TransKITZalp, een skitour van 50km bij Kitzbühel

Door de skigebieden SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental en Kitzbühel loopt de TransKITZalp, de langste skitour van Oostenrijk voor goede skiërs…

Door de skigebieden SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental en Kitzbühel loopt de TransKITZalp, de langste skitour van Oostenrijk voor goede skiërs.

De TransKITZalp skitour loopt dwars door de Kitzbüheler Alpen in Tirol. Deze skitour van 50 kilometer is te skiën in één of twee dagen en voert door de skigebieden SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental en Kitzbühel. Geen enkele piste op de tour wordt twee keer aangedaan.

De TransKITZalp is een doorsteek, zonder gids, van de twee skigebieden SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental en Kitzbühel. De tour gaat door twee provincies en zeven gemeentes.

Als je de skitour op één dag maakt, kun je met de skibus terug naar het beginpunt. Als je echt op avontuur gaat doe je de tocht in twee dagen en kun je overnachten op de Pass Thurn.

Skigebied SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental kent naast deze 50km lange TransKITZalp tocht nog enkele langere skiroutes door het gebied. Best of SkiWelt biedt de skiër drie routes waarin de mooiste pistes van SkiWelt zijn opgenomen: Kaiser-, Salven- en Westendorf-Ronde. Deze drie skitochten zijn samen 35 km lang en hebben een hoogteverschil van 10.450 m.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.