TomTom in Rio betekent PangPang

 Misschien dat de makers van navigatieapparatuur een nieuwe optie aan hun apparaten moeten  toevoegen. Naast de opties ‘Kortste  route’ en ‘Snelste route’ zou in  Brazilië  ‘Vermijd sloppenwijk’ handig kunnen zijn.

In Rio de Janeiro werden drie Noorse toeristen beschoten nadat ze door hun navigatiesysteem door een van de gevaarlijkste sloppenwijken van de stad werden geleid.

De Noren kwamen terug van een uitstapje naar een badplaats ten noorden van Rio en wilden hun huurauto terugbrengen naar het vliegveld.

Volgens de Noren gaf hun navigatiesysteem aan om een aflslag te nemen van de snelweg af. De gekozen weg leidde echter dwars door de beruchte Mare sloppenwijk waar drugsbendes de dienst uitmaken en waar hun auto al snel onder vuur werd genomen.

De bestuurder raakte hierbij gewond maar wist desondanks uit de wijk te komen. De reden voor de aanval blijft onduidelijk.  

De Noren zijn inmiddels  alledrie  weer terug in het veilige Noorwegen waar het grootste gevaar op de weg komt van overstekende elanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.