Sydney

Intussen alweer een aantal dagen in Sydney. Afgelopen zondag vertrokken vanaf Schiphol met Malaysia Airlines. Het eerste traject naar Kuala Lumpur met de bekende Boeing 747. Stoelruimte wat aan de krappe kant, maar een telefoontje vooraf gaf ons wel wat meer beenruimte. Altijd lekker voor zo’n stuk vliegen, een kleine 12 uur. Prima service, maar het alom geprezen eten zal waarschijnlijk alleen maar in de businessclass verkrijgbaar zijn. Economy doet het echt een stukje minder. Voor de rest van alle gemakken voorzien, de tijd vliegt voorbij. Op Kuala Lumpur een tussenstopje van zo’n 2 uur, waarna weer verder voor het 2e gedeelte naar Sydney. Iets meer dan 7 uur, nu met Boeing 777, met dezelfde maatschappij, en met meer stoelruimte, in de breedte dan. Qua beenruimte overigens geen enkel probleem, ook al zaten we niet op een plaats met extra ruimte. Aangekomen op Sydney gingen we vlot door de douane en werden we opgehaald door een vriendin, waar we ook logeren.

Sydney is een heerkijke waterrijke stad, waar het goed vertoeven is. Zo hebben we Eerste Kerstdag doorgebracht aan het water, met strandje, en kant-en-klare BBQ-plekken. De rest zelf meenemen, drank niet vergeten, en met een groot Nederlands gezelschap de dag doorbrengen met eten, drinken, praten, insmeren, zwemmen, luieren, fotograferen, waterrugby etc. Nadat het dunne wolkendek verdwenen was, brandde de zon goed door, toch echt niet te vergelijken met Nederland, waar de vrieskou zijn intrede had gedaan, zo begrepen we.

Verder gegolfd op een van de talrijke banen die Groot Sydney rijk is. Fantastische baan, mooi gelegen aan de Pacific en betaalbaar. Gisteren, Boxing Day (Tweede Kerstdag) de start gezien van de zeilrace Sydney-to-Hobart. Een van de drie grote zeezeilraces naast de Fastnet en Bermuda. Wederom mooi weer, lekker windje dus al met al uitstekend zeilweer. De schepen moeten eerst Sydney Harbour uit, om buitengaats hard stuurboord te gaan en vervolgens naar het zuiden, langs de Australische kust, de Bass Strait over naar Tasmanie. 10 Jaar geleden eindigde deze race in een tragedie met bijzonder zwaar weer in de Bass Strait. Voor menig Australier  was Boxing Day ook gisteren weer gereserveerd voor het uitzwaaien van de 113 yachten, ergens langs de kust, onder het genot van een drankje & hapje. Je wilt niet weten hoeveel mensen er dan op de been zijn.

Morgen gaan we weer verder, naar Auckland/Nieuw Zeeland. We vertrekken rond de klok van 12.00 uur plaatselijke tijd, vliegen 3 uur maar komen 5 uur later in Auckland aan. We hebben dan een tijdsverschil van 12 uur, weer even wennen. In Auckland aangekomen blijven we daar 2 dagen, nemen dan de camper en gaan ruim 2 weken op reis op het Noordereiland.

We keep in touch!

De grote jongens spuiten er vandoor. Hier de Wild Oats.
Leuk he, die rode bloemen...
Aan het water, op het strand, Clontarf/Sydney

Één reactie op “Sydney”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.