Vijfsterren hotel opent in Irak

 Eind volgend jaar opent in de Noord Irakese stad Erbil een nieuw luxueus vijfsterrenhotel. Het is een van de 40 hotels die de komende jaren worden geopend door hotelketen Rotana uit Abu Dhabi.

Hotelketen Rotana bezit nu 24 hotels in het Midden  Oosten maar breidt dat aantal de komende jaren uit met 40 nieuwe hotels. Nieuwe hotels zullen verrijzen in Saudi  Arabië, Abu Dhabi, Dubai,  Syrië, Oman, Bahrein, Beiroet en in Erbil in het noorden van Irak.

Het noorden van Irak is relatief rustig en Rotana ziet hier mogelijkheden voor een nieuw hotel. Het hotel kost €40 miljoen en krijgt 205 kamers. Men richt zich met name op zakenreizigers. Het is de bedoeling dat het hotel in de tweede helft van 2009 haar deuren opent.

De  financiële  crisis gaat grotendeels voorbij aan de olierijke golfstaten. Volgende maand opent een nieuw hotel in Dubai op het opgespoten palmeiland en in de komende vijf jaar zullen in totaal 40 nieuwe hotels in de regio worden geopend door Rotana.

Ook de luchtvaartmaatschappijen uit het midden oosten investeren flink door de komende tijd. Gezamenlijk hebben maatschappijen als Emirates, Qatar Airways en Etihad orders voor meer dan 400 nieuwe vliegtuigen uitstaan bij Boeing en Airbus.

Volgend jaar opent in Dubai het grootste vliegveld ter wereld met zes landingsbanen en een capaciteit van 120 miljoen passagiers. Ter vergelijking: Schiphol heeft er ongeveer 50 miljoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.