Citytrip Venetië

Venetië is de drijvende stad. Met al haar kanalen en gekleurde huizen spat de romantiek van de stad eraf. Beelden en foto’s van het mooie Venetië zijn al prachtig maar in het echt is de stad helemaal indrukwekkend. Maak een kleine tocht op een gondel, bezoek de Basiliek van San Marco en geniet van heerlijke lokale gerechten en specialiteiten. We hebben op deze pagina alles om jouw persoonlijke citytrip naar Venetië samen te stellen.

Koop hier je skip the line tickets

Must sees in Venetië

BASILIEK VAN SAN MARCO

Bezoek één van de grootste kerken van Venetië namelijk, de Basiliek van San Marco ook wel ‘ de kerk van het goud’ genoemd. De Basiliek is de rustplek waar het lichaam van de Heilige Marcus ligt. Deze basiliek bestaat uit vijf koepels en is versierd met bogen, torentjes en andere versieringen. Bewonder de luxueuze interieur die wereldberoemd is vanwege de mozaïeken die in de koepels en de marmeren vloer zitten. De bekendste koepels zijn de hemelvaartkoepel uit de 13e eeuw en de pinksterkoepel uit de 12e eeuw. In de schatkamer van de Basiliek vindt je onder andere goud, zilver en glaswerk die beroofd werd tijdens de Vierde kruistocht in de 13e eeuw.

Wist je dat? De Basiliek ongeveer 500 pilaren heeft en een mozaïek van wel 4000 vierkante meter. En dat het altaarstuk van Pala d’Oro uit 1342 maar liefst 2486 juwelen heeft.

DE KLEURRIJKE EILAND BURANO

Voor een kleurrijke dagtrip is het eiland Burano een aanrader om te bezoeken tijdens je citytrip in Venetië. Burano is een klein visserseilandje in de lagune van Venetië en heeft ongeveer 3000 inwoners. Dit eiland staat onder andere bekend om zijn kantindustrie, waarbij de vrouwen als traditie klantklossen als de mannen aan het vissen zijn, daardoor is kant in Burano een bekend handelsproduct geworden. Tijdens je dagtrip in Burano kun je de scheve klokkentoren van de San Martino kerk, of het kantmuseum met collecties van de kantschool uit de 19e eeuw niet missen.

Tip! Als je een bezoek brengt aan Burano moet je de traditionele koekjes ‘esse’ of ‘bussola’ hebben geprobeerd.

BEROEMDE CANAL GRANDE

Is een van de belangrijkste en grootste kanaal van Venetië en wordt ook wel ‘ de mooiste straat ter wereld genoemd’. Tijdens een rondvaart door dit grote kanaal kijk je je ogen uit over de huizen en paleizen die Venetië heeft. Er liggen vier bruggen die over het kanaal liggen, de oudste en bekendste is de Rialtobrug. Vanaf deze brug kun je mooie foto’s maken met uitzicht op de Canal Grande. Het is zeker de moeite waard om een bootvaart te maken of langs de Canal Grande te lopen.

Wist je dat? Venetië één van de smalste straat ter wereld heeft. De straat Calle Varisco is maar 53 cm breed.

Boek hier je vlucht naar Venetië


Boek hier je Venetië transfer

Hotelovernachting in Venetië

Jouw Fietstour door Venetië

Op een veilig, leuk en milieuvriendelijke manier de stad verkennen en genieten van het uitzicht en de bezienswaardigheden tijdens je citytrip. Boek snel en gemakkelijk jou fietstour of fietsverhuur.

Meeneemlijst voor je citytrip Venetië

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

KOOP JE REISGIDSEN

KOOP JE TAALGIDSEN

Zo ga je goed voorbereid op reis