Citytrip Milaan

Samen met Parijs is Milaan de hoofdstad van de mode. Milaan is ‘The place to be’ voor mode en fashion liefhebbers. Liefhebbers van cultuur kunnen in Milaan hun hart ophalen. Maar Milaan heeft nog veel meer te bieden. Bewonder het meesterwerk van Leonardo da Vinci, “het Laatste Avondmaal’, beklim de Dom van Milaan, de grootste kerk van Italië. En breng een onvergetelijk bezoek aan een opera in het wereldberoemde Scala theater. Een een bezoekje aan Italië is natuurlijk niet compleet zonder te genieten van heerlijke pizza, pasta en Italiaans ijs. Voorkom wachtrijen of uitverkochte voorstellingen en bestel je tickets en tours Milaan makkelijk en voordelig via opreis.nl.

Koop hier je skip the line tickets

Must sees in Milaan

BEROEMDE SCALA THEATER

Zelfs als je niet van Opera houdt is een bezoek aan de Scala theater de moeite waard. Met 2800 zitplaatsen is het één van de grootste operagebouwen ter wereld. Het theaterseizoen begint altijd met een groot spektakel. Naast het theater kun je ook een bezoek brengen aan de Museo Teatrale alla Scala, die zich naast het theater bevindt. Hier kun je onder andere de bouw en de restauraties van het theater bewonderen, maar het interessantste zijn de collecties van muziekinstrumenten, kostuums, posters en niet te vergeten de verzameling van oude grammofoons.

Wil je een voorstelling bij wonen koop dan vroegtijdig je kaartje. De kaartverkoop begint twee maanden voor de voorstelling, en is vaak op dezelfde dag uitverkocht. Heb je een kaartje kunnen bemachtigen dan wacht er een belevenis in het beroemdste operagebouw ter wereld op jou. Koop je tickets en tours voor je citytrip naar Milaan.

DE DOM (KATHEDRAAL VAN MILAAN)

Bezoek dit indrukwekkende meesterwerk. De dom is één van de grootste rooms-katholieke kathedralen van de wereld. Op het dakterras heb je een prachtig uitzicht over de stad, als het mooi weer kun je aan de horizon de Alpen zien. Je kunt de Dom ook beklimmen. Je kunt er dan voor kiezen om het dakterras met de trap (500 treden) of lift te beklimmen. Vanbinnen kun je onder andere het beeld van Leonardo Bonaparte en de schatkamer van de Dom bewonderen. De Dom is zeker een bezoek waard om te bezoeken tijdens je citytrip in Milaan.

Wist je dat? de bouw van de Dom bijna zes eeuwen duurde.

Lange wachtrijen vermijden? Boek hieronder je tickets voor de Dom.

CASTELLO SFORZESCO

Het imposante kasteel in Milaan is de Castello Sforzesco. Dit complex wordt beheerst door de 70 meter hoge Torre Filarete, gebouwd in renaissance bouwstijl. Het kasteel werd in de 14e eeuw gebouwd. Er bevinden zich ook een aantal musea in het complex waaronder de musea van het Castello Sforzesco. Hier vindt je collecties die in Milaan gevonden zijn. Je kunt hierbij denken aan schilderijen, meubels, keramiek, wandtapijten, muziekinstrumenten en boeken. Koop je tickets en tours voor je citytrip naar Milaan.

GALLERIA VITTORIO EMANUELE

Wandel door de overdekte winkelgalerij uit de 19e eeuw. Hier vind je een paar dure winkels zoals, Prada, Gucci en Louis Vuitton, ook het fastfoodrestaurant McDonalds is daar te vinden. Laat je verassen door de indrukwekkende schilderingen en beeldhouwwerken die de galerij heeft. Het opvallende aan de galerij is het triomfboog die als hoofdingang van de galerij dient.

De galerij heeft 4 gangen die in het midden samenkomen op een plein, hierboven hangt een grote glazen koepel. De langste gang is 196 meter. In het midden (op het plein) vind je een prachtige vloer van mozaïek met daarin de wapenschilden van de vier belangrijkste Italiaanse steden uit die tijd.

Wist je dat? Wanneer je met je hiel over de testikels van de stier heen gaat je bedolven raakt onder het geluk.

Boek hier je vlucht naar Milaan


Boek hier je Milaan transfer

Hotelovernachting in Milaan

Jouw Fietstour door Milaan

Op een veilig, leuk en milieuvriendelijke manier de stad verkennen en genieten van het uitzicht en de bezienswaardigheden tijdens je citytrip. Boek snel en gemakkelijk jou fietstour of fietsverhuur.

Meeneemlijst voor je citytrip Milaan

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

KOOP JE REISGIDSEN

KOOP JE TAALGIDSEN

Zo ga je goed voorbereid op reis