Vakantiedrukte op de weg zomer 2012

De zomervakanties beginnen weer en dus wordt het weer druk op de wegen naar het zuiden de komende weekeinden…

De zomervakanties beginnen weer en dus wordt het weer druk op de wegen naar het zuiden de komende weekeinden.

Traditiegetrouw doet de anwb de voorspelling dat het wel eens druk kon worden op de snelwegen naar het zuiden. Ze hebben gelijk natuurlijk.

In Nederland beginnen de schoolvakanties en dus trekken er weer veel mensen met de auto naar het zuiden. Mensen in de landen om ons heen doen hetzelfde en dus wordt het druk op de weg.

Vooral op zaterdag wordt het de komende weken druk maar ook vrijdag en zondag zijn drukke dagen. Ook het fenomeen ‘Zwarte Zaterdag’ zit er weer aan te komen: urenlange files in een snikheet Zuid Frankrijk.

Om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van zwarte zaterdag is dit tegenwoordig uitgesmeerd over meerdere zaterdagen. Iedere zaterdag van eind juli t/m augustus moet u rekening houden met heel veel vakantieverkeer.

Op de volgende wegen moet u, net als ieder jaar in de zomer, rekening houden met files en vertragingen. In Frankrijk wordt het druk op de A6 voor Lyon, de A7 tussen Lyon en Orange en de A9 richting Spanje. Ook onder Bordeaux kan het druk worden. Zondag 22 juli wordt het extra druk rond Parijs vanwege de aankomst van de Tour de France aldaar.

In Duitsland wordt het druk op de meeste belangrijke snelwegen naar het zuiden. Extra druk is het op de A3/A9 Frankfurt †“ Neurenberg †“ München en op de A8 van München naar Salzburg.

In Zwitserland moet u rekening houden met lange wachttijden voor de Gotthardtunnel. In Oostenrijk is de Tauerntunnel een knelpunt.

Op opreis.nl vindt u een actueel overzicht van het verkeer in Europa.
Proviand en water mee dus en hopen op het beste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.