Dubai Tickets Burj Khalifa

Tickets Burj Khalifa Dubai

Dubai Tickets Burj Khalifa

De bekendste en meest bezochte bezienswaardigheid van Dubai is zeker de Burj Khalifa. Deze indrukwekkende wolkenkrabber is 828 meter hoog en is vanuit de hele stad te zien. De Burj Khalifa ligt midden in het centrum en vormt het middelpunt van Dubai. Jaren geleden was op deze plek alleen nog maar woestijn, maar tegenwoordig is het de meest bezochte plek van Dubai. Door de omvang van de wolkenkrabber heeft het veel records op zijn naam staan. Zo is de Burj Khalifa natuurlijk het hoogste gebouw ter wereld, maar ook bevat het het hoogst gelegen restaurant ter wereld, de hoogst gelegen nachtclub ter wereld en het hoogste platform van de wereld.

Tours naar Burj Khalifa

Powered by GetYourGuide. Word partner.

Het ontwerp als een woestijnbloem

Het ontwerp van de Burj Khalifa is gebaseerd op een woestijnbloem die veel voorkomt in de buurt van Dubai: de Hymenocallis. De vorm van deze bloem is terug te vinden in het grondplan van het gebouw, maar ook in de torens. De hele Burj Khalifa is opgebouwd uit één kern met drie elementen daar omheen, net zoals bij de bloem. Schetsen van het ontwerp zijn te zien in het gebouw. Doordat de hele wolkenkrabber is voorzien van gigantische raamwerken kan je in het hele gebouw genieten van het uitzicht over heel Dubai. Een hoog gebouw vangt natuurlijk veel wind, waardoor de top van het gebouw bij harde wind heen en weer beweegt. Geen zorgen, dit is onderdeel van het ontwerp, zodat het gebouw bestand is tegen deze weersomstandigheden.

Indeling van de Burj Khalifa

De toren is natuurlijk bekend als bezienswaardigheid en om te genieten van het indrukwekkende uitzicht. Maar grote delen van de toren bestaan uit kantoren en appartementen. Voor veel mensen is de Burj Khalifa gewoon hun woon- of werkplek. Ook bevindt zich in de toren het Armani hotel, wat is ontworpen door Giorgio Armani en waar je voor een hoge prijs de nacht kan doorbrengen in de Burj Khalifa. In de toren bevindt zich onder andere een nachtclub, een restaurant, een wellness en een moskee. Toch zijn de meest bezochte verdiepingen de plekken waar de platformen ‘At The Top’ zich bevinden die toeristen kunnen bezoeken.

Dubai wordt veel bezocht door Nederlanders en vele andere toeristen. Om de lange rij voor de Burj Khalifa te vermijden, kan je het best vooraf je tickets kopen om tijdens je reis tijd te besparen.

Skip the Line Tickets Burj Khalifa Dubai 124e & 148e verdieping

Tickets Burj Khalifa Dubai uitzicht

Skip the Line Tickets Burj Khalifa Dubai 124e & 148e verdieping vanaf €30

Het hoogste punt van Dubai. Maak je een stopover in Dubai onderweg naar Azië? Neem dan een dag de tijd voor deze spectaculaire tour. Tickets Burj Khalifa Dubai

Beste van Dubai: Burj Khalifa, Marina Cruise en Diner

Burj Khalifa, Marina Cruise en diner

Burj Khalifa, Marina Cruise en Diner vanaf €169

Het beste van Dubai in deze tour. Tijdens een ontspannen boottocht zie je Dubai vanaf het water. In de Burj Khalifa kijk je vanaf het hoogste punt van Dubai over de woestijn. Bij zonnige dagen kun je de kust van Iran zien! Burj Khalifa, Marina Cruise en Diner