Citytrip Rome

Het oude Rome. Prachtige smalle straatjes, oude fonteinen en erg goede koffie. Proef en ervaar Rome, koop je kaartjes voor drukke musea en tours. Geniet van de indrukwekkende historische gebouwen, maar ook het moderne Rome. Breng ook gelijk een bezoek aan Vaticaanstad, met de indrukwekkende St. Pieterskerk en het prachtige Vaticaanmuseum met de Sixtijnse kapel. Vermijd lange wachttijden en bestel je skip the line tickets om zo lang mogelijk van de stad met al z’n charmes te genieten. Bestel jou tickets en tours naar Rome. We hebben op deze pagina alles om jouw persoonlijke citytrip naar Rome samen te stellen.

Tip! Boek vooraf de Roma Pass

Tijdens een stedentrip in Rome is het handig om de Roma Pass aan te schaffen. Drie dagen lang krijg je gratis toegang tot verschillende bezienswaardigheden en bepaalde musea in Rome. Denk aan de Villa Borghese en het Colosseum. Daarnaast kan er vrij gebruik worden gemaakt van het openbaar vervoer in de stad.

Must sees in Rome

Rome heeft te veel bezienswaardigheden om in een paar dagen te bezoeken maar hieronder zetten we een paar absolute hoogtepunten die je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf in het charmante Rome inclusief tickets en tours van Rome.

VATICAANSTAD MUSEUM EN DE SIXTIJNSE KAPEL

Bewonder de populairste musea van Rome gelegen in Vaticaanstad. Het museum is een verzameling van Musea die bij elkaar zijn samengevoegd. Er zijn 26 verschillende Musea met maar liefst 54 zalen. De Sixtijnse kapel met prachtige fresco’s is de bekendste en zeker een aanrader om te bezoeken. Je kunt er de mooiste kunstschatten uit de Romeinse en Egyptische oudheid bewonderen. Laat je verassen door het schitterende interieur van de Apolistische Paleizen. In het museum kun je ook de verschillende werken van kunstenaars Leonardo Da Vinci en Rafaël bewonderen.

HET ROMEINSE COLOSSEUM

Een Amfitheater die in de eerste eeuw na Christus gebouwd werd. Dit Gebouw uit de Romeinse oudheid werd gebruikt voor beroemde gevechten zoals, gladiatorengevechten, of gevechten met wilde dieren. Bezoek ook het graf van Julius Caesar. Elk jaar bezoeken miljoenen toeristen dit unieke theater gebouw in Rome. Kortom, een tour met gids is zeker de moeite waard.

ST. PIETERS BASILIEK TICKETS EN TOURS

Deze Basiliek is gebouwd in 1506 tot 1626. Één van de grootste kerken ter wereld. Onder deze Basiliek bevindt zich de graftombe van de eerste Paus, Petrus. Het werk van bekende ontwerpers zijn terug te vinden in de versieringen van de Basiliek zoals, Rafaël en Michelangelo. Voor het Sint-Pietersbasiliek bevindt zich het Sint-Pietersplein. Dit plein is één van de belangrijkste bedevaartsplaatsen van de hele wereld. Er komen jaarlijks duizenden Pelgrims, toeristen en monniken naar deze plein.

DE HOP-ON HOP-OFF TOUR MET GIDS

Tijdens deze bus tour rijd je langs alle bezienswaardigheden van Rome. Je kan in – en uitstappen wanneer je maar wilt. Geniet van het mooie uitzicht tijdens de bus tour. Tijdens de rit krijg je informatie over elk bezienswaardigheid.

En dan zijn er natuurlijk nog de Trevi fontijn, de Spaanse trappen, de Villa Borghese, de vele musea, de pleinen en de pleintjes, de restaurants, de café’s en de Romeinen zelf.

Boek hier je vlucht naar Rome

Boek hier je Rome transfer

Een transfer nodig naar je accommodatie in Rome? Hieronder vindt je snel en gemakkelijk de transfer die bij jouw past!

Hotelovernachting in Rome


Koop je treintickets naar Rome

Reis je liever met de trein naar Rome, en wil je snel en gemakkelijk je treintickets kopen? Klik hier.

Jouw Fietstour door Rome

Op een veilig, leuk en milieuvriendelijke manier de stad verkennen en genieten van het uitzicht en de bezienswaardigheden tijdens je citytrip. Boek hier snel en gemakkelijk jou fietstour of fietsverhuur.

Meeneemlijst voor je citytrip Rome

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

KOOP JE REISGIDSEN

KOOP JE TAALGIDSEN

Zo ga je goed voorbereid op reis