Citytrip Edinburgh

In de prachtige Schotse stad Edinburgh is het niet moeilijk om je een paar dagen rijkelijk te vermaken. In de stad zijn veel bijzondere historische gebouwen te vinden en kan je je laten meeslepen in de Schotse cultuur met kilts en doedelzakken. Ook is Schotland rijk aan verschillende pubs waar je kan genieten van Schotse whisky. Je vindt er verschillende bezienswaardigheden. Zo kan je een wandeling maken naar Castle Rock waar het Edinburgh Castle te vinden is. Ook is de St. Giles kathedraal te vinden in het centrum van Edinburgh. Deze middeleeuwse kathedraal is erg indrukwekkend. Bovendien kan je de kathedraal oplopen en uitkijken over de hele stad. We hebben op deze pagina alles om jouw persoonlijke citytrip naar Edinburgh samen te stellen. Koop hieronder je tickets en tours voor de bezienswaardigheden in Edinburgh.

Koop hier je skip the line tickets

Must sees in Edinburgh

Op de Castle Rock berg vind je het Kasteel van Edinburgh, het symbool van de stad. De Schotse kroonjuwelen worden in het kasteel bewaard deze kun je ook in het kasteel bewonderen. De kroonjuwelen bestaan uit een kroon, scepter en het zwaard. Hier bevindt zich ook de ‘Stone of Destiny’ (een groot rechthoekig blok van rode steen) waar de koningen van Schotland traditioneel mee gekroond werden. Koop nu je tickets en tours voor de het Kasteel van Edinburgh.

Wist je dat? Het kasteel in de 20e eeuw gebruikt werd als gevangenis.

ST.GILES KATHEDRAAL

Tijdens je citytrip in Edinburgh mag je de St.Giles Kathedraal niet missen. Een van de hoogtepunten van de kerk is de Thistle Chapel. Deze bijzondere Chapel is in 1911 gebouwd en heeft grappige Schotse elementen en gedecoreerd met zeer gedetailleerde houtsnijwerk. En als je boven het altaar kijkt zie je een gebrandschilderd raam. De onderste panelen beelden de natuur uit, met daarboven vijf panelen over de mensheid en aan de top een roos, als teken van liefde. Koop je tickets en tours naar Edinburgh.

BOTANISCHE TUIN EDINBURGH

Voor de plantenliefhebbers en natuurmensen onder ons heeft Edinburgh ook een botanische tuin. Het is de op een na oudste van Groot-Brittannië en de mooiste ter wereld. In de tuin zitten ongeveer 34.000 verschillende soorten planten die uit verschillende klimaatzones komen. Je kunt hierbij denken aan planten uit subtropische streken zoals, palmbomen, rijst, cacaobonen, banen, orchideeën, vleesetende planten en aloë’s. Daarnaast heeft de tuin een grote collectie met Chinese planten. Een van de bezienswaardigheden in de tuin is de rotstuin met de waterval, de bomentuin en de alpenweide. Toegang tot de tuin is gratis maar voor de bezienswaardigheden in de tuin moet je wel een klein bedrag betalen.

Wist je dat? De grootste waterlelie ter wereld genaamd Victoria Amazonica zich in de tropische kas bevindt.  

THE SCOTCH WHISKY EXPERIENCE

Wie Schotland zegt, zegt whisky. Een bezoek aan The Scotch Whisky Experience is a must. Het maakt niet uit of je een liefhebber bent van de Schotse drank of dat je ermee wilt kennismaken. In dit museum leer je alles over whisky. Je wordt meegenomen in de geschiedenis van de whisky die rijdend in een ton tot leven komt de ‘whisky Barrel Ride’. Je rijd onder andere langs exposities met attributen uit vroegere tijden, foto’s en wassenbeelden. Vergeet niet een goede fles malta whisky mee naar huis te nemen.

Feitjes en weetjes over Edinburgh

  • Wist je dat? Edinburgh de geboortestad van Harry Potter is.
  • Wist je dat? De bekende mars repen in Edinburgh gefrituurd worden.
  • Wist je dat? Veel locals nog traditioneel gekleed zijn in Edinburgh. De traditionele kleding wordt de kilt genoemd.

Boek hier je vlucht naar Edinburgh


Boek hier je Edinburgh transfer

Hotelovernachting in Edinburgh

Jouw Fietstour door Edinburgh

Op een veilig, leuk en milieuvriendelijke manier de stad verkennen en genieten van het uitzicht en de bezienswaardigheden tijdens je citytrip. Boek snel en gemakkelijk jou fietstour of fietsverhuur.

Meeneemlijst voor je citytrip Edinburgh

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

KOOP JE REISGIDSEN

Zo ga je goed voorbereid op reis