Wat te doen in: Sukhothai

Sukhothai, Thailand

Sukhothai is een plaats in Noord Thailand en is bekend vanwege het enorme historische park met schitterende overblijfselen van eeuwenoude tempels. Sukhothai vindt haar oorsprong in de 13e eeuw en was het eerste Thaise koninkrijk. Sukhothai is tevens de grondlegger van  het Thaise alfabet en taal. Sukhothai ligt zo’n 400km ten noorden van Bangkok en bestaat  uit een nieuwe en een oude stad.

Historische Park
De nieuwe stad is weinig interessant. Hier zijn wel veel van de hotels en restaurants te vinden maar je kunt ook direct naast het historische park een hotel of guesthouse vinden. In de oude stad ligt het historische Park. Dit historische Park is zeer indrukwekkend en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een absolute aanrader bij een bezoek aan Thailand. Het historische Park heeft een oppervlakte van circa 70 km2 en een goede manier om dit park te verkennen is per fiets of brommer. Nabij de ingang van het park kun je voor een paar euro een fiets huren en voor iets meer een brommer. In het park bevindt zich ook een museum met mooie voorbeelden van de vroege Thaise cultuur.  Bij het park zijn een paar eenvoudige hostels en restaurantjes. Verderop zijn ook nog enkele luxueuze resorts.

Festivals
Het festival Loi Krathong (half november) wordt in het gehele land gevierd, maar is toch wel erg sfeervol tussen de ruïnes van het Historische Park. De Thai maakt een krathong, een lotusbloem van een bananenblad  met daarin bloemen, wierook, muntstuk  en een kaarsje. Door de krathong te water te laten eren ze de watergod Mae Kong Kha  en geloven de Thai dat alle zonden en zorgen verdwijnen.

Hoe kom je er?
Bangkok Airways vliegt vanaf Bangkok ongeveer in een uur naar Sukhothai. De bus brengt je in 5,5 uur van Bangkok naar Sukhothai.
Het is ook mogelijk om vanuit Bangkok per trein naar Phitsanulok te reizen en vanuit daar een bus te nemen naar Sukhothai.

Zie ook:
Sukhothai in drie foto’s  

Bron: Thais verkeersbureau
Grotere kaart weergeven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.