Citytrip Marrakech

Marrakech, één van de koningssteden. Voor deze oude, bijzonder mooie stad mag je zeker een paar dagen inplannen. Haar must-sees zijn er nogal wat. ‘s ochtends kan je heerlijk ronddwalen op het plein Djemaa el Fna, waar een grote markt plaats vindt. Maak een ritje op een kameel of pak het extremer aan en ga mountainbiken. Bezoek het glanzende Bahiapaleis of de ondergrondse begraafplaats Saaditombes. Na alle bezienswaardigheden kan je heerlijk relaxen in de Menaratuin, waar inwoners en toeristen zich even kunnen terug trekken. We hebben op deze pagina alles om jouw persoonlijke citytrip naar Marrakech samen te stellen.

Koop hier je skip the line tickets

Must sees in Marrakech

DE TUINEN VAN HET BIAHAPALEIS

Dit indrukwekkende tuinenpaleis vol met mozaïeken en houtsnijwerk, werd eind 19e eeuw gebouwd Eén van de oudste gedeelte van het paleis is de Dar Si Moussa. Deze tuin heeft diverse fonteinen, sinasappelbomen en jasmijnen. De Bahiapaleis is zeer de moeite waard om te bezoeken vanwege het prachtige interieur.

Het meest indrukwekkende is de binnenplaats, die omringt is door galerijen en de paden betegeld met Marokkaanse mozaïeken. In het midden van de binnenplaats bevindt zich een grote fontein.

Wist je dat? Als de koning in de stad is, hij dan in dit paleis verblijft. De Bahiapaleis is dan gesloten voor bezoekers.

DE DJEMAA EL FNA PLEIN

Een bruisende plein in de stad Marrakesh. In de ochtend worden verschillende Marokkaanse producten verkocht op de markt. Als de avond valt zijn er allerlei muzikanten, verhalenvertellers, acrobaten, buikdanseressen te zien. Een hapje eten? Rondom het plein vindt je verschillende eet- en drinkkraampjes, en restaurants. De Djemaa el Fna is zeker een bezoek waard tijdens je citytrip in Marrakech.

DE MYSTERIEUZE SAADITOMBES

Bezoek de mysterieuze bezienswaardigheid van Marrakech, De Saaditombes. Deze bezienswaardigheid trekt veel bezoekers ondanks dat er weinig bekend is over deze graven. De Saaditombes bestaat uit 3 kamers en een hal voor de gebedsruimte die met elkaar verbonden zijn.

Tip! Wil je even tot rust komen bezoek dan ook één van de hammams in Marrakech. Je kunt hier ultiem genieten van de massages en scrubs. De volks-hammam heeft een aparte ruimte voor mannen en vrouwen.

DE KOUTOUBIA MOSKEE

Bezoek het grootste Moskee van Marrakesh gebouwd in almo. Dit prachtige gebouw is een oriëntatiepunt als je de stad wilt verkennen. Daarnaast kun je de tuinen en de fonteinen bewonderen rondom dit gebouw. Vanaf het Djemaa el Fna plein heb je een prachtig uitzicht op deze Moskee. Daarnaast is de Moskee vernoemd naar het Arabische woord boekhandelaar.

Wist je dat? Geen enkel ander Moskee groter mag zijn dan de Koutoubia Moskee volgens de Stadswet.

Boek hier je vlucht naar Marrakesh


Boek hier je Marrakesh transfer

Een transfer nodig naar je accommodatie in Marrakech? Hieronder vindt je snel en gemakkelijk de transfer die bij jouw past!

Hotelovernachting in Marrakesh

Jouw Fietstour door Marrakesh

Op een veilig, leuk en milieuvriendelijke manier de stad verkennen en genieten van het uitzicht en de bezienswaardigheden tijdens je citytrip. Boek snel en gemakkelijk jou fietstour of fietsverhuur.

Meeneemlijst voor je citytrip Marrakesh

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

KOOP JE REISGIDSEN

KOOP JE TAALGIDSEN

Zo ga je goed voorbereid op reis