Citytrip Barcelona

Een vakantie in het zonnige Barcelona, dat zal iedereen wel goed in de oren klinken. Niet zo gek, aangezien deze stad beschikt over heerlijke tapas, gezellige terrassen en diverse zandstranden. Daarnaast wachten er ook nog eens bijzondere en indrukwekkende bezienswaardigheden op de bezoekers in Barcelona. Koop snel en voordelig jouw tickets en tours voor Barcelona. We hebben op deze pagina alles om jouw persoonlijke citytrip naar Barcelona samen te stellen.

Tip: boek vooraf Hola Barcelona Travel Card

Met de Hola Barcelona Travel Card kun je onbeperkt reizen met het openbaar vervoer in Barcelona. Je kunt zelf kiezen hoeveel dagen je gebruik wilt maken van de Hola Barcelona Travel Card. Je kunt kiezen uit 2,3,4 of 5 dagen. Koop nu jou Barcelona Travel Card.

Top attracties in Barcelona

BEKENDE BASILIEK VAN DE SAGRADA FAMILIA

De welbekende basiliek uit Barcelona genaamd Sagrada Familia is in 1882 gebouwd. Het was een kunstwerk van architect Antonio Gaudi. In opdracht van de Rooms Katholieke Kerk ter ere van de heilige familie. Wat de Sagrada Familia zo bijzonder maakt zijn de 18 torens met elk hun een eigen betekenis. Vanbinnen heeft de kerk een architectuur van een vernieuwde gotische stijl met unieke vormen. Prachtig om te zien. Koop nu jou tickets en tours voor een rondleiding.

Wist je dat? De torens van de La Sagrada Familia beklommen kunnen worden. Je kunt ook het hoogste punt van de toren bereiken namelijk de Facade van de Passie. Het is ook mogelijk om een van de andere torens te beklimmen. Je kunt zelfs de lift nemen tot halverwege de torens. Geniet van het mooie uitzicht over Barcelona.

KLEURRIJKE PARK GÜELL

Bezoek het kleurrijke Park Güell van Barcelona. Maak kennis met de meesterwerken van Antonio Gaudí in het stadspark. Bewonder de mozaïeken van Trencadís zoals de slangenbank en de trap met salamanders. Het Park staat sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst. Vanuit het park heb je een prachtig uitzicht over de stad. Een must-see voor je trip naar Barcelona. Let op het park is geopend van 1 januari tot 24 maart. Het park is in 1922 opengesteld voor publiek.

Wie Barcelona zegt, zegt Gaudí. In het centrum van Barcelona kan je de bekende Sagrada Familia vinden, deze grote basiliek is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van de stad. Een ander Gaudí hoogtepunt is het Park Güell,

Wist je dat? Het park eerst van Eusebi Güell was. Hij wilde het park eerst als privé park. De bouw van het park begon tussen 1900 en 1914, waar 60 villa’s gebouwd zouden worden. Uiteindelijk zijn er twee villa’s gerealiseerd waarvan één van Gaudi zelf. Het park moest nog groter worden. In 1923 werd het park eigendom van de gemeente Barcelona.

CAMP NOU THUISSTADION VAN FC BARCELONA

Een van de grootste en indrukwekkendste stadions van Europa is de Camp Nou. Dit voetbalstadion werd in 1957 geopend en heeft 99.354 zitplaatsen. Camp Nou is het thuisstadion van FC Barcelona. Daarnaast wordt dit stadion veel bezocht door toeristen vanuit de hele wereld. De officiële naam van het stadion is ‘Estadi del FC Barcelona voordat het Camp Nou genoemd werd. Voordat de stadion Camp Nou heette werd.

Wandel door het prachtige museum van FC Barcelona. De gewonnen bekers uit de laatste seizoen hebben ook een plek gekregen in het museum. Koop hieronder jouw tickets en tours voor stadion Camp Nou.

DE HOP-ON-HOP-OFF TOUR MET GIDS

Tijdens de hop on hop-off bus tour rij je met een dubbeldekker langs alle bezienswaardigheden van Barcelona. Een veilig en handig vervoersmiddel om Barcelona te verkennen. Koop hieronder jouw tickets en tours voor je citytrip naar Barcelona. Geniet van het uitzicht tijdens je bus tour door Barcelona.


Tip! Bezoek de beroemdste straat van Barcelona, Las Ramblas. Wandel door de lange boulevard, en breng een bezoek aan de terrasjes en winkels. Geniet van de sfeer en de straatartiesten.

Wist je dat? Las Ramblas niet één straat is maar uit vijf straten bestaat. Een leuk weetje om te weten.

Boek hier je vlucht naar Barcelona


Boek je Barcelona Transfer

Een transfer nodig naar je accommodatie in Barcelona? Hieronder vindt je snel en gemakkelijk de transfer die bij jouw past!

Hotelovernachting in Barcelona


Jouw Fietstour door Barcelona

Op een veilig, leuk en milieuvriendelijke manier de stad verkennen en genieten van het uitzicht en de bezienswaardigheden tijdens je citytrip. Boek snel en gemakkelijk jou fietstour of fietsverhuur.

Meeneemlijst voor je citytrip Barcelona

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op citytrip gaat.

KOOP JE REISGIDSEN

KOOP JE TAALGIDSEN

Zo ga je goed voorbereid op reis