Citytrip Marrakech

Marrakech, één van de koningssteden. Voor deze oude, bijzonder mooie stad mag je zeker een paar dagen inplannen. Haar must-sees zijn er nogal wat. ‘s ochtends kan je heerlijk ronddwalen op het plein Djemaa el Fna, waar een grote markt plaats vindt. Maak een ritje op een kameel of pak het extremer aan en ga mountainbiken. Bezoek het glanzende Bahiapaleis of de inmens grote ondergrondse begraafplaats Saaditombes. En na alle indrukken kan je heerlijk relaxen in de Menaratuinen, waar inwoners en toeristen zich even kunnen terug trekken. We hebben op deze pagina alles om jouw persoonlijke citytrip naar Marrakech samen te stellen.

Koop hier je skip the line tickets

Must sees in Marrakech

De tuinen van de Bahiapaleis

Dit indrukwekkende tuinenpaleis vol met mozaïeken en houtsnijwerk, werd eind 19e eeuw gebouwd voor Ahmed Ibn Moussa. Eén van de oudste gedeelte van het paleis is de Dar Si Moussa. Deze tuin heeft diverse fonteinen, cipressen sinasappelbomen en jasmijnen. De Bahiapaleis is zeer de moeite waard om te bezoeken vanwege het prachtige interieur.

Het meest indrukwekkende is de binnenplaats, die omringt is door galerijen en de paden betegeld met Marokkaanse zellige ( Marokkaanse mozaïeken). In het midden van de binnenplaats bevindt zich een grote fontein.

Wist je dat? Als de koning in de stad is, hij dan in dit paleis verblijft. De Bahiapaleis is dan gesloten voor bezoekers.

Djemaa el Fna

Een bruisende plein in de stad Marrakesh. Sinds 2001 op de werelderfgoedlijst. In de ochtend worden diverse Marokkaanse producten verkocht op de markt. Als de avond valt zijn er allerlei muzikanten, verhalenvertellers, acrobaten, buikdanseressen en slangenbezweerders te zien. Een hapje eten? Rondom het plein vindt je verschillende eet- en drinkkraampjes, restaurants en hotels. Kortom De Djemaa el Fna is zeker een bezoek waard tijdens je citytrip in Marrakech.

De mysterieuze Saaditombes

Bezoek de mysterieuze bezienswaardigheid van Marrakech, De Saaditombes. Deze bezienswaardigheid trekt veel bezoekers ondanks dat er weinig bekend is over deze graven. De Saaditombes bestaat uit 3 kamers en een hal voor de gebedsruimte die met elkaar verbonden zijn. De graven zijn bedekt met mozaïeken en liggen in de nabijgelegen tuintje van het gebouw. In het mausoleum liggen 4476 leden van de Saadi-familie.

Boek hier je vlucht naar Marrakesh


Boek hier je Marrakesh transfer

Een transfer nodig naar je accommodatie in Marrakech? Hieronder vindt je snel en gemakkelijk de transfer die bij jouw past!

Hotelovernachting in Marrakesh

Meeneemlijst voor je citytrip Marrakesh

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

KOOP JE REISGIDSEN

KOOP JE TAALGIDSEN

Zo ga je goed voorbereid op reis