Lyon

Lyon

banner - Lyon

Bezienswaardigheden in Lyon

Lyon is een typisch Franse stad gelegen in het zuid-oosten van Frankrijk. Zowel de moderne kant van de stad Lyon als de oude historische wijken zijn de moeite waard om te ontdekken. Wandel met een gids langs de historische steegjes en laat je inspireren door de verhalen over de geschiedenis van de stad. Ook is het mogelijk om de stad vanaf het water te bekijken tijdens een rondvaart. Lyon kent verschillende leuke musea als bijvoorbeeld het beroemde Museum voor Schone Kunsten die het bezoeken waard is. Lyon is een diverse stad die ontdekt kan worden tijdens een wandeltocht, bustour, (elektronische) fiets of tijdens een rondvaart.

Het klimaat

Lyon heeft een gematigd zee klimaat. In de wintermaanden is de gemiddelde temperatuur 10 graden. De beste reistijd om Lyon te bezoeken is tussen de maanden mei en september. In de zomermaanden juli en augustus kan het erg warm worden, het kan zelfs oplopen tot gemiddeld 28 graden.

Populaire activiteiten in Lyon

[themify_button style=”large flat” color=”#ff8C00″ link=”https://www.getyourguide.nl/s/?q=lyon&partner_id=BE2M8CI” text=”#ffffff” target=”_blank” ]Alle attracties en tours in Lyon[/themify_button]