Ticket Alert, besparen op vliegtickets


Je hebt je voorgenomen om nu toch echt eens naar die ene bestemming te gaan die al lang op je lijstje staat. Je vliegticket wil je graag online boeken maar wel voor de laagste prijs. Het punt is alleen, waar vind je die laagste prijs. Er is zo veel aanbod op internet en de prijzen variëren van dag tot dag. Het beste aanbod zoeken is een monnikenwerk dat een hoop tijd kan kosten.
Gelukkig zijn er tegenwoordig een paar handige hulpjes die je helpen met het vinden van een goedkoop vliegticket.

Een vlucht alert instellen

Er zijn diverse websites waar je een ticket alert kunt instellen. Al die websites geven er een andere naam aan maar het komt er in essentie op neer dat je een bestemming kunt opgeven en soms ook een maximumprijs. De alert functie van de website houdt in de gaten of er een aanbieding is die interessant is voor je en stuurt je een bericht als het zover is.

Hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn verschillende websites die een ticket alert aanbieden. Vliegennaar.nl heeft de Flight Alert, Skyscanner.com heeft het prijsalarm, Ticket Spy het Ticket Alert en airfarwatchdog.com noemt het een Fare Alert. Sommige van deze sites zijn alleen in het Engels maar je kunt er vaak wel internationale vluchten in de gaten houden.

Kies meerdere vakantiebestemmingen

Het is ook mogelijk om de gratis Ticket Alert voor meerdere vakantiebestemmingen gelijkertijd te gebruiken. Op die manier kun je meerdere mogelijkheden in de gaten houden en bespaar je mogelijk flink op je ticket. Denk er ook aan dat je meerdere luchthavens voor vertrek kunt kiezen, dus naar Schiphol bijvoorbeeld ook Eindhoven, Brussel en Dusseldorf.

Heb jij ervaringen met één van deze, of een ander ticket alert? Laat weten wat je er van vond vie een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.