Citytrip Moskou

Moskou is de hoofdstad van Rusland een heeft wel iets weg van een sprookje. Breng een mooie avond door in het Bolsjoj Theater waar meerdere geweldige shows worden neergezet. Bezoek het Kremlin en geef je ogen de tijd om het Pokrovkathedraal te bewonderen. Ook de metrostations van Moskou zijn een bezoekje waard. We hebben op deze pagina alles om jouw persoonlijke citytrip naar Moskou samen te stellen.

Tip: Boek vooraf de Russia citypass

Maak je citytrip nog gemakkelijker en goedkoper door gebruik te maken van de Russia citypass. Met deze pas krijg je toegang tot verschillende musea. Ook krijg je korting op het openbaar vervoer en de beste cafés en restaurants van de stad.

Koop hier je skip the line tickets

Must sees in Moskou

DE KLEURRIJKE BASILIUSKATHEDRAAL

Eén van de mooiste Orthodoxe kerken van Rusland, is het Basiliuskathedraal die op het Rode Plein staat. Gebouwd tussen 1555 en 1560. De binnenkant van de kathedraal is druk versierd met veel gouden details.

Wist je dat? Het Basiliuskathedraal oorspronkelijk wit met goud was, wat typisch is voor een Orthodoxe kerk in die tijd. De kathedraal is later weer opnieuw geschilderd.

HET PRACHTIGE BOLSJOJTHEATER

Het Bolsjojtheater is één van de beroemdste theaters van Rusland. ’s Avonds is het theater prachtig verlicht en is zeker een bezoekje waard tijdens je citytrip in Moskou. Je kan in het theater genieten van balletvoorstellingen en opera’s. Maar ook de buiten- en binnenkant van het theater is al een belevenis op zich. De binnenkant van het theater is oogverblindend met zijn karmozijnrode en gouden kleuren. Het theater is zo bijzonder dat het ook wordt weergegeven op de biljetten van de Russische roebel.

HET KREMLIN VAN MOSKOU

Breng een bezoek aan het Russische regeringsgebouw. Waar de president van Rusland zetelt. Ook aan de binnenkant zijn er een aantal meesterwerken, religieuze monumenten en beeldende kunst te vinden. Het Kremlin wordt omringd door een rode muur met bijbehorende torens. Let op voor een bezoek aan het Kremlin moet je een ticket kopen.

Boek hier je vlucht naar Moskou


Boek hier je Moskou transfer

Een transfer nodig naar je accommodatie in Moskou? Hieronder vindt je snel en gemakkelijk de transfer die bij jou past!

Hotelovernachting in Moskou


Koop je treintickets naar Moskou

Reis je liever met de trein naar Rome, en wil je snel en gemakkelijk je treintickets kopen? Klik hier.

Jouw Fietstour door Moskou

Op een veilig, leuk en milieuvriendelijke manier de stad verkennen en genieten van het uitzicht en de bezienswaardigheden tijdens je citytrip. Boek snel en gemakkelijk jou fietstour of fietsverhuur.

Meeneemlijst voor je citytrip Moskou

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

KOOP JE REISGIDSEN

KOOP JE TAALGIDSEN

Zo ga je goed voorbereid op reis