Turkije heeft veel te bieden

Turkije_PM


Er zijn steeds meer Nederlanders die kiezen voor een vakantie in Turkije. Zo staat Turkije de afgelopen 3 jaar op de 7e plek van populaire buitenlandse bestemming. De groei was voornamelijk zichtbaar in de steden Antalya en Istanbul. Turkije heeft echter veel meer te bieden en daarom is het tijd om een aantal bijzondere plekken uit te lichten!

Fethiye, dat in het zuidwesten van Turkije ligt, is een traditioneel, rustig, havenstadje dat omringd is met mooie stranden inclusief een kristalhelder blauwe zee. Het stadje is voornamelijk geliefd onder duikers en zeilers over de hele wereld. Iets verder oostelijk ligt Patara. In de buurt van Patara, tevens gezegend met waanzinnig mooie stranden, is een natuurpark dat een grotere diversiteit aan vogels. Beide stadjes zijn een dagtrip waard! De kustlijn is ook uitstekend te verkennen met de kano.

Een ander adembenemende plek is Pamukalle. Het calciumrijke bronwater heeft ervoor gezorgd dat er bijzondere witte kalkterassen zijn ontstaan. Badderen in de buitenlucht op zichzelf is natuurlijk al heerlijk, maar nu is het ook nog zo dat het calciumrijke bronwater goed voor de huid is. Ondanks dat het in het hoogseizoen het hier aardig druk kan zijn, is het zeker de moeite waard!

Naast deze mooie plekken heeft Turkije natuurlijk ook een heerlijke keuken. Elke regio kent zo haar eigen specialiteiten, maar kebab is door het gehele land verkrijgbaar, en dan natuurlijk niet zoals we die hier in Nederland kennen. Zo wordt in Cappadocia de kebab in een kleien potten bereidt, een die lijkt op een Marokkaanse tajine. En omdat Turkije een lange kustlijn heeft, is er in de dorpen en steden die aan deze kustlijn liggen dan ook heerlijke verse vis verkrijgbaar. Vaak gaan deze gerechten gepaard met Raki, een alcoholische drank met een anijssmaak.

Dat Cappadocia een mooie omgeving biedt, is tevens terug te zien in het feit dat het gebied op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het bergachtige landschap bevindt zich in een kuil van een hoogvlakte die werd gevormd door toedoen van drie vulkanen en kan perfect te paard verkent worden. Dit biedt de gelegenheid om op een rustig tempo je in het landschap op te laten nemen, en te genieten van de adembenemende scenery.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.