Vestje verplicht

verkeersvest -opreis.nl-

Sinds deze zomer is het veiligheidsvest voor automobilisten ook in  Frankrijk  verplicht. In het land van de mode hebben ze dit  onflatteuze  kledingstuk lang weten tegen te houden maar ze zijn uiteindelijk toch gezwicht voor zichtbaarheid boven stijl.

Frankrijk is niet het enige land waar strenge regels gelden voor automobilisten. In Nederland hoef je eigenlijk alleen maar je gordel om maar in veel landen in Europa gelden diverse regels voor vestjes, gevarendriehoek, etc. Hieronder een overzicht:

Veiligheidsvest verplicht in:
België,  Frankrijk,  Hongarije,  Italië,  Kroatië,  Luxemburg, Oostenrijk, Portugal,  Slovenië, Spanje.

Brandblusser verplicht in:
België, Bulgarije, Estland, Griekenland, Letland, Litouwen, Polen, Rusland, Turkije en Wit-Rusland.

Gevarendriehoek verplicht in:
België, Duitsland, Frankrijk, Bulgarije, Italië, Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Letland,  Luxemburg,  Macedonië, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Wit-Rusland, Zwitserland en Zweden.

Verbanddoos verplicht in:
België, Estland, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Joegoslavië, Kroatië, Letland, Litouwen, Macedonië, Oostenrijk, Roemenië, Rusland, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Turkije en Wit-Rusland.

En hoe zit het met de winterbanden?
In Nederland zijn hier geen aparte regels voor; winterbanden zijn hier niet verplicht. In andere Europese landen is hiervoor echter wel vaak regelgeving en kunnen winterbanden verplicht zijn in de winter. Lees meer over winterbanden.

In Frankrijk geldt sinds 1 juli 2012 bovendien dat je twee alcoholtests in de auto moet hebben.

Zie ook:
In welke landen heb je een vignet nodig voor de snelweg
Verkeersinformatie buitenland

10 reacties op “Vestje verplicht”

Is een alcoholtester in de auto verplicht in Frankrijk???

waar zijn ze te koop en als je er al 1 gebruikt hebt dan heb je er geen 2 meer wat dan?

Zijn er nu een of twee éthylotests nodig ? en hoe kom ik eraan ?

Blijkbaar 2 dus ” De test is in Frankrijk o.a. te koop bij drogisterijen, de grotere tankstations en in sommige horecagelegenheden” (zie link).
LET OP je mag geen navigatiesysteem in Frankrijk die de flitsers aangeeft (binnenkort of nu al dat weet ik niet)

Voor je navigatiesysteem geldt de verplichting nu al en moet je de software die het aan KAN geven zelfs gewist hebben… Bij mijn navigatie kan dat niet eens, uitzetten kan wel, maar is niet voldoende blijkbaar.

De alcoholtest ktijg je ook bij de ANWB. Grappige is dat je er twee moet hebben, maar dat je ze NIET hoeft te gebruiken, zodat je dus niet tegen het probleem aan loopt dat je er geen 2 meerhebt, door er een te moeten gebruiken… Hoe ik dat ga uitleggen aan meneer agent in mijn Frans blijft wel een twijfel geval…

Ik dacht dat het de bedoeling was dat jezelf zo slim bent om drinken en rijden niet te combineren. Met deze halve bak regeling ga je de grenzen opzoeken, terwijl je gewoon zo verstandig moet zijn niet te drinken als je gaat rijden. Ik snap nu eindelijk de uitdrukking met de franse slag!!!

beste,

ik heb ze bij dio drogisterij Piet gekocht 5 stuks voor 11 euro.
Ze zijn goedgekeurd.

groeten Rene

Hoeveel veiligheidhesjes heb je nodig in de auto naar Frankrijk?
Alleen de bestuurder of ook de inzittenden?

Grt Han

Hier staat dat je in Belgie een brandblusser in je auto moet hebben, op de site van de anwb staat dat dit alleen voor belgische automobilisten geldt. Wat moet ik nou, wel of niet aanschaffen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.