Citytrip München

München, de hoofdstad van de deelstaat Beieren. Met haar bijzonder veel biertuinen, fantastisch uitgaansleven en veel shopkeuzes, is München toch onverwachts niet erg in trek bij ons. Terwijl de gigantische stad zeker de moeite waard is om te bezichtigen zijn er nog veel historische bezienswaardigheden te vinden. Zoals het Slot Nymphenburg ga je terug in de tijd in dit 400 jaar oude gebouw. Of je kunt heerlijk relaxen in de Englischer Garten, een geweldig stadspark gevuld met joggende mensen, kussende stelletjes en inwoners die zich even terug willen trekken. München mag je zeker op je must-see lijst zetten! We hebben op deze pagina alles wat je nodig hebt tijdens je citytrip naar München.  Koop nu je tickets en tours voor de citytrip naar München snel en gemakkelijk via opreis.nl.

Koop hier je skip the line tickets

Must sees in München

KASTEEL NYMPHENBURG

Het kasteel van Nymphenburg was de zomerresidentie van de Beierse koningen uit het huis Wittelsbach. Een van de hoogtepunten van het kasteel is de slaapkamer van koning Ludwig, de eetzaal met fresco’s en de portretgalerijen van mooie vrouwen. Het kasteel wordt omringd door prachtige groene tuinen met planten en bloemen. Er bevinden zich ook aparte musea zoals het Marstall museum en een Porseleinenmuseum. Koop hieronder je tickets en tours voor Kasteel Nymphenburg in München.

MARIENPLATZ

In het hartje van de oude stad heb je de Marienplatz. Op dit centrale plein werden markten en verschillende festiviteiten gehouden. Het indrukwekkende aan het Marienplatz is het gotische Neue Rathaus. Deze hoge klokkentoren is het symbool van München, deze klokkenspel komt drie keer per dag in beweging dat is om: 11.00, 12.00 en 17:00. Vanaf de toren van het Neue Rathaus heb je een prachtig uitzicht over de stad München.

TIP! OKTOBERFEST EN DE KERSTMARKT

Bij veel Nederlanders staat München bekend om de plaats waar Oktoberfest gevierd wordt. Dit festival is een volksfeest in traditionele kleding waarbij veel Duits bier wordt gedronken. Maar ook de kerstmarkt is een belangrijke reden voor toeristen om een bezoek te brengen aan München. De markt op het Mariënplatz is een mooie en gezellige kerstmarkt waar je kan genieten van de leuke kraampjes en lekker eten gedurende de kerstperiode. Het oktoberfest is een aanrader om een keer bij te wonen.

Wist je dat? De oktoberfest als een trouwfeest is begonnen.

ENGELSE TUIN

Het grootste openbare park van Duitsland is de Engelse Tuin ook wel Englischer Garten genoemd. Deze prachtige groene tuin is zelfs groter dan het Central Park in New York. Vaar over de Kleinhesseloher See in een roeiboot of op een waterfiets. Daarnaast kun je in het Seehaus (een grote biertuin) ook een biertje nuttigen aan de rand van het meer. Het leuke van de Englischer Garten is dat er ook een Japans theehuis is. In dit theehuis wordt een aantal weken voor kerst een grote Kerstmarkt gehouden. Daarnaast kun je het park ook luieren, picknicken, ijsjes eten en zwemmen.

Boek hier je vlucht naar München


Boek hier je München transfer

Hotelovernachting in München

Jouw Fietstour door München

Op een veilig, leuk en milieuvriendelijke manier de stad verkennen en genieten van het uitzicht en de bezienswaardigheden tijdens je citytrip. Boek snel en gemakkelijk jou fietstour of fietsverhuur.

Meeneemlijst voor je citytrip München

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

KOOP JE REISGIDSEN

Zo ga je goed voorbereid op reis