Citytrip Berlijn

Berlijn is een stad met zijn eigen unieke city lifestyle. Ontdek de Duitse cultuur en historie. Naast de boeiende musea, graffiti-art en prachtige monumenten, zijn er ook rustgevende parkjes en veel keuzes uit streetfood. De meeste hotels zijn centraal gelegen en daardoor gemakkelijk bereikbaar vanaf het centrum van de stad. We hebben op deze pagina alles om jouw persoonlijke citytrip naar Berlijn samen te stellen.

Tip: Boek vooraf de Berlin welcome card

Tijdens je citytrip Berlijn is het handig om een Berlin Welcome Card aan te schaffen. Er zijn verschillende soorten beschikbaar. Met deze kaart kun je 2 tot 6 dagen lang gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, afhankelijk van het aantal dagen dat je er verblijft. Daarnaast heb je ook de Welcome Card all inclusive, waarmee je gratis gebruik kunt maken van het openbaar vervoer, en gratis toegang hebt tot vele hoogtepunten in Berlijn.

Koop hier je skip the line tickets

Must sees in Berlijn

BEZOEK DE BERLIJNSE MUUR

Je hebt vast wel eens van de Berlijnse muur gehoord of gezien in films of geschiedenisverhalen. Deze muur is één van de populaire bezienswaardigheden van Berlijn. Een muur die jarenlang West- en Oost-Berlijn van elkaar scheidde. Eén van de bekendste symbool uit de Koude Oorlog. De Berlijnse Muur wordt daarom ook door miljoenen toeristen bezocht. Er zijn nog maar enkele delen van de Muur die nog overeind staan als herinnering. De brokstukken van de Berlijnse Muur worden ook als souvenir verkocht.

DE DOM BERLIJN

Bezoek het imposante kerk in neobarokke stijl in Berlijn, De Dom ook wel Domkirche genoemd. Eén van de grootste Protestantse kerken van Duitsland. De kerk was gesloten voor publiek maar is in 1993 weer heropend. De kerk is versierd met beelden, koepels en gouden details. In de kerk kun je verschillende beelden bewonderen zoals de Crypte van de Hohenzollernfamilie en de historische orgel.

Even pauzeren? Voor de Dom kun je in het groene lustgarten tot rust komen. Geniet van de sfeer en de straatmuzikanten.

UITZICHT

Na 270 treden kom je in de top van De Dom. Vanuit de top heb je een prachtig uitzicht over de wijk Mitte. Je kijkt uit over Unter den Linden, Museuminsel, de Fernsehturm en de groene lustgarten.

BEWONDER DE BRANDENBURGER TOR

Eén van de belangrijkste monument van Berlijn is de Brandenburger Tor. Deze stadspoort staat aan het einde van de beroemde straat namelijk, Unter den Linden. Gebouwd in 1788. De Brandenburger Tor is de enige stadspoort die nog bewaard is gebleven. Wat deze poort zo uniek maakt is zijn architecturen in neoclassicistische stijl. Een bezienswaardigheid die je zeker niet kunt missen tijdens je citytrip Berlijn.

MEER BEZIENSWAARDIGHEDEN EN MUSEA

De reiziger kan meer dan genoeg zien en doen in Berlijn. Deze Duitse stad is een bekende bestemming voor een stedentrip. Breng een bezoek aan de indrukwekkende bezienswaardigheden in deze hoofdstad, bijvoorbeeld de Brandenburger Tor of het Joods Monument.

Andere bekende bezienswaardigheden zijn de Checkpoint Charlie en vanzelfsprekend de Berlijnse Muur. Bezoekers die even wat anders willen kunnen gaan winkelen op de Kurfürstendamm. De meeste bekende musea van Berlijn zijn te vinden op de Museuminsel.

Boek hier je vlucht naar Berlijn


Boek hier je Berlijn transfer

Een transfer nodig naar je accommodatie in Berlijn? Hieronder vindt je snel en gemakkelijk de transfer die bij jouw past!

Hotelovernachting in Berlijn


Koop je treintickets naar

Reis je liever met de trein naar Rome, en wil je snel en gemakkelijk je treintickets kopen? Klik hier.

Jouw Fietstour door Berlijn

Op een veilig, leuk en milieuvriendelijke manier de stad verkennen en genieten van het uitzicht en de bezienswaardigheden tijdens je citytrip. Boek snel en gemakkelijk jou fietstour of fietsverhuur.

Meeneemlijst voor je citytrip Berlijn

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

KOOP JE REISGIDSEN

Zo ga je goed voorbereid op reis