Vier bezienswaardigheden op Bali die je niet mag missen

NusaDua
Bali is een tropisch paradijsje in Indonesië dat barst van de cultuur. Het eilandje mag dan wel niet groot zijn, toch valt er ontzettend veel te zien en te beleven. Geniet van de zon op een exotisch wit strand, verken tempels met ondeugende apen of ga naar Ubud, de artistieke hoofdstad van het eiland voor traditionele dansvoorstellingen en bruisende markten. Wat je niet mag missen op Bali?

1. Ubud
Artistieke hoofdstad Ubud is dé plek op Bali waar kunst, creativiteit en cultuur samenkomen. Zo kun je er gallerijen bezoeken en leren houtsnijden, maar ook je lichaam & geest verwennen met een yogales. Naast een bruisend centrum met kleine cafeetjes en tempeltjes vind je aan de buitenrand van het stad nog het gemoedelijke dorpsleven tussen de groene rijstvelden. En het leuke is: het dorpje is klein waardoor je alle bezienswaardigheden te voet kunt bereiken!

2. Nusa Dua Beach
Kristalhelder zeewater, fijn wit zand, wiegende palmbomen en roze orchideeën. Nusa Dua is het paradijs van Bali! Dit oogverblindend mooie strand ligt 40 kilometer ten zuiden van hoofdstad Denpasar en is de perfecte plek voor een relaxt dagje strand. Ga kopje onder en ontmoet honderden kleurrijke vissen, laat je in de watten leggen in een van de massagesalons of schuif aan bij een van de restaurantjes op het strand en geniet van lokale gerechten terwijl de zonsondergang het strand oranjegeel kleurt. Magisch!

3. Balinese dans
Dans en theater zijn verweven in de Balinese cultuur. Er zijn veel verschillende dansvormen die vrijwel allemaal verhalen van goden en legenden uitbeelden. De Balinese dans staat vooral bekend om de indrukwekkende, kleurrijke kostuums en de expressieve gezichtsuitdrukkingen en sierlijke bewegingen van de dansers. Een beroemde dans is Kecak, die altijd vlak voor zonsondergang wordt uitgevoerd – net zo lang totdat de dansers in het donker dansen en dramatisch worden verlicht door fakkels.

4. Ulun Danu Bratan Temple
Aan tempels heeft Bali geen tekort, toch is de Ulun Danu Bratan er een die je moet zien. Deze mooie Hindutempel ligt in een bergachtige omgeving en is gebouwd op de oever van een meer. Doordat de tempel 1200 meter boven zeeniveau ligt, ontstaan er wolken boven het meer – waardoor de tempel lijkt te zweven tussen de wolken. Huur een roeibootje en peddel over het meer, of maak hier je mooiste vakantiefoto ooit!
UlunDanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.