Uitnodiging Rusland aanvragen, alleen of met visum

Russische uitnodiging aanvragen voor je bezoek aan Rusland

Als je naar Rusland gaat heb je daarvoor een visum nodig. Om een visum voor Rusland aan te kunnen vragen heb je echter eerst een uitnodiging voor Rusland nodig. Opreis.nl kan deze uitnodiging voor Rusland én het Russische visum verzorgen. Je kunt ook alleen een uitnodiging aanvragen en het visum zelf regelen.

Een Russische uitnodiging of Letter of Invitation (LOI) is een document dat bewijst dat je van harte welkom bent in Rusland. Deze Visa Support Letter wordt door een geregistreerde Russische reisorganisatie afgegeven en is via opreis.nl verkrijgbaar. De uitnodiging voor Rusland is geschikt om een toeristenvisum Rusland aan te vragen.

Onderaan deze pagina vind je het aanvraagformulier voor een Russische uitnodiging. Wij verzorgen de uitnodiging los of in combinatie met een visum voor Rusland. 

Betrouwbare Russische uitnodiging

Via onze betrouwbare partner in Rusland ontvang je een uitnodiging met alle informatie die nodig is voor een fijne en onbezorgde reis naar Rusland.

Heb je geen tijd om naar Den Haag te reizen om je visum voor Rusland aan te vragen?

Je kunt ook je  visum voor Rusland laten verzorgen  door opreis.nl.  Je kunt dit aangeven in je bestelling voor een uitnodiging. Als je alleen een visum nodig hebt, en geen uitnodigingsbrief Rusland, kun je op onderstaande button klikken.

Snel en zorgvuldig een uitnodiging voor Rusland

Na een zorgvuldige controle krijg je op werkdagen binnen 24 uur een Russische uitnodiging in je mail.
Heb je meer haast? Vink dan de spoed optie voor de Russische uitnodiging aan, deze ontvang je op werkdagen binnen 4 uur .

Hoe werkt het aanvragen van een Russisch visum?

  • Stap 1) je vult de gegevens in via opreis.nl
  • Stap 2) je kunt eenvoudig en veilig afrekenen met iDEAL of Bancontact / Mister Cash. We versturen de  officiële uitnodigingsbrief per email.
  • Stap 3) bel je zorgverzekeraar, houd je zorgpasje bij de hand en vraag naar een Ruslandverklaring.
  • Stap 4) op de  uitnodigingsbrief vind je de gegevens die je nodig hebt voor het aanvragen van het visum. Dit kan via visa.kdmid.ru. Meer uitleg vind je hier.
  • Stap 5) Print de visa support letter / uitnodiging die je via opreis.nl ontving + print het formulier van visa.kdmid.ru. Met deze documenten ga je naar het Russische Visumcentre in Den Haag (Parkstraat 99, 2e etage), VFS Global in Brussel (Avenue Emile De Mot, 5e etage) of Antwerpen (Jan Van Rijswijcklaan 158, 3e etage).

Kun je de visumaanvraag Rusland ook indienen bij het Russisch consulaat?

Nee, volgens ons is dit sinds 2016 niet meer mogelijk. Het Russisch consulaat verwijst visa aanvragen door naar  het Russisch Visumcentrum.

Sinds begin 2019 kun je bij het Russisch Visumcentrum je visum voor Rusland aanvragen. Let op: voorheen was dit VHS in Den Haag. (Zeestraat 100, 5e etage) en daarna werd dit VFS Global.  Je kunt bij VHS ook je aanvraag indienen, dit is echter wat duurder dan bij het Russisch Visumcentrum. Volgens onze informatie kun je bij VFS Global niet meer terecht per 2019. 

Is het mogelijk om het visum eerder in te laten gaan dan de begindatum van de reis?

Ja, dat kan. Uiteraard moet je wél het land binnen de geldigheidstermijn van je visum weer verlaten.

Wat is een Ruslanddekking verklaring of Ruslandverklaring?

Dit is een brief van je zorgverzekering dat je verzekering geldig is in Rusland. Je vraagt deze verklaring eenvoudig op bij je zorgverzekering. Heb je haast? Vraag je zorgverzekering om een mail met daarin een scan van de Ruslandverklaring.

Het visum registeren in Rusland, hoe werkt dat?

Blijf je langer dan 7 dagen in Rusland? Je moet je registreren in Rusland. Registreren doe je bij aankomst in het hotel of hostel. De Russische visum registratie kost vaak een paar euro.

Uitnodiging en/of visum Rusland aanvragen via opreis.nl

Met het formulier hieronder kun je een uitnodiging (LOI) aanvragen, met of zonder visum.

De prijs voor een uitnodiging voor Rusland is €24,95. Je ontvangt je officiële uitnodiging per email.

De leges voor een visum voor Rusland zijn €65. Je kunt zelf naar Den Haag om het visum op te halen of de aanvraag door opreis.nl laten verzorgen. In het formulier hieronder vind je de mogelijkheden en vergoedingen.