Vakantieoord nazi’s wordt herbouwd

 Autoriteiten op het eiland  Rügen  hebben toestemming gegeven om het immense vakantiecomplex Prora te renoveren en te herbouwen.

Het complex werd gebouwd door de nazi’s en was bedoeld om goedkope vakanties voor arbeiders mogelijk te maken. De bouw van het complex begon in 1936 maar het werd door de tweede wereldoorlog nooit afgerond.

Prora ligt op 50 meter van het strand op het eiland  Rügen in de Oostzee. Het is de bedoeling dat het complex wordt verbouwd tot hotels, appartementen, een jeugdherberg en bars en restaurants.

Rügen is het grootste eiland van Europa. Het ligt in de Oostzee voor de kust van  Mecklenburg-Vorpommern. Het eiland is al eeuwen in trek als vakantiebestemming en werd ook door de Duitse keizers bezocht. Veel gebouwen uit die tijd zijn nog op het eiland terug te vinden.  Trekpleister van het eiland is de  Königstuhl, een 118 meter hoge krijtrots.  

Het nieuwe complex moet jaarlijks tienduizenden toeristen naar het eiland trekken. Niet iedereen is echter even blij met de massaliteit van de nieuwe plannen. Verder is de associatie met het nazi regime voor velen ook reden om het complex niet te ontwikkelen.  

De verbouwing van Prora begint volgend jaar. Het is niet bekend of de naam gehandhaafd blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.