Tips om de vaste lasten thuis zo laag mogelijk te houden tijdens het reizen


Het is eindelijk zo ver: je gaat voor een paar maanden op reis! Om ongestoord te kunnen genieten van al het moois dat je gaat meemaken tijdens de reis, zou het fijn zijn als je jouw vaste lasten in Nederland zo laag mogelijk kunt houden. Zo heb je immers meer te besteden tijdens de reis. Er zijn gelukkig heel veel vaste lasten waar je op kunt besparen óf die je zelfs op kunt zeggen als je voor een langere periode op reis gaat.

Woning onderverhuren
Het is natuurlijk erg fijn als je direct weer een woning hebt als je terugkomt van jouw reis. De huur of hypotheek van de woning is echter wel een grote kostenpost. Je kunt er daarom voor kiezen om het huis aan iemand te verhuren. Vraag bij de verhuurder of hypotheekverstrekker of het is toegestaan om de woning tijdelijk te verhuren. Daarnaast is de woning bewoond, zodat er minder kans is op inbraak.

Abonnementen opzeggen
Vergeet vooral niet om (op tijd) abonnementen op te zeggen waar je tijdens jouw reis geen gebruik van maakt. Denk hierbij aan abonnementen op bijvoorbeeld de sportschool, Netflix en tijdschriften. Sommige aanbieders van abonnementen bieden ook een pauze aan. Op deze manier bespaar je veel geld, wat je weer kunt uitgeven tijdens de reis.

Zorgverzekering checken
Als je voor een langere periode op reis gaat, dan kan dit gevolgen hebben voor je zorgverzekering. Als je minimaal 8 van de 12 maanden in het buitenland verblijft, dan mag je jouw zorgverzekering stopzetten. Laat je hiervoor altijd goed informeren door jouw verzekeraar. Als je jouw zorgverzekering stop zet, dan heb je wel een extra uitgebreide reisverzekering nodig die ook ziektekosten dekt.

Kenteken schorsen of auto verkopen
Als je gaat reizen, dan gebruik je vanzelfsprekend jouw auto voor een langere periode niet. De mogelijkheid bestaat om het kenteken te schorsen. Dit houdt in dat de auto niet meer APK-plichtig is en dat je geen wegenbelasting hoeft te betalen. Ook hoef je de auto deze periode niet te verzekeren. Dit scheelt toch weer behoorlijk wat geld. Uiteraard mag er gedurende deze periode niet in de auto gereden worden. Aan een schorsing zijn geen kosten verbonden. Als je niet zeker weet hoe lang je gaat reizen of twijfelt of je überhaupt wel terugkomt, dan kun je de auto beter verkopen.

Verlaag je energierekening
Naast de huur of hypotheek, kun je nog op heel veel andere vaste lasten besparen. Bijvoorbeeld op jouw energierekening. Ga je jouw woning onderverhuren? Spreek dan vooraf een bedrag af voor het gebruik van gas, water en licht. Het is raadzaam om achteraf te berekenen hoeveel diegene ook daadwerkelijk heeft verbruikt. Kijk ook of je wel het goedkoopste energiecontract hebt afgesloten. Energie vergelijk je makkelijk online. Binnen een paar minuten ben je overgestapt en bespaar je tientallen euro’s op jaarbasis.

Één reactie op “Tips om de vaste lasten thuis zo laag mogelijk te houden tijdens het reizen”

Je woning onderverhuren vind ik een heel goede optie. Weet er echter pas de laatste jaren meer over en het moet natuurlijk toegestaan zijn. Niets iets prettiger dan ontspannen op reis te zijn en je niet zorgen hoeven maken over besparen op de trip, want er zijn wachtende uitgaven bij terugkeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.