Citytrip Amsterdam

Amsterdam heeft veel te bieden en is een goed bezochte bestemming onder vakantiegangers, ook aan Nederlandse bezoekers! Er is van alles te doen zoals het bezoeken van diverse musea tot een rondvaart op de grachten. De grachtengordel is een indrukwekkende historische plek met prachtige plaatjes. Ontdek de grachten te voet of vanaf het water per rondvaartboot. Amsterdam heeft diverse musea van wereldniveau: het compleet vernieuwde Rijksmuseum met natuurlijk de Nachtwacht van Rembrandt, het Van Gogh Museum met topwerken van Vincent van Gogh. Natuurlijk is ook het Anne Frank Museum een topattractie. Koop je tickets en tours voor Amsterdam. We hebben op deze pagina alles om je citytrip naar Amsterdam samen te stellen.

Koop snel en voordelig vooraf je tickets en tours voor Amsterdam via opreis.nl voor de attracties en musea en voorkom lange wachtrijen.

Koop hier je skip the line tickets

Tip! Koop vooraf je Amsterdam City Card

Voordelig de stad van Amsterdam verkennen? Met de Amsterdam City Card krijg je toegang tot alle bezienswaardigheden zoals musea je kunt gratis gebruik maken van het openbaar vervoer (tram, metro, bus), fietshuur of een unieke rondvaart door de Amsterdamse Grachten. Daarnaast krijg je met de kaart korting bij restaurants, attracties en concerten.

Must sees in Amsterdam

Het Rijksmuseum

Het belangrijkste en grootste museum van Nederland is het Rijksmuseum. Dit museum heeft een collectie van meer dan één miljoen voorwerpen. Voor toeristen is het Rijksmuseum een van de populaire bezienswaardigheden in Amsterdam. Toeristen komen vooral naar het museum om Rembrandts ‘Nachtwacht’ te zien. Naast de meesterwerken van Rembrandt zie je ook schilderijen van Johannes Vermeer en Jan Steen.

Naast de meesterwerken kun je ook een tentoonstelling van antiek Delfts Blauwe porselein en zilveren voorwerpen bekijken.

Het Anne Frank Huis

Ontdek het museum met een geschiedenis. Het Anne Frank Huis. In het museum duik je in het leven van Anne en haar familie toen ze onderdoken voor de Duitse bezetters. Natuurlijk mag het ‘Achterhuis’ niet ontbreken waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereld Oorlog haar beroemde dagboek heeft geschreven.

Wil je het Anne Frank Huis bezoeken. Koop dan je toegangskaart via de site van het Anne Frank Huis. Je moet voor je bezoek wel een tijdslot reserveren.

Van Gogh Museum

De bekende Nederlandse schilder Vincent Van Gogh heeft in Amsterdam zijn eigen museum. Je kunt in het museum zijn grote collectie van schilderijen, tekeningen en brieven bewonderen. De meest bekende werken van Van Gogh zijn De aardappeleters, Het gele huis, Zonnebloemen en De slaapkamer. Het Van Gogh Museum is een unieke en inspirerende ervaring voor zowel bewoners als voor toeristen. Koop hieronder je tickets en tours voor het Van Gogh museum in Amsterdam.

Wist je dat? Van Gogh elke 36 uur een nieuw kunstwerk maakte

Madame Tussauds

Bewonder de beroemdheden in wassenbeelden. Hou je camera bij de hand. Ga op de foto met je favoriete beroemdheid. Dans met Beyonce en Michael Jackson, zing mee met Dua Lipa of waag je aan een staredown met Rico Verhoeven. Koop hieronder je tickets en tours voor Madame Tussauds in Amsterdam. De Madame Tussauds bevindt zich op de Dam.

Tip! Grachten Rondvaart

Op een unieke manier de stad van Amsterdam ontdekken. Tijdens de rondvaart kun je de bekende grachtengordel van dichtbij bekijken. Of je nu een bezoeker, toerist bent of in Amsterdam woont je ziet de stad op een speciale manier aan je voorbij trekken. Koop hieronder je tour voor de Rondvaart door de Amsterdamse Grachten.

Feitjes en weetjes over Amsterdam

  • Wist je dat? Het ezelsbruggetje voor de 4 grachten (Het Singel, Herengracht, Keizersgracht, Prinsengracht) Piet Koopt Hoge Schoenen is. Je moet hem wel andersom lezen.
  • Wist je dat? De drie kruisjes op de stadswapen van Amsterdam voor heldhaftig, vastberaden en barmhartig staat.
  • Wist je dat? Het smalste huis van Europa in Amsterdam staat. Je vindt het huis op de Oude Hoogstraat.
  • Wist je dat? Amsterdam in totaal 165 Grachten heeft die samen 75 kilometer lang zijn.

Boek hier je vlucht naar Amsterdam


Boek hier je Amsterdam transfer

Hotelovernachting in Amsterdam

Jouw Fietstour door Amsterdam

Op een veilig, leuk en milieuvriendelijke manier de stad verkennen en genieten van het uitzicht en de bezienswaardigheden tijdens je citytrip. Boek snel en gemakkelijk jou fietstour of fietsverhuur.

Meeneemlijst voor je citytrip Amsterdam

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

Zo ga je goed voorbereid op reis