Stilte nieuwe Wellness trend

Stilte wordt de nieuwe trend in Spa vakanties.

Dat beweert tenminste Michael Altewischer, directeur van de Wellness-Hotels-Deutschland, een samenwerkingsverband van circa 50 Spa hotels.

Stilte wordt de nieuwe trend in Spa vakanties.

Dat beweert tenminste Michael Altewischer, directeur van de Wellness-Hotels-Deutschland, een samenwerkingsverband van circa 50 Spa hotels.

Met de toename van omgevingslawaai wordt de behoefte naar stilte en rust steeds groter. Lawaai is vandaag de dag gemeengoed geworden in onze samenleving waar een steeds groter deel van de bevolking mee geconfronteerd wordt.

Blootstelling aan geluidsoverlast kan ernstige gezondheidsklachten tot gevolg hebben. Zo geeft onder meer de WHO aan dat hard geluid kan leiden tot doofheid en verder lichamelijke klachten kan veroorzaken waaronder slapeloosheid en stress.

Wellness-Hotels-Deutschland constateert dat steeds meer mensen verlangen naar stilte en rust. `Vogelgeluiden, het ruisen van de wind of complete stilte worden geliefde tegenhangers van verkeerslawaai, het gerinkel van mobiele telefoons en de herrie van MP-3 spelers,†™ stelt Michael Altewischer, directeur van de wellness keten.

73 procent van de aangesloten hotels geeft aan dat onder zijn gasten de behoefte aan `stilteweekenden†™ groeit. `Op termijn kan stilte, schone lucht en een natuurrijke omgeving de concurrentie aangaan met zon als een van de beslissende factoren voor de vakantiebestemming,†™ aldus Altewischer. De keten speelt in op de toenemende vraag naar rustmomenten door naast een wellness aanbod binnenshuis ook meer wellness en fitness opties buiten de muren van het hotel te bieden.  Alle aangesloten hotels bevinden zich in bosrijke gebieden of liggen aan een meer of zee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.