Citytrip Dublin

De prachtige hoofdstad van Ierland is vanaf Nederland slechts een paar uurtjes vliegen. Door de prettige sfeer van Dublin voel je je er snel thuis. De stad heeft niet alleen veel bezienswaardigheden die je kan bewonderen, ook is de stad rijk aan leuke Ierse pubs en de het kenmerkende zwarte Guinness bier. Hier kan je terecht voor een gezellige avond met livemuziek en natuurlijk een goed glas Iers bier. We hebben op deze pagina alles om jouw persoonlijke citytrip naar Dublin samen te stellen. Koop vooraf je tickets en tours voor Dublin.

Koop hier je skip the line tickets

Must sees in Dublin

ST PATRICKS KATHEDRAAL

Deze prachtige kathedraal is de grootste en de hoogste kerk van Dublin. De kerk is vernoemd naar het bekende nationale feestdag St.Patricks Day. Wat opvalt aan deze kerk is de grote kerktoren die ver boven de andere gebouwen in de omgeving uitsteekt. Dankzij deze toren is deze kerk de hoogste van heel Ierland. Met de gotische architectuur is de kerk zeker de moeite waard om te fotograferen. In de kerk kun je het graf van de beroemde Pozaschrijver Jonathan Swift bekijken.

Alles goed geregeld hebben voor je citytrip en de lange wachtrijen vermijden. Boek dan vooraf je tickets en tours voor de St.Patrick’s kathedraal in Dublin.

CHRIST CHURCH KATHEDRAAL

Eén van de twee middeleeuwse kathedralen die in Dublin staat is de Christ Church Cathedral. Eén van de veel bezochte bezienswaardigheden van Dublin. De kathedraal weerspiegelt de geschiedenis, religie en politiek van Ierland. Je vindt hier onder andere een monument en graftombe van ridder Richard de Clare. Neem een kijkje in de crypte, je ziet hier duidelijk overblijfselen uit de 12e eeuw en 13e eeuw. Je kunt hierbij denken aan een kaarsenstandaard uit de 17e eeuw, relikwieën, en een gemummificeerde kat en muis.

Tip! Je kunt in de kathedraal de tentoonstelling van ‘Treasures of Christ Church’ bekijken. Je krijgt dan een overzicht over de historie van de kerk en het christendom van Ierland. Bewonder de manuscripten en kerkschatten van zilver en goud.

GUINNESS STOREHOUSE

Tijdens je citytrip in Dublin kun je een bezoek aan brouwerij van Guinness niet missen. Dit museum biedt alles wat liefhebbers van donkere bier zich maar kunnen wensen. De brouwerij zelf is niet toegankelijk voor het publiek, maar het Guinness Storehouse wel. Je leert er alles over de historie en de ontwikkeling van het bier, en hoe het gemaakt wordt. Daarnaast staan er ook verschillende ontwerpen van flesjes en blikjes tentoongesteld.

Na een tour ben je wel toe aan een glaasje Guinness. Dat kan op de bovenste verdieping in de ovale Gravity Bar, waar je een fantastisch uitzicht hebt over Dublin en andere beroemde bezienswaardigheden.

DUBLIN CASTLE

Bij de kruising van de rivier Liffey en de zijrivier de Poddle vind je het Dublin Castle. Het oudste deel van het kasteel genaamd Record Tower was ooit een onderdeel geweest van een Normandisch kasteel uit de 13e eeuw. De andere delen van het kasteel zijn uit andere tijdsperiodes met een verzameling van verschillende bouwstijlen. Je kunt een rondleiding krijgen door het complex, je bezoekt dan de Staatsappartementen. Let wel op: dat tijdens officiële gelegenheden de Staatsappartement gesloten is.

Een bezoek aan de Dublin Castle is een must voor liefhebbers van historische bezienswaardigheden. Koop nu je tickets en tours voor Dublin.

Feitjes en weetjes over Dublin

  1. Wist je dat? De Vikingen Dublin hebben gesticht.
  2. Wist je dat? De welbekende klaver (ook wel shamrock genoemd) op St.Patrick’s day voor de drie-eenheid staat God, Jezus en de Heilige Geest.

Boek hier je vlucht naar Dublin


Boek hier je Dublin transfer

Hotelovernachting in Dublin

Jouw Fietstour door Dublin

Op een veilig, leuk en milieuvriendelijke manier de stad verkennen en genieten van het uitzicht en de bezienswaardigheden tijdens je citytrip. Boek snel en gemakkelijk jou fietstour of fietsverhuur.

Meeneemlijst voor je citytrip Dublin

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

KOOP JE REISGIDSEN

Zo ga je goed voorbereid op reis