Stressvolle periode? Ga er even tussenuit

Ontstressen? Ga op reis! Soms heb je het nodig: er even tussenuit. Stress heeft verschillende oorzaken en kan zich uiten in fysieke en mentale klachten. De draagkracht (hetgeen wat je aankunt) is niet in balans met je draaglast (hetgeen wat van je wordt gevraagd). Plan een ‘pauze’ in en ontvlucht het stressvolle leven. Er zijn genoeg bestemmingen. Of het nou Nederland of het buitenland is, op reis gaan vermindert stress. Zowel fysiek als mentaal doet het je goed. Alle tegenslagen en stressfactoren kan je van je afzetten.

Ontstressen? Ga op reis

Voordelen van reizen

Onze gezondheid is natuurlijk erg belangrijk. Reizen heeft verschillende positieve effecten op je gezondheid. Het vermindert stress, je wordt er rustiger en gelukkiger van. Zelfs weken na je vakantie kan je dit gevoel nog houden. Een ander voordeel is dat je de wereld om je heen beter leert begrijpen. Als je reist kom je in aanraking met nieuwe mensen, nieuwe tradities en unieke plekken. Je maakt kennis met nieuwe culturen kennen die totaal anders zijn dan onze cultuur. Wanneer je deze cultuur leert kennen, merk je dat je ruimdenkender wordt en meer snapt van alles wat er om je heen gebeurt in de wereld. Denk bijvoorbeeld aan dingen die op het nieuws komen.

Het maken van een verre reis die weken of maanden duurt verandert je. Door reizen kunnen onze karaktereigenschappen veranderen. Allereerst moet je jezelf zien te redden in een onbekend land. Alle obstakels die je tegenkomt, moet je zelf kunnen overwinnen. Hierdoor word je een stuk zelfverzekerder, want dit betekent dat jij je in een vreemd land kan redden. In geen ander land dan Nederland is tijd zo belangrijk. Bij ons draaien veel dingen om tijd, terwijl in veel landen van dag tot dag wordt geleefd. Tijdens het reizen zul je hier steeds meer aan wennen en word je op den duur geduldiger.

Op andere manieren ontstressen

Naast reizen zijn er nog andere manieren om te ontstressen. Met anti-stress artikelen is stress verleden tijd. Knijp je stress weg met stressballen. Het is een goede bezigheidstherapie tijdens stressvolle momenten. Om een stressvol moment iets te verzachten, kan je stressballen bedrukken met een naam, mooi logo of een leuke tekst.

Moeite met in slaap vallen? Draag een slaapmasker. Volledige duisternis verbeterd de kwaliteit van je slaap. Het dragen van een slaapmasker kan leiden tot meer REM-slaap. Hierdoor creëer je een gezond slaapritme. Met een slaapmasker zijn slapeloze nachten verleden tijd. Een persoonlijk tintje eraan geven? Laat slaapmaskers bedrukken zodat je een uniek geschenk weggeeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.