Vestje verplicht

verkeersvest -opreis.nl-

Sinds deze zomer is het veiligheidsvest voor automobilisten ook in  Frankrijk  verplicht. In het land van de mode hebben ze dit  onflatteuze  kledingstuk lang weten tegen te houden maar ze zijn uiteindelijk toch gezwicht voor zichtbaarheid boven stijl.

Frankrijk is niet het enige land waar strenge regels gelden voor automobilisten. In Nederland hoef je eigenlijk alleen maar je gordel om maar in veel landen in Europa gelden diverse regels voor vestjes, gevarendriehoek, etc. Hieronder een overzicht:

Veiligheidsvest verplicht in:
België,  Frankrijk,  Hongarije,  Italië,  Kroatië,  Luxemburg, Oostenrijk, Portugal,  Slovenië, Spanje.

Brandblusser verplicht in:
België, Bulgarije, Estland, Griekenland, Letland, Litouwen, Polen, Rusland, Turkije en Wit-Rusland.

Gevarendriehoek verplicht in:
België, Duitsland, Frankrijk, Bulgarije, Italië, Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Letland,  Luxemburg,  Macedonië, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Wit-Rusland, Zwitserland en Zweden.

Verbanddoos verplicht in:
België, Estland, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Joegoslavië, Kroatië, Letland, Litouwen, Macedonië, Oostenrijk, Roemenië, Rusland, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Turkije en Wit-Rusland.

En hoe zit het met de winterbanden?
In Nederland zijn hier geen aparte regels voor; winterbanden zijn hier niet verplicht. In andere Europese landen is hiervoor echter wel vaak regelgeving en kunnen winterbanden verplicht zijn in de winter. Lees meer over winterbanden.

In Frankrijk geldt sinds 1 juli 2012 bovendien dat je twee alcoholtests in de auto moet hebben.

Zie ook:
In welke landen heb je een vignet nodig voor de snelweg
Verkeersinformatie buitenland