Citytrip Praag

Praag is een prachtige historische stad met een rijk verleden. Dat rijke verleden komt goed naar voren in de vele schitterende gebouwen en het middeleeuwse stratenpatroon. Een heerlijke stad om wandelend te ontdekken. Deze Tsjechische hoofdstad staat in de top zes van best bezochte steden van ons continent en dat is niet voor niets. Praag kent ook wel de bijnaam ‘Gouden Stad’. Dit komt door het prachtige centrum van de stad. Naast bezichtigen kunnen er ook kleine activiteiten ondernomen worden in de mooie parken van Praag. Koop snel en voordelig jouw tickets en tours voor Praag. We hebben op deze pagina alles om jouw persoonlijke citytrip naar Praag samen te stellen.

TIP: Boek vooraf de Prague Card

Alle toeristen kunnen in Praag de zogenaamde ‘Prague Card’ aanschaffen. Deze kaart geeft gratis toegang tot het openbaar vervoer in de stad, maar ook voor tientallen bezienswaardigheden. De Praag Card geeft ook ruime korting voor veel restaurants. De Prague Card is verkrijgbaar voor twee, drie en vier dagen. Het is mogelijk om deze kaart alvast van te voren te kopen.

Koop hier je skip the line tickets

Must sees in Praag

Astronomisch uurwerk van Praag

De Astronomische uurwerk van Praag is één van de bekendste attractie van de Tsjechische hoofdstad Praag. De klok bestaat uit 3 onderdelen zoals de Astronomische wijzerplaat, De Parade van de Apostelen en de wijzerplaat met medaillons. Het Astronomisch uurwerk van Praag is het meest gefotografeerde bezienswaardigheid van de stad. Het oudste deel van het uurwerk komt uit begin 15e eeuw. Een echte aanrader tijdens je citytrip.

Wist je dat? Op elk heel uur het schouwspel van de apostelen plaatsvindt waarbij er twee kleine deuren opengaan en er een parade van apostelen voorbij komen. Het schouwspel trekt elk uur een groot stoet toeristen.

Karelsbrug

Elke bezoeker in Praag moet een wandeling hebben gemaakt over de wereldberoemde Karelsbrug. Deze gotische brug kent een grote geschiedenis en bestaat al meer dan zeshonderd jaar. Op de Karelsbrug staan veel prachtige beelden van heiligen. In het midden van brug staat een groot koperen kruis, het gerucht gaat dat hier een wens gedaan moet worden en deze zal uitkomen. In de avonduren zal de Karelsbrug mooi verlicht zijn, een unieke ervaring.

Praagse Burcht

De Praagse burcht, het wordt ook wel de kasteel van Praag genoemd. De Burcht is een groot complex van paleizen en kerken. Dit burchtgebied is één van de grootste ter wereld die in de 9e eeuw gebouwd is. Bezoek ook het Wenceslaskapel, de binnenkant is versierd met robijnen en saffieren. Ook de kroonjuwelen van koning Wenceslas liggen hier beveiligd. De koning ligt in deze kerk begraven. Koop snel en voordelig jouw tickets en tours Praag.

Wist je dat? Er nog een andere trekpleister is in het burcht het ‘Gouden Straatje’. Dit straatje wordt zo genoemd omdat er in deze straat goudsmeden werkten. Bewonder de kleine huisjes, de Duitstalige schrijver Franz Kafka heeft voor een korte periode op nummer 22 gewoond. In een ander huisje is een klein museum met wapentuig en harnassen uit de Middeleeuwen te bewonderen.

Boek hier je vlucht naar Praag


Boek hier je Praag transfer

Een transfer nodig naar je accommodatie in Praag? Hieronder vindt je snel en gemakkelijk de transfer die bij jouw past!


Koop je treintickets naar Praag

Reis je liever met de trein naar Rome, en wil je snel en gemakkelijk je treintickets kopen? Klik hier.

Hotelovernachting in Praag

Meeneemlijst voor je citytrip Praag

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

KOOP JE REISGIDSEN

KOOP JE TAALGIDSEN

Zo ga je goed voorbereid op reis