Citytrip Athene

Ontdek de stad van de Goden. Athene is de perfecte stad om een citytrip te maken. Bezoek de bezienswaardigheden die de stad jou te bieden heeft. Wandel door de winkelstraatjes van de oude wijk Paka of bezoek de hoge Akropolis. Laat je meenemen in de geschiedenis en prehistorie van de romeinse tijd in het Nationaal Archeologisch Museum. We hebben op deze pagina alles wat je nodig hebt tijdens je citytrip naar Athene. Koop nu je tickets en tours voor de citytrip naar Athene snel en gemakkelijk via opreis.nl.

Koop hier je skip the line tickets

Must sees in Athene

DE AKROPOLIS

Bezoek de hoge tafelberg in de Griekse hoofdstad. De naam zegt het al Akro betekent ‘hoog’ en ‘polis’ betekent ‘stad’. Doordat de Akropolis hoog ligt kun je hem van kilometers ver al zien. Je vindt hier de Parthenon die gewijd is aan de Godin van Athene. De Dorische zuilen maakt de Parthenon bijzonder indrukwekkend. Daarnaast kun je op de Akropolis nog vele andere bouwwerken bewonderen zoals de Nike Tempel, de poort Propylaea, en de Tempel van Rome en Augustus.

Wil je de originele beeldhouwwerken zien? Die kun je in het Nieuwe Akropolismuseum bewonderen. koop hieronder je tickets en tours voor de Akropolis in Athene.

WIJK PLAKA

De oude volkswijk Plaka is één van de meest populaire attracties van Athene. Loop door de sfeervolle, kronkelige straatjes, souvenirwinkeltjes en restaurants. In de nacht is het er sfeervol. In Plaka heb je een bijzonder buurtje genaamd Anafiotika, die opvalt door de witgewassen huizen, ook leuk om hier eens een kijkje te nemen. Daarnaast heeft deze wijk veel historische monumenten, het belangrijkste monument is de Tower of Winds die vroeger de windrichting aangaf.

NATIONAAL ARCHEOLOGISCH MUSEUM

Het belangrijkste museum van Griekenland is het Nationaal Archeologisch Museum. Je vindt hier verschillende kunstwerken uit het Oude Griekenland en van de prehistorie tot de Romeinse tijd. Bewonder de hoogtepunten van het museum zoals de gouden dodenmasker van Agamemnon een zilveren plengoffer in de vorm van een stierenkop je vindt er nog honderden potten, vazen en prachtige sieraden. Een dag is eigenlijk te weinig om het museum te bezoeken.

Feitjes en weetjes over Athene

  • Wist je dat? De eerst Olympische Spelen in Griekenland 776 voor Christus werden gehouden.
  • Wist je dat? Athene vernoemd is naar de godin Pallas Athena.

Boek hier je vlucht naar Athene


Boek hier je Athene transfer


Hotelovernachting in Athene

Jouw Fietstour door Athene

Op een veilige, leuke en milieuvriendelijke manier de stad verkennen en genieten van het uitzicht en de bezienswaardigheden tijdens je citytrip. Boek snel en gemakkelijk jou fietstour of fietsverhuur.

Meeneemlijst voor je citytrip Athene

Ga je binnenkort op reis? Om goed voorbereid te zijn hebben wij voor jou een aantal belangrijke benodigdheden op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je op stedentrip gaat.

KOOP JE REISGIDSEN

KOOP JE TAALGIDSEN

Zo ga je goed voorbereid op reis