Citytrip Pisa

Tijdens je citytrip kan een bezoek aan de toren van Pisa niet ontbreken natuurlijk. Een foto naast de scheve toren is een klassieke selfie.. Maar natuurlijk heeft deze stad veel meer te bieden dan die ene bezienswaardigheid. Zo is er in Pisa genoeg te zien, zowel historische gebouwen als prachtige tuinen. Ook kan je er terecht voor heerlijke pizza en pasta en als dessert een lekker Italiaans ijsje. De bezienswaardigheid die misschien nog wel indrukwekkender is dan de scheve toren is de kathedraal van Pisa. Deze is te vinden naast de toren van Pisa. De binnen- en buitenkant van de kathedraal is zeer indrukwekkend. Ook zijn er in de stad verschillende musea te vinden waar elke cultuurliefhebber zich kan uitleven. We hebben op deze pagina alles om jouw persoonlijke citytrip naar Pisa samen te stellen. Koop hieronder je tickets en tours voor de bezienswaardigheden in Pisa.

Koop hier je skip the line tickets

Must sees in Pisa

DE SCHEVE TOREN VAN PISA

De scheve toren van Pisa ook wel bekend als de klokkentoren van Campanile. Nu vraag je je vast af hoe het kan dat de toren scheef staat. Het scheefzakken begon al tijdens de bouw dit kwam door het drassige ondergrond. Doordat de toren scheef staat trekt dit veel bezoekers die graag foto’s willen maken waar het lijkt alsof ze de toren omduwen of overeind houden. Dus hou je camera bij de hand voor leuke selfies.

KATHEDRAAL VAN PISA

Bezoek dit vijfbeukige basiliek die het centrale hart van het wereldberoemde plein vormt. Deze kathedraal is gebouwd in een typisch Piscaanse Romaanse stijl. Waarbij er gebruik is gemaakt van verschillende kleuren marmer, galerijen en bogen. De binnenkant heeft daarentegen een andere interieur zo heb je een mengsel van Byzantijnse en Islamitische vormen. Het enige originele stuk wat overgebleven is, zijn de klokkentoren. Ook het gemummificeerde lichaam van de heilige Ranieri kun je in de Dom terugvinden. Ranieri is de patroonheilige van Pisa.

MUURSCHILDERING PISA

Naast de historische gebouwen heeft Pisa ook een andere moderne publiekstrekker zoals, de beschilderde muur van de beroemde kunstenaar Keith Haring. Zijn muurschilderingen waren vaak bedoeld als tijdelijke versiering. De muurschildering genaamd ‘Tuttomondo’ is één van de weinige permanente schilderingen die hij heeft gemaakt. De muurschildering symboliseert vrede en harmonie in de wereld. Zijn kunstwerk staat bekend om zijn felle kleuren en simpele figuren.

NATUUR IN PISA

In drukbezochte steden is vaak weinig ruimte voor mooie natuur. Terwijl een mooi stuk natuur juist zorgt voor rust in zo’n stad. Pisa daarentegen beschikt over de prachtige botanische tuinen. Deze tuinen zijn een onderdeel van de Universiteit van Pisa. In deze tuinen kan je genieten van de rust en bijvoorbeeld even lekker gaan picknicken.

Feitjes en weetjes over Pisa

  • Wist je dat? Er meerdere scheve torens zijn in Pisa zoals de scheve klokkentoren van Sint Michele degli Scalzi.
  • Wist je dat? Een inwoner van Pisa in het enkelvoud Pisano en in het meervoud Pisani heet.
  • Wist je dat? Pisa al sinds de 5e eeuw voor Christus bewoond werd.

Boek hier je vlucht naar Pisa


Boek hier je Pisa transfer


Hotelovernachting in Pisa

Jouw Fietstour door Pisa

Op een veilig, leuk en milieuvriendelijke manier de stad verkennen en genieten van het uitzicht en de bezienswaardigheden tijdens je citytrip. Boek snel en gemakkelijk jou fietstour of fietsverhuur.

Meeneemlijst voor je citytrip Pisa

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

KOOP JE TAALGIDSEN

Zo ga je goed voorbereid op reis