Approval voor Vietnam aanvragen via opreis.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.