De Burcht van Praag

Entreekaartjes en skip the line tickets voor de burcht van Praag

Wil je niet wachten in de rij voor de Burcht van Praag? Koop snel en gemakkelijk je tickets via opreis.nl en sla de wachtrij over.

Een bezoek aan de Burcht van Praag mag absoluut niet ontbreken tijdens een stedentrip naar de Tsjechische hoofdstad. De Burcht van Praag is de grootste burcht ter wereld. Door de omvang van het complex is het bijna onmogelijk om alle hoogtepunten in een dag te zien. De burcht bestaat niet alleen uit prachtige kerken en paleizen, maar ook uit verschillende tuinen en musea. De bekendste plekken van de burcht zijn het Koninklijk Paleis, de Sint-Vituskathedraal en het Gouden Straatje. De Burcht van Praag is te vinden ten westen van de Moldau, de rivier die Praag in twee delen splitst, hoog op een heuvel.

Handig dus om je kaartjes voor je citytrip naar Praag al van te voren te regelen. Dat kan je een hoop wachten besparen!

Tickets de Burcht van Praag

Bijzondere rondleidingen en tickets de Burcht van Praag

Praag stadstour – Bus en Wandeltocht

Praag stadstour

Praag stadstour – Bus en Wandeltocht

Boek nu alvast een stadstour door Praag – Bus en Wandeltocht . Praag stadstour – Bus en Wandeltocht .

Skip the line Burcht van Praag

Skip the line Burcht van Praag tickets en toegangskaartje

Skip the line Burcht van Praag

Skip the line Burcht van Praag tickets en toegangskaartje.

De Sint-Vituskathedraal

Een van de bekendste gebouwen bij de Praagse Burcht is de Sint-Vituskathedraal. Door de extreem hoge, smalle torens is deze kathedraal vanuit bijna de hele stad te zien. De bouw van deze kerk heeft zeshonderd jaar geduurd, maar het eindresultaat mag er zeker zijn. Het prachtige glas-in-lood, de bijzondere muurschilderingen en praalgraven van verschillende koningen maken de kathedraal erg indrukwekkend. Ook kan je in de Heilig-Kruiskapel de schatten van verschillende koningen bekijken.

De tuinen

Niet alleen de gebouwen bij de Praagse Burcht maken deze bezienswaardigheid zo bijzonder. De Burcht wordt omgeven door prachtige tuinen waar je heerlijk kan wandelen en uitrusten. Bovendien kan je vanuit de tuinen de Burcht goed bekijken. De tuinen bestaan uit verschillende parken, paviljoenen en terrassen met elk een eigen stijl. Zo is de ene tuin erg weelderig en koninklijk, terwijl de andere tuin kleinschaliger is met een rustig terras en een meer. Breng eens een bezoek een de Zuidelijke Tuinen, de Koninklijke Tuinen of de Tuin op de Wallen.

Bij de Praagse Burcht kan je de pracht en praal van de paleizen en kathedralen bekijken, maar kan je ook heerlijk tot rust komen in een van de vele tuinen. Om zoveel mogelijk tijd in het complex te besteden, kan je vooraf tickets boeken om niet achteraan de rij te hoeven sluiten.

Kaartjes voor de Burcht van Praag: één van de top bezienswaardigheid in Praag

Koop hier je tickets voor de Burcht van Praag in Tsjechië om tijdens je stedentrip niet in de rij te hoeven staan. Benut je tijd in deze prachtige stad optimaal.