Citytrip Istanbul

Istanbul is een grootse, wereldberoemde stad bezoek de prachtige blauwe moskee en Hagia Sophia, de tombe van de prinses uit de legende, zijn zeker de must sees. Even ontsnappen aan de hectiek en drukte van de stad? Ga dan een middagje ontspannen in een échte hamam. Je kan de stad niet verlaten voordat je een bezoek hebt gebracht aan een lokale markt en je hebt vergaapt aan alle heerlijke lekkernijen en kleuren en geuren. We hebben op deze pagina alles om jouw persoonlijke citytrip naar Istanbul samen te stellen. Koop je tickets en tours voor je bezienswaardigheden in Istanbul.

Istanbul is een grote drukke stad met veel toeristen. Vermijd lange wachtrijen en bestel vooraf eenvoudig en voordelig je tickets en tours voor attracties en bezienswaardigheden in Istanbul via opreis.nl.

Koop hier je skip the line tickets

Must sees in Istanbul

MUSEUM VAN TURKSE EN ISLAMITISCHE KUNST

In het museum kun je een groot aantal collectie van Turkse en Islamitische kunstvoorwerpen vinden. De nadruk van de voorwerpen ligt vooral op de Ottomaanse kunst zoals tapijten, geïllustreerde korans, beeldhouwwerken, porselein en gedecoreerde lampen. Ook kun je de zitkamer van de rijke familie in de Ottomaanse tijd bewonderen.

BLAUWE MOSKEE

Bezoek één van de grootste attracties van Istanbul, namelijk de Blauwe moskee ook wel Sultan Ahmetmoskee genoemd. Wat de moskee zo bijzonder maakt zijn de zes minaretten die het gebouw heeft. Je kunt de moskee al van ver zien. Aan de binnenkant van de moskee kijk je je ogen uit. Vanbinnen is de moskee gedecoreerd met 20.000 handgeschilderde groene, blauwe en roodbruine tegeltjes (dit is ook de reden waarom de moskee de Blauwe Moskee genoemd wordt). Het is meer dan de moeite waard om een bezoekje te brengen aan dit moskee tijdens je citytrip in Istanbul. Daarnaast kun je een wandeling maken over de gigantische binnenplaats en de prachtige koepel bewonderen.

Let wel op: Bij het betreden van de moskee zijn blote armen en benen niet toegestaan. En vrouwen moeten hun haren bedekken. De moskee is gesloten als er gebedsdiensten zijn.

BOOTTOCHT OVER DE BOSPORUS

Je kunt Istanbul ook per boot verkennen en bekijken en een boottocht maken over de Bosporus. Vanuit het water heb je mooie uitzicht op de bezienswaardigheden van Istanbul zo zie je de paleizen van Istanbul zoals de Küçüksu Kasri rococostijl en forten zoals Rumeli Hisari. Daarnaast kun je ook een boottocht naar de Prinseneilanden nemen. Van de negen eilanden zijn er nog maar vier die nog bewoond zijn, hier wonen voornamelijk de Rijke Turken.

Let wel op: op de eilanden is er geen gemotoriseerd verkeer. Je kunt alleen gebruik maken van paard, wagen of een fiets huren.

GROTE BAZAAR

Wil je beter kennismaken met het Turkse leven. Wandel dan door de overdekte straten van de Grand Bazaar. Je vindt er meer dan duizenden winkeltjes. Je kunt letterlijk de Turkse sfeer opsnuiven je ruikt kruiden, specerijen, fruit en kebab. De meest interessante producten voor toeristen zijn de producten van leer, zijden kleding, Turkse tapijten, antiek, en sieraden. Zeker de moeite waard voor tijdens je citytrip in Istanbul.

ARCHEOLOGISCH MUSEUM

Duik in de geschiedenis van de Egyptenaren en de Hittieten. Dit museum bestaat uit drie musea. De oudste voorwerpen komen uit het Museum van het Oude Midden-Oosten en de Tegelpaviljoen. Je vindt hier voorwerpen van de Egyptenaren en de Hittieten zoals de kleitabletten waar de oudste vredesverslag op staat.

Bezoek het Tegelpaviljoen je vind hier gedecoreerde ontelbare tegeltjes in de kleur turkoois en donkerblauw. Naast de tegels kun ook de mooiste Turkse keramiek hier bewonderen in het museum die hier ook ligt. Koop je tickets en tours voor het Archeologisch museum in Istanbul.

Even een pauze? Naast het tegelpaviljoen kun je onder de bomen in het openluchtcafé genieten van een koel drankje.

Feitjes en weetjes over Istanbul

  • Wist je dat? Istanbul op zeven heuvels gebouwd is.
  • Wist je dat? Vaak denken mensen dat Istanbul en niet Ankara de hoofdstad van Turkije is, dit komt omdat Istanbul de grootste stad van Turkije is en daardoor mensen denken dat dat de hoofdstad moet zijn.
  • Wist je dat? Istanbul uit een Europees en een Aziatische deel bestaat. 95% in Europa en 5% in Azië.

Boek hier je vlucht naar Istanbul


Boek hier je Istanbul transfer

Hotelovernachting in Istanbul

Jouw Fietstour door Istanbul

Op een veilig, leuk en milieuvriendelijke manier de stad verkennen en genieten van het uitzicht en de bezienswaardigheden tijdens je citytrip. Boek snel en gemakkelijk jou fietstour of fietsverhuur.

Meeneemlijst voor je citytrip Istanbul

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

KOOP JE REISGIDSEN

Zo ga je goed voorbereid op reis