Citytrip Boedapest

Een citytrip naar Boedapest is in de afgelopen jaar steeds populairder geworden. Boedapest is een prachtige historische stad aan de rivier de Donau, die dwars door de stad heen loopt. De hoofdstad van Hongarije kent een groot aantal bezienswaardigheden. De bruisende stad beschikt over de prachtige Kettingbrug en een indrukwekkend Koninklijk Paleis. Laat je verrassen door het prachtige, authentieke Boedapest. ’s Avonds wordt de hele stad verlicht, bewonder bruggen waar je vanaf een hoog punt prachtige foto’s kunt maken. We hebben op deze pagina alles om jouw persoonlijke citytrip naar Boedapest samen te stellen. Koop nu je tickets en tours naar Boedapest.

Must sees in Boedapest

Koop hier je skip the line tickets

KETTINGBRUG VAN BOEDAPEST

Loop over de oudste brug van Boedapest, de Kettingbrug. Deze brug is het symbool van de Hongaarse stad. Je kunt via deze brug van de ene kant van de stad (Boeda) naar het andere (Pest). De brug is 330 meter lang en bijna 16 meter breed.

Tip! Als je vanaf het stadsdeel Pest naar Boeda loopt heb je een prachtig uitzicht over de Burcht van Boeda die op de Burchtheuvel ligt. Het uitzicht vanaf de brug is misschien nog mooier dan de binnenkant van het gebouw zelf.

BADHUIZEN IN BOEDAPEST

De openbare badhuizen zijn meer dan bekend in Boedapest. Het is voor sommige bezoekers de reden voor een vakantie in deze Hongaarse hoofdstad. Meerdere badhuizen bestaan al enkele eeuwen, bijvoorbeeld het bekende Géllert Spa en de Szenchenyi Baths. Eén van de oudste badhuizen van Boedapest is het Rudasbad met een sfeer van de Turkse Hamam. Relax in één van de heerlijke baden en kom tot rust. Op het dak heb je een bad met uitzicht over de stad.

KONINKLIJK PALEIS VAN BOEDAPEST

Elke bezoeker moet in Boedapest een bezichtiging hebben gebracht aan het bekende Koninklijk Paleis. Dit grote gebouw is haast niet te missen en is gevestigd op de Burchtheuvel. Het Paleis biedt onderkomen aan een groot aantal musea, waaronder het Ludwig Museum en het Historisch Museum. In het Historisch museum kun je onder andere voorwerpen van de archeologische opgravingen van Hongarije bewonderen. Heb je tijd over wandel dan door de smalle straatjes en de middeleeuwse huizen van de wijk. Rondom de burcht of bezoek één van de gezellige koffiehuizen en souvenirwinkels.

Tip! Het is slim om vooraf je tickets aan te schaffen voor deze musea, zo vermijd je lange wachttijden. Koop je tickets en tours naar het Koninklijk Paleis van Boedapest.

Boek hier je vlucht naar Boedapest

Boek hier je Boedapest transfer

Hotelovernachting in Boedapest

Jouw Fietstour door Boedapest

Op een veilig, leuk en milieuvriendelijke manier de stad verkennen en genieten van het uitzicht en de bezienswaardigheden tijdens je citytrip. Boek snel en gemakkelijk jou fietstour of fietsverhuur.

Meeneemlijst voor je citytrip Boedapest

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

KOOP JE REISGIDSEN

KOOP JE TAALGIDSEN