Treinreis Oostzee

 • De treinreis
 • Dag tot dag
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Reis boeken
 • Route

Langs Hanzesteden en onontdekte regio's: ontdek de Oostzee per trein

Sprookjesachtige steden, Baltische landschappen en scherpe bergpieken: je komt het allemaal tegen tijdens deze treinrondreis door Oost-Europa. Dit avontuur brengt je van van Oostenrijk naar Slowakije, Polen en Litouwen, waarna je doorreist naar Letland, Estland en Finland. Ook de Duitse stad Lübeck, de laatste stop van de reis, is een onontdekte parel. De afwisseling tussen verschillende steden en natuurgebieden - die vaak op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan - zorgt ervoor dat je je geen seconde verveelt en in korte tijd vele hoogtepunten van je lijstje af kunt strepen. Ook de manier van reizen is afwisselend, want naast de trein reis je namelijk ook enkele keren met de boot. Op deze manier ontdek je de bijzondere landschappen ook eens van een andere kant!

Spreekt deze treinrondreis je aan, maar sluit de reis nog niet helemaal aan bij je reiswensen? Bekijk dan meer van onze treinrondreizen of kies voor een reisplan op maat.

Reisduur
22 dagen (21 nachten)
Inclusief
 • 10 trajecten met de trein
 • 1 traject en overnachting op de ferry
 • 1 overnachting in de nachttrein
 • 18 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
Reissom
Vanaf 1.630

No details found.

Itineraries

Dag 1

Nederland - Wenen

De dag dat de treinreis door Oost-Europa gaat beginnen is aangebroken! Je hebt vandaag nog rustig de tijd om je laatste spullen in te pakken, want de nachttrein van Amsterdam naar Wenen vertrekt pas in de loop van de avond. Terwijl jij lekker geniet van je nachtrust brengt de trein je in ongeveer twaalf uur naar de hoofdstad van Oostenrijk.

Dag 2

Wenen

Vandaag heb je de hele dag de tijd om Wenen te ontdekken. Begin de dag met een koffietje in een traditioneel Weens koffiehuis en bezoek bijvoorbeeld het prachtige Schloss Schönbrunn, waar je uren rond kunt struinen in de weelderige tuinen. Het is één van de belangrijkste culturele erfgoederen van het land. Ook de bekende Naschmarkt met zijn vele delicatessen en leuke eettentjes is een aanrader.

Dag 3

Wenen - Bratislava

Na een lekker ontbijt heb je nog flink wat tijd om deze fijne stad te ontdekken, want de trein naar Bratislava vertrekt pas ’s avonds. Maak vandaag bijvoorbeeld een stadswandeling door het oude centrum of bezoek Schloss Belvedere, minder groot dan Schloss Schönbrunn maar minstens zo mooi. Ook de Spittelberg buurt is een bezoekje waard, hier vind je allerlei leuke boetieks en cafés. In de avond reis je in iets meer dan een uur met de trein naar de Slowaakse stad Bratislava.

Dag 4

Bratislava

Tijd om de prachtige hoofdstad van Slowakije te bewonderen. In die unieke architectuur vind je invloeden van verschillende landen en religies terug, wat het straatbeeld erg bijzonder maakt. Het is een vrij kleine stad, maar toch valt er genoeg te zien, zoals het oude stadhuis, waarvan een deel gotisch is, maar je vindt er ook renaissance en barok in terug. Vanaf de toren heb je een mooi uitzicht over de stad. Ook het plein Hviezdoslavovo Námestie, waar je ook het nationale theater van Slowakije vindt, is een bezoekje waard.

Dag 5

Bratislava - Hoge Tatra

Vandaag gaat de treinreis na een energierijk ontbijt verder Slowakije in. Je reist via enkele overstappen naar de prachtige pieken van het Hohe Tatra gebergte, een walhalla voor outdoor- en natuurliefhebbers. Het gebied ligt vlakbij de grens met Polen en je vindt er vele prachtige wandelpaden. Je verblijft vannacht en morgennacht in een berghotel of in het bergdorpje Tatranská Lomnica.

Dag 6

Hoge Tatra

De prachtige omgeving met zijn scherpe pieken en imposante natuur leent zich uitstekend voor het maken van allerhande hikes. Vandaag heb je hier de hele dag de tijd voor. Zo kun je al vanaf je accommodatie een grote wandeling beginnen of eerst omhoog gaan met de lift om daar om je gemak te genieten van het bijzondere uitzicht. Na zo’n actieve dag als deze val je ’s avonds gegarandeerd goed in slaap!

Dag 7

Hoge Tatra - Krakau

Vandaag laat je de natuur van de Hoge Tatra weer achter je. De treinreis gaat via enkele overstappen richting Krakau. Je bent de gehele dag onderweg, maar gelukkig kun je ondertussen genieten van een prachtig uitzicht over diverse landschappen.

Dag 8

Krakau

Na een comfortabele nacht in het hotel heb je vandaag alle tijd om Krakau te ontdekken. De twee na grootste stad van Polen staat bekend om de prachtige historische architectuur en de culturele bezienswaardigheden. Het oude gedeelte van de stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en je kunt hier urenlang rondslenteren zonder je te vervelen. Je vindt er hippe koffietentjes, prachtige museums tot fijne terrasjes.

Dag 9

Krakau

Als dag nummer twee in Krakau is aangebroken, kun je nog veel meer magische locaties te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Rynek Glowny. Dit middeleeuwse plein is het hart van de stad en biedt dan ook genoeg bezienswaardigheden aan, zoals de Mariakerk en Sukiennice, de lakenhallen. Op loopafstand van het station vind je de joodse wijk, bekend van de film 'Schindler's List'. Hier even rondlopen is een erg bijzondere ervaring. Wanneer je je helemaal onder wil dompelen in de geschiedenis, kun je het concentratiekamp Auschwitz bezoeken. Deze indrukwekkende plek is 70 kilometer verderop gelegen en is de trip meer dan waard.

Dag 10

Krakau - Bialystok

Vandaag heb je nog enkele uren om Krakau te ontdekken en vervolgens vertrekt in de loop van de dag de trein naar Bialystok, in het Oosten van Polen. Vroeger was deze stad een florerend textielcentrum en tegenwoordig is het een smeltkroes van culturen. Het is een levendige stad vol kleur en wordt omringd door natuur.

Dag 11

Bialystok

Er is vandaag genoeg tijd om Bialystok te verkennen, je verblijft hier namelijk nog de hele dag. Struin rond door het gezellige centrum, strijk neer op een gezellig terras of bezoek het mooie Branickipaleis iets buiten het centrum. Bialystok wordt onder andere omringd door het UNESCO-gebied Bialowieski National Park en je vindt er vele parken, bossen en weelderige zonnebloemvelden. Ook een tripje de natuur in is dus een mogelijkheid.

Dag 12

Bialystok - Vilnius

Na het ontbijt vertrek je per trein van Bialystok naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Je komt hier in de avond aan en kunt dus genieten van een heerlijk diner in een lokaal restaurant. Ook kun je alvast de eerste straten van het centrum verkennen.

Dag 13

Vilnius

De binnenstad van Vilnius is knus en compact, waardoor je alle hoogtepunten gemakkelijk al wandelend af kunt gaan. De stad heeft een oud centrum, maar ook een modern stadscentrum. Het oude centrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is vooral bekend vanwege zijn vele kerken en de 16e-eeuwse universiteit. Vanaf de toren van de St. Johanneskerk heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Dag 14

Vilnius - Riga

Vandaag gaat de treinreis verder richting Riga. De treinreis duurt ongeveer zeven uur en onderweg kun je genieten van de Baltische landschappen. Aan het eind van de middag kom je aan in Riga, de hoofdstad van Letland. Struin door de talloze smalle straatjes, flaneer over de pleinen en bewonder de oude binnenstad. Ook deze staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag 15

Riga

Na het ontbijt kun je verder gaan met Riga ontdekken. In deze gezellige, kleurrijke stad kun je je goed vermaken met het bewonderen van de architectuur in verschillende stijlen. Vanwege de vele bezettingen vind je er romaans, gotisch maar ook barok terug. Voor een mooi uitzicht over de stad moet je bij de St. Peterskathedraal zijn.

Dag 16

Riga - Tallinn

’s Morgens vroeg gaat de treinreis verder richting Tallin, de hoofdstad van Estland. Hier kom je na zes uur reizen uitgerust aan, zodat je alvast wat eerste indrukken van deze leuke stad kunt opdoen. Het is één van de mooiste steden van de Baltische staten en het gehele centrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag 17

Tallinn

Vandaag heb je alle tijd om rond te struinen door het kleurrijke stadscentrum. Neem vooral de tijd voor een hapje en drankje op het gezellige stadhuisplein en bezoek ook zeker de wijk Telliskivi. Op dit voormalig industrieterrein vind je allerlei creatieve conceptstores, unieke barretjes en mooie street art. Ook de prachtige Alexander Nevski-kathedraal mag je niet missen. Is het een warme dag? Ga dan naar Stroomi Beach.

Day 18

Tallinn - Helsinki

Na een laatste ontbijt in Tallin stap je vandaag niet op de trein, maar op de boot. Je vertrekt namelijk per pond naar de Finse hoofdstad Helsinki. Helsinki is een moderne stad met vele musea, leuke cafeetjes én mooie natuur. Ook kun je een bezoek brengen aan het oude fort Suomenlinna, een eiland net voor de kust. Je kunt er wandelen of een museum bezoeken. Ook de domkerk van Helsinki is een prachtige bezienswaardigheid.

Dag 19

Helsinki - Lübeck

Vandaag kun je de halve dag nog in Helsinki besteden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Designmuseum, waar je een uitgebreide collectie moderne kunst vindt. Aan het einde van de middag stap je op de boot naar de Duitse havenstad Lübeck.

Dag 20

Onderweg naar Lübeck

Vanwege het grote stuk dat je moet overbruggen neemt de veerboot naar Lübeck flink wat tijd in beslag, wat maakt dat je ook vandaag op de boot doorbrengt. Onderweg kun je lekker relaxen, genieten van het uitgestrekte uitzicht over zee en gebruik maken van de vele faciliteiten aan boord. ’s Avonds sta je weer met beide benen op land.

Dag 21

Lübeck

De oude stad van Lübeck staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets, je wandelt namelijk zo een sprookje in! Vandaag kun je de hele dag rondslenteren door geplaveide straten, via kronkelende passages en langs charmante hofjes. Ook de binnenkant van het Rathaus is de moeite waard, net als het uitzicht vanaf de St. Petri.

Dag 22

Lübeck - Nederland

Nog één laatste ontbijtje en nog een laatste bezoekje aan wat winkels en dan begint ’s middags de terugreis naar Nederland. Nadat je op de trein bent gestapt sta je na ongeveer zes uur weer op Nederlandse bodem en is er een eind gekomen aan deze prachtige treinreis door Oost-Europa!

No details found.

Inclusief

Al onze treinreizen zijn inclusief
 • Volledige CO2 compensatie van je reis
 • Goed uitgedacht reisplan
 • Accommodatie inclusief ontbijt
 • Plaatsreservering (indien mogelijk)
Vervoer
 • Nachttrein Utrecht/Arnhem - Wenen in de 2e klas (upgrade naar privé coupé mogelijk)
 • Treinreis Wenen - Bratislava in de 2e klas (upgrade mogelijk)
 • Treinreis Bratislava - Hoge Tatra in de 2e klas (upgrade mogelijk)
 • Treinreis Hoge Tatra - Krakau in de 2e klas (upgrade mogelijk
 • Treinreis Krakau - Bialystok in de 2e klas (upgrade mogelijk)
 • Busreis Bialystok - Vilnius
 • Treinreis Vilnius - Riga in de 2e klas (upgrade mogelijk)
 • Treinreis Riga - Tallinn in de 2e klas (upgrade mogelijk)
 • Ferry Tallinn - Helsinki
 • Ferry Helsinki - Lübeck in de 2e klas (upgrade naar privé en buitenhut mogelijk)
 • Treinreis Lübeck - Hengelo/Utrecht
Overnachtingen
 • Austria Trend Hotel Anatol Wenen *** inclusief ontbijt (of vergelijkbaar)
 • LOFT hotel Bratislava *** inclusief ontbijt (of vergelijkbaar)
 • Bilíkova Chata *** inclusief ontbijt (of vergelijkbaar)
 • Best Western Krakau *** inclusief ontbijt (of vergelijkbaar)
 • Hotel Cristal *** inclusief ontbijt (of vergelijkbaar)
 • Comfort Hotel LT Vilnius *** inclusief ontbijt (of vergelijkbaar)
 • Hotel Boutique Hotel KRISTOFS *** inclusief ontbijt (of vergelijkbaar)
 • Economy hotel *** inclusief ontbijt (of vergelijkbaar)
 • Hotel Indigo Helsinki *** inclusief ontbijt (of vergelijkbaar)
 • Ringhotel Jensen *** inclusief ontbijt (of vergelijkbaar)

No details found.

Exclusief

Bijkomende kosten
 • Boekingskosten (€ 25 per boeking)
 • Garantie van de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) (€ 5 per reiziger)
 • Garantie van het Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
Overige kosten om rekening mee te houden
 • Overige maaltijden
 • Activiteiten
 • Excursies
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Lokale toeristenbelasting
 • Een Funiclair van Stary Smokovec naar Hoge Tatra (t.w.v. €11.-)
 • Pricing Name
  Start
  End
  Group (Min-Max)
  Prijscategorie
   
 • Pricing Name Laagseizoen
  Start zaterdag 26-11-2022
  End zaterdag 26-11-2022
  1 - 11 Personen
   
  Available Seats: 11

  Aantal reizigers ( 1 - 11 Personen ) 1.630 0 /per persoon

  - +
 • Pricing Name Hoogseizoen
  Start zaterdag 26-11-2022
  End zaterdag 26-11-2022
  1 - 12 Personen
   
  Available Seats: 12

  Aantal reizigers ( 1 - 12 Personen ) 1.970 0 /per persoon

  - +

Duurzaamheid

Wist je dat reizen met de trein veel milieuvriendelijker is dan reizen met het vliegtuig? Door jouw keuze voor een treinreis stoot je 7 tot 11 keer minder CO2 dan bij een vliegreis. Bovenop deze besparing door jouw keuze voor de trein, compenseren we bij opreis.nl standaard de resterende 356KG CO2 van deze Oostzee Treinreis via het Trees for All compensatieprogramma. Zo reis je via opreis.nl volledig CO2 neutraal.

Wist je verder dat?

.. de NS sinds 2018 bijna volledig op groene stroom rijdt. (NS)

.. reizen tussen de 250 km en 500 km met de trein vaak even snel of zelfs sneller is dan reizen met het vliegtuig. (Royal Haskoning DHV, 2018).

.. Europa momenteel bezig is met een HSL-netwerk wat treinreizen door Europa in de meeste situaties sneller moet gaan maken dan vliegen. (Royal Haskoning DHV, 2018)

.. je met een retourtje Venetië per vliegtuig 508 kg CO2 uitstoot (per persoon). Per auto is dit 284 kg (pp) en per trein 84 kg (per persoon). (Drees, 2021)

.. al het vervoer in de EU samen verantwoordelijk is voor ongeveer 31% van de totale CO2 uitstoot in de Europese Unie. Slechts 1,6% hiervan wordt veroorzaakt door treinreizen en treintransport (Interrail, n.d.).

 

 

Reisschema

Dag 1 - Nederland - Wenen

De dag dat de treinreis door Oost-Europa gaat beginnen is aangebroken! Je hebt vandaag nog rustig de tijd om je laatste spullen in te pakken, want de nachttrein van Amsterdam naar Wenen vertrekt pas in de loop van de avond. Terwijl jij lekker geniet van je nachtrust brengt de trein je in ongeveer twaalf uur naar de hoofdstad van Oostenrijk.

Dag 2 - Wenen

Vandaag heb je de hele dag de tijd om Wenen te ontdekken. Begin de dag met een koffietje in een traditioneel Weens koffiehuis en bezoek bijvoorbeeld het prachtige Schloss Schönbrunn, waar je uren rond kunt struinen in de weelderige tuinen. Het is één van de belangrijkste culturele erfgoederen van het land. Ook de bekende Naschmarkt met zijn vele delicatessen en leuke eettentjes is een aanrader.

Dag 3 - Wenen - Bratislava

Na een lekker ontbijt heb je nog flink wat tijd om deze fijne stad te ontdekken, want de trein naar Bratislava vertrekt pas ’s avonds. Maak vandaag bijvoorbeeld een stadswandeling door het oude centrum of bezoek Schloss Belvedere, minder groot dan Schloss Schönbrunn maar minstens zo mooi. Ook de Spittelberg buurt is een bezoekje waard, hier vind je allerlei leuke boetieks en cafés. In de avond reis je in iets meer dan een uur met de trein naar de Slowaakse stad Bratislava.

Dag 4 - Bratislava

Tijd om de prachtige hoofdstad van Slowakije te bewonderen. In die unieke architectuur vind je invloeden van verschillende landen en religies terug, wat het straatbeeld erg bijzonder maakt. Het is een vrij kleine stad, maar toch valt er genoeg te zien, zoals het oude stadhuis, waarvan een deel gotisch is, maar je vindt er ook renaissance en barok in terug. Vanaf de toren heb je een mooi uitzicht over de stad. Ook het plein Hviezdoslavovo Námestie, waar je ook het nationale theater van Slowakije vindt, is een bezoekje waard.

Dag 5 - Bratislava - Hoge Tatra

Vandaag gaat de treinreis na een energierijk ontbijt verder Slowakije in. Je reist via enkele overstappen naar de prachtige pieken van het Hohe Tatra gebergte, een walhalla voor outdoor- en natuurliefhebbers. Het gebied ligt vlakbij de grens met Polen en je vindt er vele prachtige wandelpaden. Je verblijft vannacht en morgennacht in een berghotel of in het bergdorpje Tatranská Lomnica.

Dag 6 - Hoge Tatra

De prachtige omgeving met zijn scherpe pieken en imposante natuur leent zich uitstekend voor het maken van allerhande hikes. Vandaag heb je hier de hele dag de tijd voor. Zo kun je al vanaf je accommodatie een grote wandeling beginnen of eerst omhoog gaan met de lift om daar om je gemak te genieten van het bijzondere uitzicht. Na zo’n actieve dag als deze val je ’s avonds gegarandeerd goed in slaap!

Dag 7 - Hoge Tatra - Krakau

Vandaag laat je de natuur van de Hoge Tatra weer achter je. De treinreis gaat via enkele overstappen richting Krakau. Je bent de gehele dag onderweg, maar gelukkig kun je ondertussen genieten van een prachtig uitzicht over diverse landschappen.

Dag 8 - Krakau

Na een comfortabele nacht in het hotel heb je vandaag alle tijd om Krakau te ontdekken. De twee na grootste stad van Polen staat bekend om de prachtige historische architectuur en de culturele bezienswaardigheden. Het oude gedeelte van de stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en je kunt hier urenlang rondslenteren zonder je te vervelen. Je vindt er hippe koffietentjes, prachtige museums tot fijne terrasjes.

Dag 9 - Krakau

Als dag nummer twee in Krakau is aangebroken, kun je nog veel meer magische locaties te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Rynek Glowny. Dit middeleeuwse plein is het hart van de stad en biedt dan ook genoeg bezienswaardigheden aan, zoals de Mariakerk en Sukiennice, de lakenhallen. Op loopafstand van het station vind je de joodse wijk, bekend van de film 'Schindler's List'. Hier even rondlopen is een erg bijzondere ervaring. Wanneer je je helemaal onder wil dompelen in de geschiedenis, kun je het concentratiekamp Auschwitz bezoeken. Deze indrukwekkende plek is 70 kilometer verderop gelegen en is de trip meer dan waard.

Dag 10 - Krakau - Bialystok

Vandaag heb je nog enkele uren om Krakau te ontdekken en vervolgens vertrekt in de loop van de dag de trein naar Bialystok, in het Oosten van Polen. Vroeger was deze stad een florerend textielcentrum en tegenwoordig is het een smeltkroes van culturen. Het is een levendige stad vol kleur en wordt omringd door natuur.

Dag 11 - Bialystok

Er is vandaag genoeg tijd om Bialystok te verkennen, je verblijft hier namelijk nog de hele dag. Struin rond door het gezellige centrum, strijk neer op een gezellig terras of bezoek het mooie Branickipaleis iets buiten het centrum. Bialystok wordt onder andere omringd door het UNESCO-gebied Bialowieski National Park en je vindt er vele parken, bossen en weelderige zonnebloemvelden. Ook een tripje de natuur in is dus een mogelijkheid.

Dag 12 - Bialystok - Vilnius

Na het ontbijt vertrek je per trein van Bialystok naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Je komt hier in de avond aan en kunt dus genieten van een heerlijk diner in een lokaal restaurant. Ook kun je alvast de eerste straten van het centrum verkennen.

Dag 13 - Vilnius

De binnenstad van Vilnius is knus en compact, waardoor je alle hoogtepunten gemakkelijk al wandelend af kunt gaan. De stad heeft een oud centrum, maar ook een modern stadscentrum. Het oude centrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is vooral bekend vanwege zijn vele kerken en de 16e-eeuwse universiteit. Vanaf de toren van de St. Johanneskerk heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Dag 14 - Vilnius - Riga

Vandaag gaat de treinreis verder richting Riga. De treinreis duurt ongeveer zeven uur en onderweg kun je genieten van de Baltische landschappen. Aan het eind van de middag kom je aan in Riga, de hoofdstad van Letland. Struin door de talloze smalle straatjes, flaneer over de pleinen en bewonder de oude binnenstad. Ook deze staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag 15 - Riga

Na het ontbijt kun je verder gaan met Riga ontdekken. In deze gezellige, kleurrijke stad kun je je goed vermaken met het bewonderen van de architectuur in verschillende stijlen. Vanwege de vele bezettingen vind je er romaans, gotisch maar ook barok terug. Voor een mooi uitzicht over de stad moet je bij de St. Peterskathedraal zijn.

Dag 16 - Riga - Tallinn

’s Morgens vroeg gaat de treinreis verder richting Tallin, de hoofdstad van Estland. Hier kom je na zes uur reizen uitgerust aan, zodat je alvast wat eerste indrukken van deze leuke stad kunt opdoen. Het is één van de mooiste steden van de Baltische staten en het gehele centrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag 17 - Tallinn

Vandaag heb je alle tijd om rond te struinen door het kleurrijke stadscentrum. Neem vooral de tijd voor een hapje en drankje op het gezellige stadhuisplein en bezoek ook zeker de wijk Telliskivi. Op dit voormalig industrieterrein vind je allerlei creatieve conceptstores, unieke barretjes en mooie street art. Ook de prachtige Alexander Nevski-kathedraal mag je niet missen. Is het een warme dag? Ga dan naar Stroomi Beach.

Day 18 - Tallinn - Helsinki

Na een laatste ontbijt in Tallin stap je vandaag niet op de trein, maar op de boot. Je vertrekt namelijk per pond naar de Finse hoofdstad Helsinki. Helsinki is een moderne stad met vele musea, leuke cafeetjes én mooie natuur. Ook kun je een bezoek brengen aan het oude fort Suomenlinna, een eiland net voor de kust. Je kunt er wandelen of een museum bezoeken. Ook de domkerk van Helsinki is een prachtige bezienswaardigheid.

Dag 19 - Helsinki - Lübeck

Vandaag kun je de halve dag nog in Helsinki besteden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Designmuseum, waar je een uitgebreide collectie moderne kunst vindt. Aan het einde van de middag stap je op de boot naar de Duitse havenstad Lübeck.

Dag 20 - Onderweg naar Lübeck

Vanwege het grote stuk dat je moet overbruggen neemt de veerboot naar Lübeck flink wat tijd in beslag, wat maakt dat je ook vandaag op de boot doorbrengt. Onderweg kun je lekker relaxen, genieten van het uitgestrekte uitzicht over zee en gebruik maken van de vele faciliteiten aan boord. ’s Avonds sta je weer met beide benen op land.

Dag 21 - Lübeck

De oude stad van Lübeck staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets, je wandelt namelijk zo een sprookje in! Vandaag kun je de hele dag rondslenteren door geplaveide straten, via kronkelende passages en langs charmante hofjes. Ook de binnenkant van het Rathaus is de moeite waard, net als het uitzicht vanaf de St. Petri.

Dag 22 - Lübeck - Nederland

Nog één laatste ontbijtje en nog een laatste bezoekje aan wat winkels en dan begint ’s middags de terugreis naar Nederland. Nadat je op de trein bent gestapt sta je na ongeveer zes uur weer op Nederlandse bodem en is er een eind gekomen aan deze prachtige treinreis door Oost-Europa!