Vacature reiscontent & klantgeluk

Vacature reiscontent & klantgeluk

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging op het gebied van content en klantcontact in de reisbranche? En wil jij impact maken door bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzaam toerisme? Dan is deze vacature ‘Reiscontent en klantgeluk’ bij duurzame travel startup opreis.nl zeker iets voor jou.

Opreis.nl focust zich sinds 2022 volledig op treinrondreizen vanuit Nederland naar de mooiste bestemmingen in Europa. Hiermee spelen we als jonge touroperator in op de explosief toegenomen vraag naar duurzame rondreizen binnen Europa. De veelbelovende resultaten in de eerste maanden na de lancering hebben de grote potentie bevestigd. Opreis.nl heeft de ambitie om binnen enkele jaren uit te groeien tot hét duurzame treinreisbureau in Nederland.

Het onderscheidende aanbod van opreis.nl bestaat uit volledig verzorgde treinrondreizen, inclusief alle vervoerstickets, OV-vriendelijke hotels met ontbijt en volledige CO2-compensatie. Bij iedere reis staan de drie pijlers ‘avontuurlijk, duurzaam en ontspannen’ centraal. Met dit als uitgangspunt heeft opreis.nl een gevarieerd aanbod met bijzondere reizen samengesteld naar bestemmingen als Scandinavië, Schotland, Zwitserland, Italië en Spanje.

Specialist reiscontent en klantgeluk
Bij opreis.nl streven we naar optimaal klantgeluk door bijzondere reisproducten te combineren met hoogstaande service. Tijdens de gehele ‘klantreis’ willen we verwachtingen overtreffen met snelle en persoonlijke communicatie, gecombineerd met perfecte informatievoorziening voor en tijdens de reis. 

Om deze ambitie te realiseren zijn we op zoek naar een ‘specialist reiscontent en klantgeluk’ die zich, ondersteund door collega’s/stagiairs, ontfermt over het:
– Klantcontact via telefoon, WhatsApp en mail
– Ontwikkelen van een passende tone-of-voice en e-mail/whatsapp templates
– Schrijven van content voor nieuwe treinrondreizen
– Bedenken en schrijven van interessante tips en info voor tijdens de reis
– Schrijven van diverse content voor o.a. blogs, SEO-pagina’s en e-mail automations

Naast deze activiteiten werk je samen met o.a. de twee oprichters van opreis.nl aan:
– Optimaliseren van de opreis.nl branding / marketing
– Ontwikkelen van een nieuwe opreis.nl website
– Het stroomlijnen van communicatiestromen
– De implementatie van een nieuw CRM-systeem

Als ‘specialist reiscontent en klantgeluk’ bij opreis.nl krijg je de kans om zelf mee te groeien met onze duurzame travel startup. Je wordt onderdeel van een klein en ambitieus team en krijgt de kans om van dichtbij het groeiproces mee te maken en jezelf op veel vlakken te ontwikkelen.

Wat verwachten we van jou?
– Je bent ambitieus en wil impact maken door bij te dragen aan duurzaam toerisme
– Je bent flexibel en bereid om je flink in te zetten voor de toekomst van opreis.nl
– Je hebt minimaal een HBO-opleiding afgerond
– Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring
– Je bent proactief en werkt zorgvuldig
– Je bent communicatief sterk
– Je bent creatief met tekst en ideeën
– Je kan goed samenwerken, maar ook zelf knopen doorhakken
– Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en goed Engels

Uren, salaris en werklocatie
We bieden je een uitdagende baan met een passend salaris, aangevuld met een persoonlijk treinreisbudget. In overleg bepalen we het aantal uren (minimaal 24 en maximaal 32 uur) en je werkt afwisselend op kantoor in Utrecht en thuis.

Interesse?
Spreekt de vacature je aan en denk je dat jij voor ons dé nieuwe opreis.nl collega bent die we zoeken? Stuur dan een mailtje naar info@opreis.nl met je motivatie en CV. Wie weet tot snel!