Visum en uitnodiging Iran aanvragen

rondreis Iran

Iraanse uitnodiging aanvragen voor je bezoek aan Iran

Als je naar het prachtige Iran  wilt reizen heb je een visum nodig. Er zijn twee soorten visum: het evisum en het visum dat je al in Nederland in je paspoort krijgt. Als je niet zelf een  visumaanvraag kunt doen in Den Haag dan heb je een uitnodiging nodig. Een Iraanse uitnodiging of Letter of Invitation (LOI) is een visumcode die  bewijst dat je welkom bent in Iran. Deze uitnodiging of visumcode voor Iran is nodig  voordat je aan je reis begint. Het is mogelijk om je visum tijdens je reis of bij aankomst in Iran te regelen. Net zoals bij de meeste visa kent Iran een visumprocedure, de eerste stap is nagaan of je voor een e-visum Iran in aanmerking komt.

[themify_button link=”#formulier_uitnodiging_iran” style=”light-blue”]Meteen een visum en uitnodiging Iran bestellen[/themify_button]

Rondreizen naar Iran

Heb je het plan opgevat om een reis door Iran te maken? Hier vind je een rondreis Iran.

Snel en zorgvuldig een visum en uitnodiging voor  Iran

Heb je zelf geen tijd om een visumaanvraag te doen én vind je het niet prettig om het visum op het vliegveld in Teheran te ontvangen? Dan heb je wél een uitnodiging voor Iran nodig. Na een zorgvuldige controle krijg je binnen een week een Iraanse uitnodiging in je mail.

Visum Iran aanvragen zonder uitnodiging

Als je zelf naar de  Iraanse  ambassade gaat in Den Haag heb je geen uitnodiging nodig. Kies je voor een visum bij aankomst in Iran? Controleer dan of je hiervoor aan de voorwaarden voldoet. Je kunt dan zelf je visumaanvraag doen door zelf een e-visum Iran aan te vragen. Vul persoonsgegevens en paspoortgegevens, je verblijfadres tijdens je reis en o.a.  je beroep in. Vlieg je naar een luchthaven waar een Visum on arrival wordt geaccepteerd? Je kunt na de aanvraag en goedkeuring van het e-visum gaan reizen. Reis je over land naar Iran? Let op dat je alsnog naar Den Haag dient te reizen om je visum aan te vragen als je over land naar Iran reist.

Hoelang is een visum voor Iran geldig?

Een e-visum voor Iran dat je ontvangt in Teheran (Imam Khomeini  luchthaven) is maximaal 30 dagen geldig. Het e-visum dat je ontvangt op de overige locaties is 14 dagen geldig.

Hoe werkt het aanvragen van een Iraans visum?

Voor de aanvraag van een visum voor Iran heb je je  paspoort nodig. Let op dat je paspoort geldig is  tot zes maanden na je  vertrek uit Iran. In het paspoort moeten twee lege, naast elkaar liggende bladzijden  zitten. Let er op dat er in je paspoort geen Israëlische stempels staan. Verder heb je  een kopie van je  verzekeringspas van je ziektekostenverzekering nodig en een pasfoto. Als laatste is de reisinformatie van de vlucht en het verblijf nodig.  Heb je zelf geen tijd om het visum aan te vragen? Dan kun je het visum Iran en een uitnodiging voor Iran gemakkelijk aanvragen via opreis.nl. Na het invullen en versturen van het formulier bevestigen wij de aanvraag van de Iraanse uitnodiging en visum binnen enkele dagen. De aanvraagprocedure kan enkele weken duren.

E-visum Iran

Update 2017-2018: Iran heeft een e-visum geïntroduceerd. Je kunt dit e-visum Iran aanvragen via de website van Iran Ministry of Foreign Affairs. Nadat je de aanvraag online hebt gedaan kun je een visum ophalen in Den Haag.

Visa on arrival Iran (luchthaven IKA Teheran)

Je kunt je visum ook ophalen bij aankomst in Imam Khomeini (Teheran), Isfahan, Shiraz, Mashhad, Tabriz, Qeshm eiland en Kish eiland. Er bestaat altijd een kans dat het visum ter plekke wordt afgewezen. Deze kans is echter klein, een visa on arrival verkrijgen lukt vrijwel altijd (update 2018). Na de laatste updates die wij hierover ontvangen hebben kun je een visum voor 30 dagen aanvragen bij aankomst op het Teheran Imam Khomeini International Airport, Isfahan, Shiraz, Mashhad, Tabriz, Qeshm eiland en Kish eiland. Je neemt in alle gevallen een ingevulde applicatie mee die je via e-visum Iran kunt doen.

Wanneer heb je wél een uitnodiging nodig voor Iran?

Wanneer heb je wél een uitnodiging nodig voor Iran? Reis je over land naar Iran en heb geen tijd om zelf een visum aan te vragen? Dan heb je wel een uitnodiging nodig. Na goedkeuring van de uitnodiging, kan deze opgehaald worden bij de Iraanse ambassade. Dit proces duurt zeven werkdagen. De doorlooptijd kan verschillen, hou rekening met wat extra dagen. Wat je daarvoor nodig hebt is het volgende:
– De LOI visumcode (verkrijgbaar via opreis.nl)
– Pinpas voor betaling van visumleges
– Een pasfoto
– Medisch zorgpasje met kopie
– Paspoort
– Ondertekend visumformulier

Het is mogelijk om het  visum op te halen bij aankomst op het vliegveld in Iran, hiervoor moet de LOI visumcode wel naar het vliegveld  gestuurd worden. Verder is het belangrijk om te weten dat het visum maar één maand geldig is, dit kan in Iran zelf verlengd worden tot maximaal drie maanden. Het is aan te raden om het regelen van het visum tenminste 4 weken voor vertrek naar Iran te doen, zo weet je op tijd of je Iran in kan. Dit scheelt een hoop stress voor vertrek!

Adres ambassade  Iran in Den Haag

Duinweg 20
2585 JX Den Haag
+31 70 338 4000

Openingstijden ambassade Iran in Den Haag

Je visumaanvraag kan opreis.nl voor je doen of je kunt zelf met de uitnodiging naar Den Haag gaan. De Iraanse ambassade is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van  14:00 tot  16:00 uur. De Iraanse ambassade is op  Nederlandse én Iraanse feestdagen  gesloten.

 

Iraanse uitnodiging aanvragen via opreis.nl

Een uitnodiging kost €75. Je ontvangt je officiële uitnodiging / visumcode per email.
Verder boek je via opreis.nl een hotelovernachting. Je hoeft dit niet te doen, maar je betaald dan wel voor de overnachting.