Treinreis bestemingen
2  Tours
Sort by
  • Titel
  • Prijs
  • Beoordeling
  • Availability date
Treinreis Spanje & Portugal
Spanje, Portugal
21 dagen
1.8
1.8 /5
2350
Bekijk Treinreis
Treinreis Andalusië
Spanje
11 dagen
1.9
1.9 /5
1650
Bekijk Treinreis

Treinrondreizen en Treinvakanties in Europa

Op zoek naar avontuur, unieke ervaringen en bijzondere ontmoetingen? Hiervoor hoef je niet naar de andere kant van de wereld. Maak een onvergetelijke treinrondreis in Europa en kies zo voor een avontuurlijke, duurzame en ontspannen manier van reizen. Tijdens een treinreis in Europa ontdek je plekken waar je met de auto of het vliegtuig niet snel komt, overnacht je in comfortabele accommodaties en kom je thuis met de mooiste herinneringen.

Speciaal voor reizigers die avontuurlijk én milieubewust willen reizen heeft ons team unieke treinvakanties samengesteld, inclusief alle vervoertickets met (indien mogelijk) plaatsreservering en hotelovernachtingen met ontbijt. Van kunst en cultuur in La Bella Italia tot groene landschappen in de Schotse hooglanden. Klik hier om meer te weten te komen over Opreis.nl Treinreizen in Europa.

Vragen over treinreizen in Europa

De reizen van Opreis.nl zijn volledig verzorgd: inclusief treintickets met plaatsreservering*, OV-vriendelijke hotels met ontbijt* en 24/7 support met aandacht en een lach. Klik bij onze treinreizen op ‘Inclusief’ voor meer informatie over wat wel/niet bij de reizen is inbegrepen. 

* Plaatsreservering is niet bij alle treinen mogelijk, indien het mogelijk is bieden we tickets met gereserveerde plaatsen. Voor hotels geldt dat in bepaalde gevallen de hotels iets verder van het station liggen, indien dat beter uitkomt om de stad te verkennen.

Staat jouw droomreis niet tussen ons aanbod? Laat dan simpel jouw treinreis door Europa op maat samenstellen door onze treinspecialisten. Laat via het Treinrondreis op maat formulier jouw reiswensen achter om van start te gaan. 

 

Dat is vooraf meestal geen enkel probleem! Neem even contact met ons op en onze treinreisspecialist helpt je om simpel via de website een aangepaste treinreis te boeken.


Wil je meer aanpassen aan een van onze standaard treinreizen? Laat via het Treinrondreis op maat formulier jouw reiswensen achter voor een maatwerk treinreis.

De treinreizen van Opreis.nl kunnen simpel online geboekt worden. Via het gebruiksvriendelijke boekingsformulier vul je al je gegevens en voorkeuren in, waarna je de boeking afrondt met een aanbetaling van 30% via iDeal of Bancontact (België). Lukt het online boeken niet of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze treinspecialisten helpen je graag!

Reizen met de trein is veel milieuvriendelijker is dan reizen met het vliegtuig. Door jouw keuze voor een treinreis stoot je 5 tot 11 keer minder CO2 uit dan bij een vliegreis. Bovenop deze besparing door jouw keuze voor de trein, compenseren we bij opreis.nl standaard de resterende CO2 van de trein- en bootreizen via het lokale biogas compensatieprogramma Oxe Geeft Gas. Zo reis je via opreis.nl volledig CO2-neutraal.

Opreis.nl is lid van het VZR Garantiefonds. Via dit garantiefonds kunnen we garanderen dat jouw boeking veilig en beschermd is. Je loopt geen enkel risico dat je betaalde boekingsbedrag kwijtraakt door bijvoorbeeld een  faillissement.
Boek je een reis bij Opreis.nl, dan betaal je slechts 30% van de reissom op het moment van boeken. Deze betaling voldoe je na het boeken simpel via iDeal of Bancontact (België). Je ontvangt hiervoor binnen één werkdag instructies per e-mail. Het restant van de reissom maak je uiterlijk 60 voor vertrek over via een bankoverschrijving. Voor dit deel ontvang je een te zijner tijd een factuur.

Ja, je kunt altijd annuleren of wijziging. Vaak brengt een annulering of een wijziging wel kosten met zich mee. Meer informatie vind je in onze algemene voorwaarden. Sowieso raden we je aan om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Een rondreis per trein is duurzaam, avontuurlijk en ontspannen. Reizigers van jong tot oud kiezen voor een duurzame vakantie met de trein. Sommigen reizen alleen, veel als stel, maar ook hele families kiezen voor een Opreis.nl treinreis. Sinds de start van Opreis.nl begin 2022 is het enthousiasme en de vraag naar onze reizen heel groot.

 

Maar wat is er dan zo leuk aan de trein? Je komt op plekken waar je anders niet snel zou komen, ziet oogstrelende landschappen voorbij trekken en ontmoet andere reizigers en locals.

 

Veel van onze reizigers vinden het op voorhand spannend, omdat ze nog niet eerder per trein hebben gereisd. We hebben echter nog nooit van reizigers gehoord dat de keuze voor de trein tegenviel. Benieuwd naar de verhalen van onze reizigers? Klik dan hier voor alle Google reviews. 

We maken in de meeste gevallen gebruik van OV-vriendelijke hotels. Deze hotels zijn op loopafstand van het station (maximaal zo’n 15 minuten lopen). Indien het station ver buiten het centrum ligt, en het ten goede komt van de reisbeleving, kiezen we in bepaalde gevallen voor een centraal gelegen hotel. In deze gevallen adviseren we om de bus, metro of een taxi naar het hotel nemen. 

Ons eerste advies is om niet te zwaar in te pakken. De treinreizen zijn redelijk actieve reizen waarbij je veel onderweg bent. Wil je toch veel bagage meenemen? De bagagevrijheid per persoon is vrijwel altijd 30 kilo verdeeld over maximaal drie koffers.

Onze treinspecialisten helpen je met aandacht en een lach. Stuur ons een WhatsApp bericht (+31 30 227 18 70) of e-mail (info@opreis.nl) en je ontvangt snel antwoord op je vraag. Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook. Via WhatsApp of e-mail plan je simpel en snel een belafspraak in met een van onze treinspecialisten.

Heb je een spoedvraag tijdens je reis? Onze support is 24/7 bereikbaar via het spoednummer wat je in de reispapieren vindt. 

Veel reizigers uit België hebben al gekozen voor een treinrondreis uit het aanbod van Opreis.nl. Het is bij vrijwel alle treinreizen uit ons aanbod mogelijk om te vertrekken vanuit België. Je kan dit simpel aangeven tijdens het boekingsproces. Voor de reizen die starten met een ferry overtocht vanuit IJmuiden of Emdengeldt dat je zelf de reis naar het startpunt van de reis dient te organiseren. Onze treinspecialisten helpen je graag bij het uitstippelen van de treinreis of het reserveren van een parkeerplaats.

Rolstoelreizen zijn niet ons specialisme. Al onze rondreizen bestaan uit een aantal verschillende treinen en stations. Voor een perfecte rolstoelreis moeten we weten wat per trein de instaphoogte is. Ook is de breedte van deuren (vooral in de gangpaden) van belang. Ook de aanwezigheid van (werkende) liften op de stations is belangrijk. Omdat we vooraf niet de vertrekperrons en/of het exacte type trein weten kunnen we die details niet vooraf inschatten.

Ben je niet volledig rolstoelafhankelijk en kun je kleine stukjes lopen en traplopen dan kan één van onze treinreizen wel geschikt voor je zijn. Kies dan bijvoorbeeld voor Zwitserland of Noorwegen. De infrastructuur is erg goed en de reis is niet zo intensief als onze langere treinreizen.

Inloggen