Tickets worden goedkoper

De afnemende vraag naar reizen zorgt ervoor dat de prijzen van  vliegtickets sterk zijn gedaald. Dit blijkt uit onderzoek van American Express.  

Eerder dit jaar zorgde de stijgende olieprijs nog voor prijsverhogingen. De mindere economie zorgt nu echter voor een dalende vraag met prijsverlagingen tot gevolg.

Vergeleken met het eerste kwartaal daalden de prijzen van Economy Class in de periode april – juni in Europa met gemiddeld 12,5%.

Volgens het onderzoek zijn het moeilijke tijden voor luchtvaartmaatschappijen en zijn er dit jaar al 24 failliet gegaan, waarvan de helft in Europa. Op de transatlantische routes naar Amerika is de concurrentie sinds 1 april bovendien sterk toegeneomen. Vanaf die datum trad het Open Skies verdrag in werking.

Ook de hoteltarieven in Europa zijn in het tweede kwartaal gedaald. Zo werden de kamers in Parijs gemiddeld 37% goedkoper, die in Rome 32% en die in Londen 7%.

Vorige week verlaagde KLM veel van haar prijzen. Zo ging de prijs van een ticket New York van €674 naar €549, een verlaging van 18%.  Lastige  tijden voor de reisbranche maar goed nieuws voor de reiziger.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.