Citytrip Lyon

Lyon, is de stad in het zuidoosten van Frankrijk. Dit is de plaats waar de rivieren de Rhône en de Saône samenvloeien. Daarnaast is Lyon de ideale stad om een citytrip te maken. Laat je mee slepen in de historische cultuur en geschiedenis van de stad. Lyon heeft diverse bezienswaardigheden die je kunt bezoeken zoals de Vieux Lyon, de kathedraal van Saint-Jean en de Gollo-Romeins museum. Lyon mag je zeker op je must-see lijst zetten! We hebben op deze pagina alles wat je nodig hebt tijdens je citytrip naar Lyon. Koop nu je tickets en tours voor de citytrip naar Lyon snel en gemakkelijk via opreis.nl.

Tip! Koop vooraf je Lyon City Pass

Reis voordelig door het levendige Lyon met de Lyon City Pass. Gratis toegang tot diverse musea in en rond Lyon. Daarnaast kun je onbeperkt reizen met het openbaar vervoer (kabelbaan, metro, bus). Profiteer van de gratis rondleidingen en riviercruises. Ook mag je gratis concerten en poppentheaters bijwonen. Je kunt met de kaart zelf kiezen hoeveel dagen je er gebruik van wilt maken. Koop nu jou Lyon City Pass.

Koop hier je skip the line tickets

Must sees in Lyon

KATHEDRAAL VAN SAINT-JEAN

Bezoek deze bijzondere kathedraal in Lyon. De architectuur van de romaanse stijl naar Gotiek is duidelijk te zien aan de buitenkant van de kerk. Het meest indrukwekkende zijn de 330 medaillons die bij de hoofdingang staan en de gebrandschilderde ramen uit de 13e eeuw. Daarnaast kun je ook één van de oudste astronomische klokken van Frankrijk bewonderen. Gemaakt in de 16e eeuw. Vier keer per dag is er een klokkenspel om twaalf, twee, drie en vier uur ’s middags. De haan gaat dan kraaien en hoor je de trompetten van de engeltjes. Koop vooraf je tickets en tours voor de kathedraal van Saint-Jean in Lyon

BASILIEK NOTRE-DAME FOURVIÈRE

Dicht bij het centrum op een heuvel staat de Notre-Dame de Fourvière. Deze basiliek heeft vier nogal vreemde achthoekige torens in Neogotische stijl. Vanbinnen kijk je je ogen uit over de rijke versieringen, muren van bladgoud en fresco’s. Je kunt de kerk bereiken met een kabelbaan. Wil je de kerkschatten, die worden bewaard in Le Trésor. Om de kerkschatten te bewonderen moet je wel entree betalen. Koop je tickets en tours voor voor je bezoek aan de basiliek in Lyon.

Tip! Beklim één van de torens waar je een panoramisch uitzicht hebt over de oude binnenstad.

VIEUX-LYON

Wandel door het oude stadscentrum van Lyon. Je vindt hier sfeervolle pleintjes, leuke winkeltjes, terrassen, restaurants en bars. In de binnenstad vind je veel gebouwen in renaissancestijl uit de 15e en 16e eeuw. Dit stadscentrum staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Lyon staat bekend om de zogeheten traboules dat zijn smalle overdekte steegjes die dwars door woonhuizen en binnenplaatsen lopen. Er zijn er meer dan 300. De meeste zijn afgesloten voor het publiek er zijn maar een paar traboules die opengesteld zijn voor het publiek. Deze traboules werden in de Tweede Wereldoorlog gebruikt door het verzet.

GALLO-ROMEINS MUSEUM EN ROMEINSE THEATER

Ontdek de geschiedenis en de opgravingen van Lyon in het Gallo-Romeins museum. Je vindt er prachtige collecties, mozaïeken, voorwerpen van keramiek en sarcofagen. Na het museum te hebben bezocht het is aan te raden om een bezoek te brengen aan het oudste Romeinse theater van Frankrijk. Het theater wordt in de zomerperiode vaak gebruikt voor dans- en muziek optredens.

Feitjes en weetjes over Lyon

  • Wist je dat? De inwoners van Lyon, Lyonnais of Lyonnaises genoemd worden.
  • Wist je dat? Lyon ook wel de stad van de Gastronomie genoemd wordt. Vanwege de goede kookkunsten, wijn en bekende koks die daar vandaan komen.
  • Wist je dat? Lyon de tweede lichtstad van Europa wordt genoemd. Dit omdat de stad is niet alleen overdag straalt maar ook ’s avonds. Dan is de stad op meer dan 200 plekken verlicht. Lyon heeft zelfs met het Fête des Lumières hun eigen lichtfeest.

Boek hier je vlucht naar Lyon


Hotelovernachting in Lyon

Jouw Fietstour door Lyon

Op een veilig, leuk en milieuvriendelijke manier de stad verkennen en genieten van het uitzicht en de bezienswaardigheden tijdens je citytrip. Boek snel en gemakkelijk jou fietstour of fietsverhuur.

Meeneemlijst voor je citytrip Lyon

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

KOOP JE TAALGIDSEN

Zo ga je goed voorbereid op reis