Tips voor het huren van een vakantiewoning in Amerika en Canada

Als je op reis gaat naar Canada of de Verenigde staten kan het leuk zijn om een week te verblijven in een vakantiehuis…

huis amerika
Als je op reis gaat naar Canada of de Verenigde staten kan het leuk zijn om een week te verblijven in een vakantiehuis.

Helaas is het boeken van een vakantiewoning in Amerika en Canada lastiger dan in Europa. Daarom hieronder wat tips.

Een vakantiehuis huren in New York of Florida

Veel Nederlanders gaan naar Florida voor de pretparken en de zon of naar de wereldstad New York. Daarom kun je prima een appartement in New York of een appartement of villa in Florida boeken als onderdeel van een vaak voordelige pakketreis via een Nederlandse touroperator. Kijk eens bij Holland International, Arke of Jan Doets. Wil je zowel New York als Florida zien? Het is ons meerdere keren gebleken dat World Ticket Center voordelige combitickets kan boeken die andere reisbureaus in Nederland niet kunnen boeken.

Als je liever een los vliegticket koopt, wordt het lastiger om een vakantiewoning te boeken bij een Nederlandse onderneming. Interhome en Eurorelais hebben in ieder geval een aantal woningen in beide plaatsen. Een andere mogelijkheid is Booking.com.

Een vakantiehuis huren van particulieren in Canada en de VS

Het is niet zo verstandig om een vakantiewoning van een particulier te huren en geld vooraf op een buitenlandse bankrekening te storten omdat er fraudeurs actief zijn. Die doen zich vaak voor als eigenaar van een bestaande woning waarbij ze gegevens en foto’s van op internet te koop staande huizen gebruiken.

Een andere mogelijkheid die de laatste jaren sterk in opkomst is, zijn sites waar particulieren hun huis of appartement te huur aanbieden. Bekendste voorbeeld is Airbnb maar er zijn ook andere sites zoals Wimdu, homeaway.nl en housetrip.com.
Huren van een Nederlandse eigenaar kan via Marktplaats of Micazu. De ervaringen met deze methode verschillen maar gezien de populariteit is het iets om uit te proberen. Marktplaats en Micazu bieden geen vorm van garantie, bij airbnb en andere buitenlandse sites is deze garantie er soms wel. Kijk ernaar voordat je boekt.
Er gaan overigens op steeds meer plekken stemmen op om dit soort sites te verbieden. Het zou oneerlijke concurrentie zijn voor hotels en ook voldoen de appartementen niet aan de strenge (brand)eisen waaraan hotels wel moeten voldoen. Onder meer in Amsterdam en New York is geopperd om particuliere verhuur via deze sites te verbieden.

Een vakantiehuis in Amerika huren via lokale makelaars, verhuurkantoren of vvv’s

In sommige plaatsen kun je via de VVV geïnspecteerde vakantiewoningen boeken. Het kan geen kwaad om dat te proberen. In andere plaatsen worden bijna alle vakantiewoningen via makelaars verhuurd, bijvoorbeeld op de Florida Keys en in Ocean City. Deze woningen worden vaak alleen per week verhuurd omdat anders een speciale vergunning nodig is.

Kijk op Google Maps en Google streetview

Waar je je vakantiehuis ook boekt, bekijk eerst het adres op google maps, het liefst met streetview. Op die manier kun je je een beeld vormen van de omgeving, die behoorlijk kan tegenvallen.

Check de beoordelingen van vorige gasten

Ook van vakantiewoningen zijn vaak reviews te vinden die heel verhelderend kunnen zijn.
Kijk wel altijd kritisch naar de beoordelingen van hotels en huizen.

Let op de voorwaarden en toeslagen!

Gelukkig worden de meeste vakantiewoningen in de USA en Canada verhuurd inclusief bedlinnen, handdoeken en airco. Vaak worden er wel schoonmaakkosten gerekend en soms is wifi niet gratis.

One reply on “Tips voor het huren van een vakantiewoning in Amerika en Canada”

Ik ben er het helemaal mee eens dat het verstandig is om een huis op de sites te zoeken waar particulieren hun huis of appartement te huur aanbieden! Ik zoek een huis om te huren, maar in Nederland, en de websites zijn mijn eerste stap. Hopelijk vind ik een goede woning voor een redelijke prijs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.